Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Viserys pořádá turnaj na počest narození svého druhého dítěte. Rhaenyra vítá strýce Daemona zpátky v Rudé baště. (HBO Max)

Videa (1)

Z natáčení

Recenze (180)

sugythesugar 

všechny recenze uživatele

Veľmi milé prekvapenie! Miguel Sapochnik sa vrátil vo veľkom štýle. Po veľmi neuspokojí on vyvrcholení GoTka sme sa konečne vrátili k tomu, o čom Pieseň ľadu a ohňa má byť. O dobré napísaných postavách, ostrých dialógoch a hlavne o politikárčení a intrigách. Vynikajúci úvodný diel a sem s ďalšou časťou! ()

TheDavid 

všechny recenze uživatele

Kompetentní návrat do světa Západozemí, který sice není nijak zvlášť ohromující (a zpočátku dokonce mírně nudí), ale v hodinové stopáži efektivně načrtne nové ústřední postavy seriálu. Budoucí díly (a série) ještě ukážou, zda se Rodu Draka podaří vystoupit ze stínu Hry o trůny a pro mnohé napravit pošramocenou pověst tohoto kulturního zeitgeistu. Na základě prvního dílu zatím držím tvůrcům opatrně palce. ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

běžně nekomentuji jednotlivé epizody, ale tady udělám výjimku. možná nejde o nejlepší rozjezd série všech dob, ale nekriticky přiznávám, že mi tenhle svět sakra chyběl a i když sem byl trochu skeptický, protože trailery mě nedokázaly naplno vtáhnout, užil sem si tenhle rozjezd na maximum se všemi jeho plusy a mínusy. Je tu navíc velká šance, že tohle tvůrci nezazdí jako trůny, protože v tomhle případě mají všechno co potřebují až do narození Deanerys...85% ()

warrenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vyzera to na poctive pokracovanie uspesnej a v 6tich seriach i precizne natocenej uspesnej fantasy Game of Thrones. Tento diel som si pozrel 2x. Prvykrat kvoli zorientovani sa v menach postav, ich rodoch a vztahoch medzi nimi. Som zvedavy ako to bude medzi mladou princeznou btw. povahou pripominajucu Aryu a jej brutalnym strykom, ci ake intrigy nam predostru hraci pri velkom stole. Legendarna dvojka "pavuk" a "malicek"...tito pochadzali z rovnajkej predlohy majstra spisovatela G.R.R. Martina. Myslim, ze sa mame na co tesit. Kratke pisomne upovedomenie divakov, ze sa dej bude odohravaty 172 rokov pred Daenerys a ponechat zaverecnej znamej melodie bol vyborne tahy. Hoci porovnavaniu sa tato seria samozrejme nevyhne. Btw. videli sme na chrbte Viserysa zaciatok greyscale - "kamennej choroby"? ()

Casull 

všechny recenze uživatele

Obávám se, že autoři dostali jasné zadání neodklánět se od linie a stylu Hry o trůny. Jenomže tam měli knihy od George R.R. Martina, zatímco zde je od něj pouze linie a tak nezbylo, než napodobit sebe sama.  Navíc zde zatím chybí i výrazné herecké osobnosti jako Peter Dinklage, Kit Harington či Nikolaj Coster-Waldau. Těžko hodnotit jen podle prvního dílu, ale z původní Hry o trůny je to zatím jen odvar. Mám obavu, aby zde nenašlo naplnění přísloví o opakovaném vstupu do téže řeky. Možná by to mělo jindy na čtyři hvězdičky, ale při srovnání s Hrou o trůny jsou to zatím jen tři. ()

Galerie (79)

Zajímavosti (8)

  • Viserys (Paddy Considine) je uváděn se všemi tituly, tedy „Král Andalů, Rhoynarů a Prvních lidí“. Hra o trůny (od r. 2011) obvykle vynechávala zmínku o Rhoynarech, protože byl Dorne představen až ve 4. sérii a scenáristé si zpočátku nebyli ani jisti, zda se vůbec někdy v seriálu objeví. (Arigato)
  • Režisér Miguel Sapochnik, ktorý nakrútil prvú epizódu, knižnú predlohu nečítal, aby mu nebránila v tvorivom rozlete. Chcel mať rovnakú perspektívu ako diváci, ktorí román nečítali. (krasomama)
  • Název epizody je přímo převzat z názvu kapitoly z knihy „Oheň a krev“, na které je seriál založen. (mikki089)

Reklama

Reklama