Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Co má společného kráska městečka, roztleskávačka a vzorná dcera s nemanželským synem místní lehké ženy, rváčem a chlapcem z polepšovny? Nic, dokud k městečku nespadne družice s tajným vládním experimentem - podivným fialovým slizem, který se pohybuje, požírá a absorbuje vše živé a roste, a roste a roste... Boj o život začíná. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (249)

oLí 

všechny recenze uživatele

Ukazkovej priklad hororovyho filmu 80´s, ktery si jednoduse zamiluju. Ta atmosfera byla od zacatku tak uzasna, az jsem neveril, ze si ji film muze udrzet po celou svou delku. Strach, sci-fi, vtip a zminena atmoska vidlackyho mestecka a jeho obyvatel. Naprosta parada, tohle proste muzu. [9/10 červen 2009] ()

fcreading 

všechny recenze uživatele

"Má niečo na ruke, nejakú žeravinu!" Dvaja režiséri Chuck Russell a Frank Darabont, predovšetkým Darabont ktorý sa podielal na scenári, zremakovali Blob, ktorý predtým natočil Irvin S. Yeaworth Jr. Sliz, ktorý vás pritiahne, zhltne celého a nenechá ani vydýchnuť, ktorý sa plazí po meste a zväčšuje sa. "Niečo čo je vo vesmíru, dopadne na zem." "Ak je to nákaza, je to tá najväčšia potvora, akú som kedy videl." Hudbu, ktorú skomponoval Michael Hoenig ( The Gate 1987), je zásadne druhý najväčší bod, pre ktorý sa to oplatí pozrieť. Premňa nezabudnuťeľná scénka je v kine, kde sa sliz vyrúti na všetkých ľudí. PS: A na konci filmu je vynikajúca pesnička od skupiny Alien-Brave new love. ()

Reklama

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Sám so svojim hodnotením nie som moc spokojný, ale tú štvrtú tam proste nedám. Prečo? Vlastne ani neviem. Keď sa to tak vezme, v rámci hororového sci-fi béčka je to vlastne úplná špička, a triky sú na výrazne lepšej úrovni, ako podobné filmy z tej doby. Príbeh klasický, so všetkými možnými klišé a Áno, medzi filmami s touto tématikou by Sliz kľudne mohol fungovať ako učebnica. Je tu všetko čo tu má byť (možno až na sprchovaciu scénu) a aj keď zrovna moc nevystraší, zaručene aspoň pobaví. No a na tom to u mňa asi stroskotalo. Na tie možnosti mi to proste neprišlo dostatočne zábavné. 65% PS: Síce iba na chvíľku, ale objaví sa tu aj (vtedy devätnásťročná) Erika Eleniak. Na moment to už vyzerá, že uvidíme aj kozy, ale nakoniec jej z tade vylezie sliz. Tomu ja hovorím horor. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Generálna prehliadka toho lepšieho čo môže horor 80. rokov ponúknuť. Predovšetkým sú to skvelé masky, 80-tková atmosféra, réžia, prirodzení herci a k tomu síce strelený ale o to viac pútavý príbeh (Darabont sa nezaprie), ktorý nenudí ani jednu minútku. Stále sa tu niečo deje, sliz stále niekoho naháňa alebo konzumuje a keď narastie do väčších rozmerov, tak príde aj na komédiu. Milovník starej dobrej hororovej školy si určite príde na svoje, ale nielen ten. 80/100 ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Pro někoho to je asi kult, já o existenci Slizu nevěděl. Překvapivě dobré, kromě stupidního neútěku Meg kanálovým oknem, kterým by projel bagr, není moc co vytýkat. V autě zahlédnou znalci Bejvoče Šauný, celou dobu vám společnost dělá (jak se tak do její filmotéky dívám, jen v tomhle snímku) velmi půvabná Shawnee Smith. Parchanti ve skafandrech dostanou na prdel a nakonec kouzelná romance s opravdickými sněhovými vločkami. Celý film dabuje asi šest postav, Bontonu se ale podařilo vybrat takové hlasy, že to kupodivu ani neruší. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (16)

  • Kevin Dillon jezdí na motocyklu značky T100R Triumph Tiger. (HellFire)
  • Režiséra Chucka Russella můžeme zahlédnout jako diváka v kině. (HellFire)

Související novinky

Remake hororu Sliz má režiséra

Remake hororu Sliz má režiséra

09.01.2024

O předělávce kultovního hororového snímku The Blob z roku 1958 se mluví už nějaký ten pátek, ale i když s ní v minulosti byla spojována jména režisérů jako Rob Zombie nebo Simon West, dosud se tento… (více)

Rob Zombie a mimozemský sliz

Rob Zombie a mimozemský sliz

31.08.2009

Jeho Halloweenu 2 se sice o víkendu nedařilo podle očekávání (hororoví fanoušci dali přednost Nezvratnému osudu 4 ve 3-D), ale 17 milionů je solidní start a film se nakonec určitě zaplatí. A tak si… (více)

Darabontova procházka s mrtvolami

Darabontova procházka s mrtvolami

13.08.2009

Známe ho především jako tvůrce Vykoupení z věznice Shawshank, ale Frank Darabont se odjakživa rád brodil především zatuchlými hororovými vodami. Začínal jako scenárista třetí Noční můry, druhé Mouchy… (více)

Reklama

Reklama