Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Život zdravotní sestry Maggie, se rázem změní, když její mladší lehkovážná sestra Jenna zanechá na prahu domu své dítě - autistickou dceru Cody. Po šesti letech se Jenna nečekaně provdá za strach nahánějícího podivína Erica a chce se vrátit ke svým rodičovským povinnostem. Přes Maggiino odmítání Eric dítě unese a tak začíná spletitá cesta děsivá jako noční můra. Maggie posbírá všechnu svou sílu, aby společně s Johnem Travisem, agentem FBI, který se zabývá rituálními vraždami a kriminalitou spojenou s okultismem, zachránila Cody ze spárů temných sil, které čekají ve stínu století na toto nadpřirozeně obdarované dítě. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (62)

Slarque 

všechny recenze uživatele

Kim Basinger dostala Oscara, dala si pár let pauzu a pak se vrátila, aby divákům dokázala, že to byl jen omyl. Vybrala si k tomu scénář plný žánrových klišé bez jediné původní scény a navíc obsahující dialogy šustící papírem, které by působily směšně i v druhořadé telenovele. Všemu ještě pomohl režisér, který by snímku nedokázal dát atmosféru, ani kdyby na tom závisel jeho život. Výsledek tomu odpovídá: horor na usnutí. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Z žánrového hlediska film jako horor prakticky vůbec nefunguje. Snad by se dal akceptovat jako slabší thriller s docela snaživými hereckými výkony. Ke dnu ho bohužel táhne děsivě neumětelský scénář a impotentní režie. Pokud studio sázelo na Kim Basinger, tak to byl omyl, protože - aspoň podle tohoto snímku soudě - má to nejlepší za sebou. Jelikož snaha sama o sobě nestačí, celkové hodnocení je na úrovni pouhých 25 %. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Taková rutinní satanistická blbinka, ve které se Nebe e Peklo perou o výjimečné dítě. Občas film sice vzbudí shovívavý úsměv a to zejména když dojde na efekty, ale v zásadě mě to nijak neuráželo a v některých momentech jsem se docela dobře bavil. Co se herců týče, tak Sewell s Kim Basinger se sice zrovna dvakrát nepřetrhli, ale na druhou stranu se nedá mluvit ani o zklamání. Čistokrevný průměr. 50% ()

Akana 

všechny recenze uživatele

Hodně slabý odvar z filmů typu Omen a přitom obsazení dávalo naději na aspoň slušnou rutinu, jenže Kim Basinger je za zenitem, Rufus Sewell moc pekelně nepůsobí a Ian Holm je tam jen tak dlouho aby ho mohli dát do titulků. Příběh je slaboučký, zpracování odfláknuté, o efektech lepší pomlčet. 30% ()

antragus 

všechny recenze uživatele

Mater`s Hammer kdysi v jednom textu zpívali: Bída, smrt a nuda... Tak když vypustíme tu smrt, které bylo ve filmu na horor celkem poskrovnu, zůstane nám kompletně popsaný obsah... Bída a nuda. Z hereckých výkonů mi jediný dobrý přišel ten, který předváděla ta malá holka. Jinak žádné zázraky, rádoby charismatický záporák, kterému chybělo charisma a sem tam mu šlo každé oko jinam. No nevím... ()

Galerie (56)

Zajímavosti (6)

  • Natáčelo se v nejlidnatější kanadské provincii Ontario (Toronto, Burlington, Sarnia). (Agatha)
  • Scénář filmu vznikl podle stejnojmenného románu spisovatelky Cathy Cash Spellman. (Agatha)
  • V roli Cody se (od novorozeněte po šestiletou) vystřídalo celkem pět dětí. (Agatha)

Reklama

Reklama