Reklama

Reklama

VOD (1)

Neohrožený žoldák se pouští do nejnebezpečnější mise kariéry. Má zločineckému bossovi zachránit uneseného syna. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (721)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Škoda té snahy o chvilkové dojímací dialogy, protože jinak by tenhle akční výlet v Indii byl hodně luxusní, ale jak se ve filmu začne předvádět akce, stojí to za to. Hlavně střelba má mnoho prostoru, v závěsu bojové umění, ale užijeme si honičku a souboj na nože, takže pokud hledáš solidní akční pokuk, tak Vyproštění by mělo tvou touhu ukojit. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Akční náhul s chlapáckým Hemsworthem. Jeho postava a pak ještě jeden slizkej Ind jsou spíš takoví terminátoři, než lidi. Množství zabitých přesahuje populaci české vesnice, zároveň ale sami dostávaj po čuni. Padaj z balkónů, sráží je auta a tak. Na konci jsou sympaticky zkrvavení. Akce je super. Choreografie je nápaditá jak v přestřelkách, tak v bitkách a všechno to působí tvrdě. Líbil se mi minipříběh indického výrostka, co si uřezal prst. ()

Reklama

somnar 

všechny recenze uživatele

Netflixu asi vyšlo od lidí z marketingu, že by měl nějak stimulovat obří indický trh, a tak v jeho reáliích prostě vygeneroval akční béčko, do něhož šoupnul známý ksicht od Marvelu a populárního šerifa ze Stranger Things, který tenhle štěk měl asi nějak ve smlouvě. Ano, je to přesně tak vykalkulované, jako úmorné. Srovnání s Wickem je navíc úplně mimo, tady je každá akční scéna jen řemeslně propracovaným deja vu, co je hlučné hlavně kvůli tomu, že je všechno kolem totálně duté. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Trošku divoký mix Ramba a Leona kolem poloviny na chvíli trochu zvolní a snaží se diváka dojímat (což mu kdovíjak nejde), ale jinak je to naštěstí hodně solidní masakrální akčňák s jednou bombastickou dlouhou scénou “bez střihu”, kdy kamera mimo jiné střídavě “nastupuje a vystupuje” z jedoucího auta. 70% zaokrouhluju nahoru. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Nabušenější akční jízda tu od Johna Wicka 3 z USA nebyla! Netflix se do toho opřel a narval do filmu pěkné prachy a jediné, co na filmu zamrzí, že jsme jej nemohli vidět na velkém plátně. Chris Hemsworth ma za úkol vysvobodit syna zločineckému bossovi v drsném prostředí Bangladeshe, což je obrovským plusem, jelikož tohle prostředí nám z filmů není úplně známé. Debutant Sam Hargrave je především kaskadér a jde to vidět na akčních scénách, které jsou naprosto perfektní. Souboje jsou dynamické, ostré, surové, přehledné a velmi kontaktní. ( Souboj na nože opět vede) a potěší i originálně natočená auto naháněčka či finální rozstřel na mostě, který musí potěšit každého fanouška ostré a nekompromisní akce. Chválím i nájezdy kamery, která diváka doslova vtáhne do dění filmu a potěší i velmi rychlé tempo. Tohle se povedlo. Příběh***, Akce*****, Humor>Ne, Násilí****, Zábavnost*****, Hudba****, Vizuál*****, Atmosféra****, Napětí****. 8.5/10. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (28)

  • Častokrát si ve filmu můžeme všimnout, jak je Tyler (Chris Hemsworth) zpocený, zničený a sotva dýchá. Chris Hemsworth to hrát nemusel. Aby byly scény dokonalé, opakoval je mnohokrát bez dlouhých přestávek, takže byl doopravdy fyzicky vyčerpaný. (ČSFD)
  • Ikonický, viac než 11-minútový záber bol podľa režiséra Sama Hargraveho zložený z 36 jednotlivých sekvencií. Niektoré z nich sa museli zopakovať až 25-krát, aby boli perfektne zladené a vytvorili dojem, že nedošlo k prestrihu. (ČSFD)
  • Podľa režiséra Sama Hargraveho komplikovali filmovanie obmedzenia zbrojenia platné v Indii, kde sa film natáčal. Tieto pravidlá boli natoľko prísne, že pri natáčaní sa museli používať falošné zbrane bez akýchkoľvek pohyblivých častí. Napríklad prvá akčná scéna vyslobodzovania bola natočená bez jediného výstrelu; všetko strieľanie bolo pridané v postprodukcii. (ČSFD)

Související novinky

Třetí Vyproštění na Netflixu potvrzeno

Třetí Vyproštění na Netflixu potvrzeno

18.06.2023

V pátek 16. června si na Netflixu odbylo premiéru dlouho očekávané pokračování akčního snímku Vyproštění z roku 2020 v režii zkušeného kaskadéra a akčního koordinátora Sama Hargrava. První film se na… (více)

Seriál Bridgerton je největším hitem Netflixu

Seriál Bridgerton je největším hitem Netflixu

28.09.2021

Netflix zveřejnil kupu dat, díky kterým si teď celý svět může zase jednou udělat obrázek o tom, jak moc je vlastně streamovací služba úspěšná, a které seriály potažmo filmy patří k těm… (více)

Furiosa dorazí až v roce 2024

Furiosa dorazí až v roce 2024

11.09.2021

A je to oficiální. Furiosa, prequel Šíleného Maxe z roku 2015, dorazí místo roku 2023 až v roce 2024. Austrálie si totiž v těchto dnech prochází něčím, čemu se kupodivu jako jedna z mála zemí na… (více)

Reklama

Reklama