foto

Michaela Badinková

  • nar. 25.1.1979 (38 let)
    Malacky, Slovensko, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Michaela Badinková se narodila ve slovenských Malackách roku 1979. Vyrůstala po boku své starší sestry Kataríny a mladšího bratra Viktora. Její maminka je vychovatelka a tatínek zámečník. Vystudovala konzervatoř v Bratislavě, kde její spolužačkou a kamarádkou byla Zuzana Norisová. Po studiu hostovala v divadlech v Bratislavě a Nitře.

Později odchází do Prahy, zde studuje DAMU. V televizi si poprvé zahrála v pohádce KOVÁČ JURAJ z roku 2001. Mihla se i v americkém seriálu IMMORTAL, který se natáčel u nás. Průlomovou roli dostala v roce 2004, kdy byla obsazena do filmu Dušana Kleina JAK BÁSNÍCI NEZTRÁCEJÍ NADĚJI. Zahrála si zde hlavní ženskou postavu a to sice zdravotní sestru Annu Posedlou alias Veverku. Hned o rok později naskakuje do nekonečného seriálu televize Nova ULICE, kde ztvárňuje postavu profesorky Lenky Drápalové. Vidět jsme ji mohli i v povídkovém pořadu TO NEVYMYSLÍŠ.

V nejbližší době ji uvidíme ve filmu BRATŘI KARAMAZOVI režiséra Petra Zelenky. Míša je vegetariánka. Má ráda víno, přátele, rodinu, malování, zpěv a tanec. Prozatím je svobodná. Účinkovala v divadelních hrách Pomáda, Miluju tě,ale, Balada pro banditu, Divotvorný hrnec nebo v komedii Harvey a já.

Jan "Reiniš" Bodnár

Herecká filmografie

Filmy

2016 Jak básníci čekají na zázrak
2013 Chameleon (studentský film)
2011 Ta třetí
2008 Karamazovi
2007 Velkofilm (TV film)
2005 Harvey a já (divadelní záznam)
2004 Clochemerle (TV film)
2003 Jak básníci neztrácejí naději
2001 Případy profesora Capellariho: Mileniny knihy (TV film)
Za mestskými múrmi: Kováč Juraj (TV film)

TV seriály

2017 Ordinace v růžové zahradě (TV seriál)
S vámi je radost umírat! (S12E63)
Nejlepší táta na světě (S12E62)
Trosečníci (S12E58)
další epizody (19)
2016 Ordinace v růžové zahradě (TV seriál)
Hodně štěstí, Ježíšku (S12E34)
Vaše noci mají křídla (S12E33)
Tonoucí se stébla chytá (S12E32)
další epizody (22)
2010 Cesty domů (TV seriál)
2007 Trapasy (TV seriál)
2005 To nevymyslíš! (TV seriál)
Ulice (TV seriál)
2004 3 plus 1 s Miroslavem Donutilem (TV seriál)
2000 The Immortal (TV seriál)
1998 Za mestskými múrmi (TV seriál)

Dokumentární

2016 O Básnících aneb Jak šel čas s filmovými básníky (TV film)

TV pořady

2013 Český slavík Mattoni 2013 (TV pořad)
2006 Maxi Clever (TV pořad)
2005 Silvestr 2005 (TV pořad)
Všechnopárty (TV pořad)
2004 Česká muzika na Žofíně (TV pořad)
2003 Legendy televizní zábavy (TV pořad)
Volejte Novu (TV pořad)
2002 Já a moji synové... (TV pořad)
1994 Snídaně s Novou (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace