Reklama

Reklama

Zástupce šerifa Joe "Deke" Deacon (Denzel Washington) je z Kern County v Kalifornii vyslán do Los Angeles na rutinní práci sběru důkazů. Místo toho se spolu se svým novým parťákem Jimem Baxterem (Rami Malek) přímo zapojí do pátrání po sériovém vrahovi, který terorizuje celé město. V průběhu sledování a vyšetřování podezřelého (Leto) se začínají odkrývat znepokojující tajemství z Dekeovy minulosti, která by mohla ohrozit nejen tento případ. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (271)

Makky 

všechny recenze uživatele

Krimi zo starej školy s postupne vybudovaným podhubím a následným naháňaním sa za páchateľom. Naháňanie sa nie je myslené doslovne, film má svoje pomalé tempo a z tohto rytmu nevychádza. Denzela som už dlhšie nikde nevidel, celý film odniesol na pleciach úplne excelentne, jeho detektív bol parádny. Za zmienku stojí aj Leto, oba výkony by sa hodili do ešte zaujímavejšieho snímku. Malé veci sú priemerným thrillerom, ktorý splní účel, ale časom zapadne prachom. Záver môže niekomu skvele sadnúť, iných zasa neuspokojiť. Som niekde na pomedzí. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Střípky jsou dost dobře vymyšlený. Když se v závěru odhalí karty a vidíme celej ten koncept, o co se tvůrci vlastně snažili, tak mi to připadá jako velmi dobrej nápad. Velká škoda, že ten film nikdy úplně nestrhne a člověk si pátrání po vrahovi mladých dívek neodžije společně s detektivy. Být v tom po celou stopáž nějak víc divácky emočně zainvestovaný, tak by pak rozuzlení působilo jako silná facka a na Střípky se mohlo vzpomínat jako na novou thrillerovou klasiku. Takhle, jak to je, to můžu racionálně ocenit, ale skutečný prožitek tam bohužel nebyl. ()

Reklama

Lima 

všechny recenze uživatele

Jak je zde na CSFD zvykem, tak film, který hladí proti srsti, je osobitý a jde proti diváckým očekáváním, tak je brutálně podhodnocen. Ale že mě to ještě překvapuje. Tohle je atmosférická laskomina s netypickou, kongeniální hudbou Thomase Newmana, která přesně sedí k pomale vyprávěnému příběhu, jehož scenář je díky odhalování tajemství postavy Joea Deacona a ambivalentnímu vyvrcholení chytřejší, než by se zpočátku mohlo zdát. A Jared Leto, který jindy svým manýrismem nepatří mezi moje oblíbence, tak tady je klasa. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Průměrná buddy detektivka s ne úplně vhodnou hudbou Thomase Newmana a ve finále se debilně chovající postavou jednoho z detektivů. Washington s Malekem si jinak docela rozumí, film nenudí a drží v očekávání thrillerové gradace a klíčového dějového zvratu, ale nakonec ničím nepřekvapí. Vyplatí se jej vidět pro bizardní, znepokojivou psycho kreaci Jareda Leta. Ta si zasloužila lepší scénář. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Opět jsem se přesvědčil o tom, jak zdejší hodnocení sem tam absolutně nedává smysl. Střípky jsou totiž poctivým přírůstkem do žánru detektivek a krimi jako ze staré školy. A to není jen tím zasazením do 90.let, celkově se nese v duchu pomalejšího tempa, kde se dává prostor zejména výborně napsaným dialogům, jednoduše se zbytečně nikam nechvátá. Herecky se zde sešla ta nejvyšší extratřída, Denzel klasicky opět skvělý, překvapil i Malek (trochu jsem se obával, aby tuto dramatickou roli detektiva zvládl, ale popral se s tím na jedničku jako starý mazák). Za mě ale asi nejlepší z té hlavní trojice Leto, ten svým nástupem na obrazovku filmu vlil čerstvou krev do žil. Bavily mě jednotlivé slovní výměny mezi všemi zúčastněnými, pochvala z mé strany též směruje k člověku zodpovědnému za hudbu. Po stránce příběhové to na konci chytlo slušné grády, jasně, nejedná se o žádný akční film, ale pokud někdo čekal něco na tento komornější způsob, tak si film musel užít. Já to dokázal. I ten zajímavě zvolený konec měl něco do sebe. Objektivně možná spíše k té sedmičce, ale ten bod navíc tomu rád přihodím. 8/10 Viděno s CZ dabingem ()

Galerie (20)

Zajímavosti (16)

  • Film se odehrává na začátku devadesátých let, ale v několika scénách se najdou auta, která v té době ještě neexistovala, například BMW i3, které se začalo vyrábět až v roce 2013. (TomiiK_)
  • Pôvodne vybraný režisér Spielberg film odmietol, pretože príbeh sa mu zdal príliš temný. (Arsenal83)
  • Film si dokázal zarobiť len 31 miliónov, čo oproti rozpočtu 30 mil. dolárov z neho robí kasový prepadák. (Arsenal83)

Související novinky

Streamovací služby platí hercům obří částky

Streamovací služby platí hercům obří částky

21.08.2021

Filmové i televizní odvětví před časem začalo ve velkém migrovat na streamovací služby, důvodů pro to je pak spousta, jeden z nejzásadnějších jsou ale definitivně peníze. Právě těmi totiž služby jako… (více)

Reklama

Reklama