Reklama

Reklama

Obsahy(1)

O šest let později. Boj o Náplavomarku je náhle v ohrožení a Rhaenyra se snaží dohodnout s Rhaenys. (HBO Max)

Videa (2)

Z natáčení

Recenze (97)

Kokos 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mráz po zádech při poslední cestě krále na trůn. Silná scéna. Poslední řev draka. Seriál mě baví čím dál víc a  GRRMův koncept alternativní středověké ságy, okořeněné lehkými prvky fantasy,  dodržuje seriál věrně. Jinak mě unavují ti zdejší "škemralové o pozornost", co  plavou "proti proudu" a hodí odpad a přitom sledují každý díl seriálu a k tomu dehonestují spokojené diváky (asi bych to neměl psát, protože tím jim pomáhám získávat tu pozornost, o kterou škemrají, ale nemůžu si pomoci - třeba budu zítra moudřejší a tenhle dodatek smáznu). ()

Eleanor05 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nikdo netvrdí, že v tomto díle není Paddy Considine hlavní hvězdou a je to v podstatě jeho one man show, ale co jinak se tu stalo? Děj se vlastně v ničem neposunul dál. Poprava Vaemonda Velaryona byla zkratovitá a trapná, neměla vlastně žádný dopad na děj, kromě toho, že vyšlo najevo, že Daemon si zřejmě může v královstvích beztrestně zabíjet koho chce (tu posla od krále, tu vlastní manželku, tu Velaryony.). A bastardi od Rhaenyry se nespravedlivě dostávají k moci. Rodinná večeře se spoustou přípitků od různých postav a s očekávatelným závěrečným urážením, byla až příliš dlouhá... Tak se tady na ČSFD vzpamatujte a nepředstírejte, že je tenhle veskrze průměrný seriálový počin stejně dobrý, jako Hra o trůny. 91%? To chcete říct, že tenhle díl HotD je skoro stejně dobrý jako Bitva bastardů z GoT? ()

Reklama

Arkanoid 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Aemond sa pochlapil a je z neho zručný šermiar a cieľavedomý muž s jasným nástupníckym právom na trón. Z ponúkaných možností sa po Daemonovi a Rhaenyre javí jasnou voľbou. Hightowers aj Targaryens intrigujú podľa možností. Nástup na trón je emotívny, posledná večera nezjednotenej rodiny naivná a posledné slová umierajúceho pomätenca vytvoria vojnu. Chýbalo mi viac vyhrotených situácií. ()

Malyszs 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nádherný. Strašně mi to zahrálo na city. Jakobych tam byl s nimi. Paddy Considine suprovej výkon. Já ti věřil už od peaky blinders, že jsi dobrej herec ty kluku jeden. Samozřejmě příběh je tragický a je mi z něj smutno... Jsem rád, že nám scénáristi chcou zase ublížit tak, jako v Baelorovi nebo The Rains of Castamere. ()

aR3Zz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Napětí, které by se dalo krájet. Na druhou stranu mě prostě už ta politika a pletichaření přestala bavit. Ikdyž se pohybujeme mílovými kroky dopředu v čase (roky každý díl), tak se vlastně pořád nic neděje. Tedy děje, ale divákovi je to skoro jedno. Nestihne se sžít s postavami a vůči ději je až apatický. Nevím, co by se muselo stát poslední dva díly, aby mě to přesvědčilo a vtáhlo zpět, když právě nyní byly podle mě vyloženy všechny trumfy na stůl. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (5)

  • Název epizody odkazuje na titul Corlyse Velaryona (Steve Toussaint), který je v čele královského námořnictva. (mikki089)
  • Když Alicent (Olivia Cooke) opustí Malou radu, aby pozdravila Rhaenyru (Emma D'Arcy), je zastavena a mluví se serem Errykem (Elliott Tittensor), přičemž si ho splete s jeho dvojčetem serem Arrykem (Luke Tittensor). Předznamenává tím, jak identičtí jsou, a jejich boj později. V knihách, když začne civilní válka, jsou dvojčata rozdělena: Ser Erryk s princeznou Rhaenyrou a Ser Arryk s královnu Alicent. Později spolu bojují na znepřátelených stranách a společně umírají. Zpěváci ve Westerosu prý napsali píseň o tomto souboji. (mikki089)
  • Když je král Viserys (Paddy Considine) informován, že jeho nejmladší vnuk se také jmenuje Viserys, řekne: „Jméno vhodné pro krále.“ Jedná se o menší předzvěst, Rhaenyřin (Emma D'Arcy) syn Viserys se nakonec, o mnoho let později, stane králem. (mikki089)

Reklama

Reklama