Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Adrian Lyne natočil Flashdance, Osudovou přitažlivost nebo Lolitu, naposledy ale stál za kamerou v roce 2002 u erotického thrilleru Nevěrná. Teď se po letech vrací a bude na place šéfovat Benu AffleckoviAně de Armas. Ti dva si zahrají manželský pár, který má trošku podivnou dohodu. Aby nemuseli své neshody řešit rozvodem, je Vic ochotný tolerovat Melindě její aférky. Dokud nezačnou beze stopy mizet její milenci a on se nestane podezřelým z vraždy. (Falcon)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (119)

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Lyneovi filmy mě nikdy moc neoslovovali, takže mi nevadilo, že dvacet let nic nenatočil. A pokud nenatočí dalších dvacet let nic, plakat nebudu. Deep Water je thriller bez napětí, předvídatelný a prázdný. Affleck je sice fajn, ale celou dobu jsem si říkal, proč si tu bitch bral. No a závěr, takový nemastný neslaný, i když poslední půlhodina byla celkem fajn. ()

Motinski 

všechny recenze uživatele

Dráma, triler, erotický film, z časti aj psychologický, tým všetkým chce Deep Water byť ale zlyháva na plnej čiare. Trailery prezentovali že bude dráždivý ale má na to málo scén. Snaží sa byť aj napínavý ale pôsobí moc unudeným dojmom. Ana de Armas je sexi ale väčšinou máte chuť to vypnúť práve kvôli jej postave. Chémia medzi ňou a Affleckom mala byť hlavný hnací motor ale na mňa nezabrala skoro vôbec. Aspoň ten Ben bol jedným zo svetlých momentov. Nevedel som ho presne odhadnúť (ajkeď asi iba prvú polovicu filmu) a celkom sa sem hodil.  Vlastne iba vďaka nemu ma celkom zaujímalo ako film skončí. Je to ale strašne málo a hlavne máte často pocit že už ste niečo podobné videli. Adrian Lyne zaspal v 90. rokoch, vtedy by to uspelo o niečo viac. ()

Reklama

Remedy 

všechny recenze uživatele

Vyumělkované stylistické cvičení z ranku „erotického thrilleru s napětím“, které je již od prvních minut těžce nedůvěryhodné a nejspíš nechtěně sebeparodující. Pohled na nahou Anu de Armas potěší, což je i jediný důvod, proč bych tento počin s chutí doporučil. Festival scenáristické impotence a bezradnosti. [25%] ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Nečakal som v zásade nič. Jediné s čím som bol oboznámený, bol fakt, že sa nejedná o úplne erotický thriller, ako to bolo svojho času prezentované. A možno práve preto som nebol vôbec sklamaný. Démonický Affleck je výborne zmotivovaný a hoci sa jedná o sofistikovaného antagonistu je pre mňa funkčnou zložkou a uveriteľným ťahúňom celého filmu. Ana de Armas lezie na nervy svojou manipulatívnosťou, ale hrá to dobre. Bez zaváhania a skvelo Benovú postavu dopĺňa. Chémia medzi nimi funguje a v rámci príbehu to úplne stačí. Gone Girl mala podobný feeling a páčila sa mi približne rovnako. Hoci v tomto konkrétnom prípade, keby film vznikol len o desať rokov skôr, bol by údernejší. Lyne ale točiť stále vie a pre mňa je finále pekne vygradované ( aj napriek očakávateľným zvratom). Užil som si to. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Jakmile zhruba po hodince vezme Ben Affleck jednoho ze sousedů do sklepa ke svému milovanému hlemýždímu teráriu, už jen jejich dialogy dávají tušit, že se to celé v druhé polovině rozpadne. Do té doby šlo nicméně o poměrně rafinovaný portrét jedné zvrácené rodiny, jednoho toxického vztahu. Zkušený Adrian Lyne (opravdu velká pauza) si docela mazaně pohrává s divákem a hned od začátku vyvolává několik otázek. Jasně vidíme, že ve vztahu ústřední dvojice není něco v pořádku a zdaleka se nejedná o ukázkové manželství. Ona se nebrání otevřenosti a různým úletům s jinými muži, on o nich ví, pasivně přihlíží, ale postupně odhalujeme, co dělá, když se ona nedívá. Přesto spolu fungují jakoby nic. Vlastně se doplňují, navzájem se potřebují. Na podobnou nejednoznačnost vsadil třeba David Fincher ve své Zmizelé, ta ale fungovala mnohem lépe. Lynea víc než bradavky Any de Armas (a že je na co se dívat) zajímají charaktery a motivace jeho postav, stejně jako hledání pravdy, jenže karty tvůrci odhalí a znovu už je nerozdají. Přitom mu manželské trojúhelníky vždycky šly, nejvíc asi v Nevěrné a Osudové přitažlivosti. Po řemeslné stránce je Lyne znovu nadprůměrný (kamera ví, jaké úhly zvolit, hudba přitlačí, jakmile je třeba), zápletkově oldschoolový a atmosféru si rovněž víceméně pohlídal. Kritici ostatně vždy tvrdili, že jeho filmy nabízejí spíš styl než podstatu, často se ovšem pletli. Horší je to s tím nejpodstatnějším – scénářem, což s ohledem na jméno Sama Levinsona (tvůrce uznávaného seriálu Euphoria) nemile překvapí. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (2)

Související novinky

Erotický film s Affleckem a Armas má problémy

Erotický film s Affleckem a Armas má problémy

11.12.2021

Erotický thriller Deep Water režiséra Adriana Lynea (Lolita, Jakubův žebřík) studia 20th Century Studios měl mít původně premiéru už v listopadu roku 2020. Jenže pak přišla pandemie, a snímek tak… (více)

Black Widow a Cruella míří na Disney+

Black Widow a Cruella míří na Disney+

24.03.2021

Špatné zprávy pro kina, dobré zprávy pro nedočkavé diváky. Studio Disney čerstvě oznámilo, že vedle tradiční premiéry v kinech dorazí snímky Cruella a Black Widow rovněž ve stejný den i na… (více)

Ana de Armas opět mezi špióny

Ana de Armas opět mezi špióny

14.12.2020

Sympatická herečka Ana de Armas, jejíž kariéra započala v erotickém thrilleru Nebezpečné pokušení s Keanu Reevesem, a později pokračovala snímky jako Týpci a zbraně, Blade Runner 2049 nebo Na nože,… (více)

Reklama

Reklama