Reklama

Reklama

Nesmrtelný

  • Itálie L'immortale (více)
Trailer 2

Snímek Nesmrtelný vychází z italského kriminálního seriálu Gomora. Poté, co je Ciro střelen svým jediným skutečným přítelem Gennym do hrudi, noří se do temných vod Neapolského zálivu. Čím hlouběji klesá, tím více vzpomínek vyplouvá napovrch… Chladné objetí vody prorážejí tlumené zvuky - jsou to výkřiky paniky. Je rok 1980. Následkem ničivého zemětřesení se budovy řítí k zemi. Zpoza suti se přesto ozývá pláč zrovna narozeného dítěte. Není to nikdo jiný než Ciro di Marzio. Od tohoto dne je považován za “Nesmrtelného.“ O mnoho let později Ciro přežije i tento osudný výstřel. To, co o něm říkají, je zjevně pravda - nikdo a nic nemůže zabít nesmrtelného. Od chvíle, kdy se stal sirotkem, až po svůj současný exil na Baltu, od svých prvních drobných krádeží, až po otevřenou válku s gangy - Ciro odvážně čelí všemu, co mu přichází do cesty - ve světě, kde je nesmrtelnost jen další formou prokletí. (Cinemax)

(více)

Videa (8)

Trailer 2

Recenze (68)

Shitonit 

všechny recenze uživatele

Gomora mě docela bavila, ale svou roztahaností a miliardou postav, mě postupem dílů začala unavovat. Nesmrtelný vycucává vše, co na Gomoře miluju, Ciro velmi pomalým tempem pluje dějem, téměř beze slov, bez akce, nechávajíc charizma postavy vyrážet divákovi dech. Masakr na závěr je už jen třešnička na tomto dokonalým dortu.. ()

papadoce 

všechny recenze uživatele

Marco D’Amore si sám zrežíroval filmové sólo svojej seriálovej postavy. Seriál som nevidel a zrejme neuvidím, ale tak nejako to pri pozeraní nevadilo. Podobne som naložil aj s filmom Breaking Bad a neprekážalo to. Príbeh bol fajn, európska produkcia tomu svedčala, ale samotný Marco mi brutálne vadil. Ten neherec sa vedel pozerať a pripaľovať si cigaretu, hej a aby som nezabudol, aj nasadzovať si a skladať slnečné okuliare, ale to bolo ozaj všetko. Ak takto húli aj v seriály, tak za dve tri série si isto uhnal rakovinu. Film nemal dáky prudký spád, ale mal skvelé spracované retrospektívne návraty do Cirovho detstva. Práve táto skutočnosť zaručuje, že sa divák nestratí ani bez seriálu. Toto bolo spracované pomerne jednoducho, ale bravúrne. A aby som to zavŕšil, práve vďaka retrospektíve dávam hviezdu navyše. Inak tomu nechýbala surovosť patriaca k tomuto svetu drog, bezdomovských sirotkov a rusko-lotyšskej mafie. No a koniec bol úplne parádny v oboch časových pásmach. Neľutujem, že som videl, teda až na Marca hehe. Trochu viac televízny než kino film. Tri a pol. ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Předskokan Suburry. Charizma hlavního hrdiny je nepopiratelné. Práce s narativem děje působivá a drží pozornost. Jen škoda toho příliš kovbojského finále, které sraží jinak vcelku podařený mafiánský feeling a syrové prostředí studeného Lotyšska. A na rozdíl od Suburry, kde jsou postavy zajímavé vlastně všechny, tak tady je pouze ta hlavní. ()

EllienPM 

všechny recenze uživatele

Může obsahovat Spoiler! ´´´´´´´ Chtěl jsem bezprostřední pokračování shození z lodě maličko jinak, líp, ale nevadí. Nesmrtelný se musí dokoukat do konce, chvíli v první hodině může nudit, ale vše má svůj důvod, každý výraz tváře, zasklených očí... Vydržel bych se dívat ještě hodinu navíc. Je to prostě boží. Boží. Na závěr jsem si v přístavu hezky pobrečel. Plnohodnotný dezert před pátou sérií. Líbí se mi mj. jak - nás, velmi znalé seriálu - nás vmanipuluje do stavu "byl jako můj otec", i když my, znalci, víme, že to byl ve skutečnosti někdo jiný a Ciro o něj přišel ve skladu v 1. sérii, a po polovině filmu nám Ciro dokonale objasní a vyvrátí, proč nemohl být "jako jeho otec". Tohle je fakt skvělé a promyšlené do detailů, které většina zdejších komentářů nepochopila. (zkuste si po dvojnásobném vyhoření a trojím "vytáhnutí z vody" dál "s chutí" žít). 1. vytáhnutí - retro, 2. neutonutí - Španělsko/Conte, 3. vytáhnutí - party Modré krve. Marco to hraje a napsal skvěle. Já nemám (kritických) slov. ()

poet 

všechny recenze uživatele

Marco D'Amore je určite dobrý herec a ani ako režisér nie je úplne mimo ale predsa len seriálová Gomora je trošku iný level. Rozohrať drámu v dvoch časových obdobiach a to svoje detstvo  v gangu a zaroveň súčasnosť nebol zlý nápad. Niekto si napozeral Krstného otca :) . Ak niečo Taliani vedia tak to sú mafiánske filmy a ani  pri tomto som sa nenudil a musím hlavne oceniť hudobnú stránku. Niektoré dejové zvraty boli trošku odveci ale záver mal svoje emócie a pre fandov Gomory by to nemal byť až taký prúser :) ()

Galerie (16)

Zajímavosti (2)

  • Natáčalo sa na autentických miestach v Lotyšsku, predovšetkým v metropole Riga a v talianskom meste Neapol. (MikaelSVK)
  • L'immortale vydělal v den premiéry více než 602 000 eur, čímž se stal nejvýdělečnějším italským filmem za období 2014–2019 a celkově třetím nejvýdělečnějším ne-komediálním italským filmem. V den premiéry film v kinech navštívilo více než 87 000 diváků. (PozorGranat)

Reklama

Reklama