Reklama

Reklama

Příběh z napjatého sklonku 60. let minulého století, kdy ve Spojených státech vrcholila hnutí za občanská práva a v čele FBI stál radikální J. Edgar Hoover (Martin Sheen). Informátor FBI William O'Neal (LaKeith Stanfield) se infiltruje do illinoiské pobočky Strany černých panterů, aby sledoval jejich charismatického vůdce Freda Hamptona (Daniel Kaluuya). Obratný O'Neal snadno manipuluje svými kolegy i těmi, pro které pracuje, zejména se zvláštním agentem Royem Mitchellem (Jesse Plemons). Hampton posílí svůj politický vliv, když se zamiluje do revolucionářky Debory Johnsonové (Dominique Fishback). V O'Nealově rozervané duši mezitím zuří morální boj. Měl by se postavit na stranu dobra, nebo má Černé pantery za každou cenu zničit, jak to požaduje sám ředitel FBI J. Edgar Hoover? (HBO Europe)

(více)

Diskuze

Dadel

Dadel (hodnocení, recenze)

kdo teda hraje v tom filmu hlavní roli, když ne Kaluuya ani Stanfield?

Han_Quintet

Han_Quintet (hodnocení, recenze)

dr.horrible , dr.horrible

Jsem rád pane kolego, že bez větších protestů jste přijal moji námitku, že jen uboze se snažíte manipulovat, vytržením citátu z kontextu a ještě jej účelově překroutit.

Jen vás pane kolego ještě doporučuji si zjistit co že ta to parfráze je, pokud se mění význam slov, myšlenka, nejedná se v žádném případě o parafrázi. Skutečně jste tedy se pokoušel parafrázovat, pane kolego?

Han_Quintet

Han_Quintet (hodnocení, recenze)

Tvrdolín Veliký

Liberální fašismus jako pojem existuje a otevřel se jím poměrně zajímavý společenský diskurz. Populizátor tohoto pojmu, který už je akceptován i jako terminus technicus - se zabýval Johan Goldberg(který má vyšší vzdělaní a zkušenosti než všichni diskutující tady - kde si položil celkem důležitou a esenciální myšlenku: Jestliže mě jako konzervativce označují liberálové(dnes již pojem ukradený socialisty) za nacistu, mohu já je označovat za fašisty? Výsledkem je kniha, obří esej, která jasně dokazuje, že fašismus je levicová ideologie, tudíž uznačovat liberály, za fašisty, je historicky správné. Stejně jako eko-teroristy a zelený, nacisty(to jen můj dodatek- kniha se zelenými vůbec nezabývá)

https://www.urbandictionary.com/define.php?term=Liberal%20Fascism

https://www.theatlantic.com/politics/archive/2008/01/the-origins-of-liberal-fascism/47762/

https://commentcentral.co.uk/liberal-fascism-the-most-dangerous-intolerance/

https://www.aim.org/briefing/liberal-fascism-explained/

https://en.wikipedia.org/wiki/Liberal_Fascism

Han_Quintet

Han_Quintet (hodnocení, recenze)

dr.horrible

To si synku trošku pleteš a když antifák bere takové citáty do úst zní to velice komicky a ještě takhle to demagogicky překrucovat, ty jsi ultimátní tupec. Tak za prvé citát je správně takto: "

Svoboda jednoho končí tam, kde začíná svoboda druhého.“ Tento citát pronesl, John Stuart Mill v akademické diskuzi o tom, jak definovat svobodu každého jednotlivce. Je pak naprostá lež tvrdit, zaměňovat v tomto výroku svobodu za svobodu slova. Tímto se dopouštíte pane kolego naprosto hloupé účelové manipulace, která nedává vůbec žádný smysl a kterou kdyby si dovolil napsat např. Okamura, hned bude svítit na manipulátorech cé zet, co že je to vlastně za prolhaného manipulativního sráče. :)

 

O tom co je svoboda slova, bylo naspáno mnohé, já se pak rozhodně pane kolego přikláním k tomu, že právo na svobodu slova je tu proto, aby ochraňovalo samotnou svobodu. Jakékoliv její omezování je pak nepřípustné.

na příspěvěk reagoval dr.horrible

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

"som nepriznal ze som rasista alebo nacista"

To zní skoro jako nepřímé přiznání :D

dr.horrible

dr.horrible (hodnocení, recenze)

LAZARUS111

nie, nemožeš. každý podpriemerný rasista tu nemá rovnaké postavenie ako verbal. pokiaľ ma budeš srať, ja budem srať teba. keď ma prestaneš baviť, nahlásim ťa, a bude ti zablokovaný alebo zmazaný účet. prečítaj si na úvodnej stránke pravidlá - porušuješ ich.

na příspěvěk reagoval LAZARUS111

dr.horrible

dr.horrible (hodnocení, recenze)

LAZARUS111

kotleba sa s tým číslami fotil do telky. neviem ako viac verejne to ešte mohol spraviť. btw, netvrdil si pred chvíľou, že “je to len cislo preboha?”

na příspěvěk reagoval LAZARUS111

dr.horrible

dr.horrible (hodnocení, recenze)

LAZARUS111 , LAZARUS111

sloboda slova končí tam, kde začínajú práva niekoho iného. to čo tu tvrdíš, je ako keby si povedal, že zákaz kradnutia je obmedzovanie demokracie. neonálepkoval. politicky korektne som ťa označil politickým smerom, ktorý tu prezentuješ. je to to isté, ako keď napíšeš ty mne, že som liberál.

na příspěvěk reagoval TheDarKnig, LAZARUS111, Han_Quintet

LAZARUS111

LAZARUS111 (hodnocení, recenze)

dr.horrible

no dobre este ti odpisem. ano je to hovadina. zaklad demokracie je sloboda slova atd. nech si keca ty to pocuvat nemusis. a pod propagaciou si predstavujem verejnu propagaciu a nie ked si doma niekto cita urcitu knihu alebo pocuva nejaku hudbu.

na příspěvěk reagoval dr.horrible, dr.horrible

Související novinky

Nejlepší letošní filmy podle Baracka Obamy

Nejlepší letošní filmy podle Baracka Obamy

19.12.2021

Jako každý rok, i letos si bývalý americký prezident a zároveň obří filmový fanoušek Barack Obama sedl, aby sestavil své oblíbené kulturní žebříčky. Vedle knížek tak došlo pochopitelně i na filmovou… (více)

Nominace na Oscara zveřejněny

Nominace na Oscara zveřejněny

15.03.2021

Dnes ve 13:15 místního času začal přímý přenos vyhlašování kompletních nominací pro 93. ročník Cen americké Akademie filmového umění a věd, během nějž manželský pár Priyanka Chopra Jonas a Nick Jonas… (více)

Reklama

Reklama