Reklama

Reklama

Správný čas žít

  • USA Then Came You (více)
Trailer 1

Vtipný a dojemný film o dospívání oslavující přátelství, lásku a život... Správný čas žít vypráví povznášející příběh, který nám připomíná, že není důležité, jak dlouhý život máme, ale zda jej dokážeme prožít naplno. Snímek se točí kolem Skye (Maisie Williams), energické dospívající dívky sužované nevyléčitelnou nemocí, která se spřátelí s devatenáctiletým hypochondrem Calvinem (Asa Butterfield). Calvin, který se bojí vlastního stínu, pomáhá Skye plnit její výstřední seznam úkolů. Přitom se učí čelit a překonávat vlastní obavy a nakonec se zamiluje do krásné, ale zdánlivě nedotknutelné Izzy (Nina Dobrevová). (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (41)

Autogram 

všechny recenze uživatele

Filmy o rakovine a umieraní naozaj nie je ľahké dokázať natočiť tak, aby neboli príliš sentimentálne. Tu sa to podarilo v prvej polovici aj s humorom v rámci všetkej slušnosti, a v záverečnej časti už navážno. Po skončení mi zostal dobrý pocit nepremárneného času, aj keď sa mi zdá, že som to všetko už niekde videl, len vo viacerych filmoch a s iným odtieňom príbehu. –––– Zabavili sme prvotriedny matroš, nedáte si? ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Krásný film o přátelství Skye, jenž umírá na rakovinu, a introvertního hypochondra Calvina. Extrovertní bláznivá Skye pomůže tichému Calvinovi k lásce a trochu ho posune z jeho introvertních vod do těch společenských. Maisie Williams byla fantastická ve své roli, naprosto jí sedla. Potěšili také Asa Butterfield a Nina Dobrev. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Ďalší film o umieraní, no musím uznať, že sa v tomto prípade aspoň z časti dokázali autori vyhnúť schematickému klišé a nátlakovým citom. Všetko tu funguje hlavne na tých dvoch hercoch, medzi ktorými bola cítiť veľká dávka chémie... to je asi najväčšie pozitívum. Maisie Williams síce poznám predovšetkým z HoT, no ukazuje sa, že v budúcnosti pôjde o celkom zaujímavý herecký typ, vhodný najmä na stvárnenie rebelujúcej ženy, alebo ženy vymykajúcej sa bežným štandardom. Lepší priemer. 65/100 ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Filmov s témou - umieram, ale mám to pod kontrolou - je už neúrekom. Niektoré sa vydaria, niektoré menej, či vôbec. Then Came You je celkom vydarený film. Má príjemnú atmosféru a muziku, Asa mi tentokrát vôbec nevadil a Maisie ja nepoznám .. takže herecky tiež slušné. Aj hlášky len tak medzi rečou mám rada. A priznávam, že priania od Sky na záver filmu nerozosmutnili len Calvina, ale aj mňa. 3,5* ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně jsou filmy s Asa Butterfieldem takovou sázkou na jistotu, jelikož až na minimum výjimek účinkoval vždy ve filmech, které měli opravdu něco do sebe a právě u Then Came You tomu není jinak. Filmy s ústředním tématem rakoviny tedy nejsou nikdy zrovna žádná sranda a dají se pojmout mnoha způsoby, to jak je tomu ale zde, to mě vážně oslovilo a i přes onu svinskou chorobu v hlavní roli to nakonec celé vyznívá takovým tím lehounce příjemným dojmem, kde se sice divák dočká i toho nejhoršího a nejedno oko zůstane suché, na druhou stranu to tvůrci uchopili bez nějakého zbytečně kýčovitého emočního nátlaku, čímž to získalo na daleko větší přirozenosti a přesvědčivosti, a navíc se jim do toho všeho podařilo nenásilně našroubovat i milou romantickou linii, a celá ta vzájemná symbióza mezi láskou a nemocí tu krásně funguje a působí. Velkou předností filmu je ale i výtečný casting, v čele s mým oblíbencem Butterfieldem, nicméně i moc pěkně se zde kouká na Ninu Dobrev a jako fajn osvěžení tu pak působí David Koechner a Ken Jeong. Mě zkrátka i přes ono tíživé téma celý tento snímek docela nabil energií a jsem tudíž poměrně spokojen, fungují tu emoce, vztahy, postavy, v rámci možností prostě těžko něco vytýkat. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (10)

  • Některé Calvinovy výrobky zobrazují osobu ve skoku z podstavce. To symbolizuje spojení mezi Calvinem (Asa Butterfield) a Skye (Maisie Williams), která byla šampionkou ve skocích do vody předtím než onemocněla. (filmovyfan)
  • Tituss Burgess řekl, že role, kterou hraje, byla původně napsána pro ženu, a cítil se velmi poctěn, když mu režisér zavolal a zeptal se ho, zda by ji hrál. (BMW12)
  • Název filmu se poprvé objeví až před závěrečnými titulky. (filmovyfan)

Reklama

Reklama