Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Před svou vilou je nalezen pojistný matematik Roman Bílek, kterého někdo zabil úderem do hlavy. Ze začátku se zdá, že motivem k vraždě mohla být krádež jeho drahého auta, které není k nalezení. Major Strouhal při vyšetřování zjišťuje, že je do případu zapletený jeho bývalý kolega a starý přítel Jaroslav Malásek. Na Specialisty někdo nastražil spoustu falešných stop a snaží se je mást... (TV Nova)

(více)

Recenze (6)

kingik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No sláva. Impotentní epizody vystřídala po čase jedna, co dává naději, že již dávno nepoužitelný kanystr opět bude tryskat pohon. Ano, vždyť je zde k mání Kristýna Leichtová, které sice scénář předepičuje být zástupkyní nejstarší řemeslnice, ovšem k velkému zklamání z její pracovní činnosti divák neuzří vůbec nic. Na odrovnání prostaty hlásí nástup MIchaela Badinková, která sice dovedně kroutí ústy, ovšem její tělesné projevy se omezují jen na dramatický výkon, takže v poloze ležmo si maximálně divák užije jen jejího chotě, jenž byl zabit úderem do hlavy. Určitě se jedná o nejspletitější epizodu, jakou jsem uzřel. Žena 30+ a žena 40+, obě sestry, obě mají syny ve stejném věku, přičemž té mladší byl naprcán poměrně nestandardně - obtáhl ji kdysi její vilný švagr, co si za života nastřádal pořádné jmění, a asi to byl i čertův a policejní švagr, neb s tím souvisí i zájem bývalého kriminalisty, který budí svojí vyzáblostí dojem, že koncentrační tábory občas ještě otevřou na víkendové pobyty. Major Strouhal a spol. má co dělat, aby jeden ze svých nejsložitějších případů zdárně vyřešil. Nevysvětlitelná dedukce, šílené náhody, imbecilita scénáře i pachové pudy nakonec pachatele spolehlivě usvědčí. A kdyby náhodou ne, dozná se sám. Mně to ovšem nebrání vzít i nějakou epizodu na milost. 5/10 ()

honajz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Policejní postupy téhle jednotky nechápu - na prvním místě se například vždy proklepnou nejprve nejbližší příbuzní. Jen tady se musí čekat skoro půl dílu, než kriminalisté skoro náhodně „objeví“ bratrance a jeho matku a začnou si spojovat nitky. Nebo - najdete ohořelé auto, ale nenecháte prohledat techniky okolí, jestli třeba nenajdou kanystr. Což tady je scenáristická schválnost, protože bylo jen čistě ze scenáristické zlovůle potřeba, aby se polda na toto místo vydal ještě jednou a našel důkaz. Tady je vidět i ta pitomost motivu a tak. Jinak Ivuška, tedy Kristýna Leichtová, která tady hraje prostitutku s osmnáctiletým synem (ha ha!, fakt!), tak vypadá jak padesátiletá krabice, fakt. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Scénáristicky se seriál o dost vylepšil, ani tento případ nebyl směšný. Ocenil bych ale střídání vícero prostředí, ohledně lokací působí chudě. Navíc tým vyšetřovatelů také. Ohledně případu ale celkem milé překvapení, byť v dost komorním provedení. ()

Reklama

Reklama