foto

Michaela Badinková

  • nar. 25.1.1979 (37 let)
    Malacky, Slovensko, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Michaela Badinková se narodila ve slovenských Malackách roku 1979. Vyrůstala po boku své starší sestry Kataríny a mladšího bratra Viktora. Její maminka je vychovatelka a tatínek zámečník. Vystudovala konzervatoř v Bratislavě, kde její spolužačkou a kamarádkou byla Zuzana Norisová. Po studiu hostovala v divadlech v Bratislavě a Nitře.

Později odchází do Prahy, zde studuje DAMU. V televizi si poprvé zahrála v pohádce KOVÁČ JURAJ z roku 2001. Mihla se i v americkém seriálu IMMORTAL, který se natáčel u nás. Průlomovou roli dostala v roce 2004, kdy byla obsazena do filmu Dušana Kleina JAK BÁSNÍCI NEZTRÁCEJÍ NADĚJI. Zahrála si zde hlavní ženskou postavu a to sice zdravotní sestru Annu Posedlou alias Veverku. Hned o rok později naskakuje do nekonečného seriálu televize Nova ULICE, kde ztvárňuje postavu profesorky Lenky Drápalové. Vidět jsme ji mohli i v povídkovém pořadu TO NEVYMYSLÍŠ.

V nejbližší době ji uvidíme ve filmu BRATŘI KARAMAZOVI režiséra Petra Zelenky. Míša je vegetariánka. Má ráda víno, přátele, rodinu, malování, zpěv a tanec. Prozatím je svobodná. Účinkovala v divadelních hrách Pomáda, Miluju tě,ale, Balada pro banditu, Divotvorný hrnec nebo v komedii Harvey a já.

Jan "Reiniš" Bodnár

Herecká filmografie

2016 Jak básníci čekají na zázrak
2011 Ta třetí
2010 Cesty domů (TV seriál)
2008 Karamazovi
2007 Trapasy (TV seriál)
Velkofilm (TV film)
2005 Harvey a já (divadelní záznam)
To nevymyslíš! (TV seriál)
Ulice (TV seriál)
3 plus 1 s Miroslavem Donutilem (TV seriál)
2004 Clochemerle (TV film)
2003 Jak básníci neztrácejí naději
2001 Kováč Juraj (TV film)
2000 Immortal, The (TV seriál)
1998 Za mestskými múrmi (TV seriál)

TV pořady

2013 Český slavík Mattoni 2013 (TV pořad)
2006 Maxi Clever (TV pořad)
2005 Silvestr 2005 (TV pořad)
Všechnopárty (TV pořad)
2004 Česká muzika na Žofíně (TV pořad)
2003 Volejte Novu (TV pořad)
2002 Já a moji synové... (TV pořad)
1994 Snídaně s Novou (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace