Reklama

Reklama

The Rental

Trailer 1

Obsahy(1)

Dva páry si na predĺžený víkend zarezervujú krásne sídlo na pobreží. Trochu ich prekvapí nepríjemný správca (Toby Huss), ale ten zakrátko zmizne a môže sa začať víkend plný prekvapení. Tie ale vôbec nebudú príjemné a vysnívaná dovolenka sa po malej chvíli zmení na teror. (Marceloo)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (104)

borec999 

všechny recenze uživatele

Sympatický,komorný, malý horor, resp. triler. Dva páry (áno, jeden chlap podvádza svoju priateľku s priateľkou toho druhého) si na víkend rezervujú odľahlý prekrásny dom s cieľom oddýchnuť si. Všetko sa zmení v moment, keď zistia, že ich niekto sleduje tajne nainštalovanými kamerami v dome... 2 tretiny filmu sú presne také ako by ste čakali a ide sa podľa šablóny. S príchodom tajomného zabijaka (parádna maska) Rental ožije, naberie spád, napätie a dočkáme sa aj pár úmrtí. Logika chovania postáv síce nie je ukážková, čo však poteší je záver ktorý sa výnimočne podaril a osobitne podarený twist o postave zabijaka, resp. stalkera ktorý umiestnil kamery do domu. Dozvieme sa, kto ním určite nebol a keďže tipujem že 99% všetkých divákov (vrátane mňa) by vsadilo ruku do ohňa práve na daného chlapíka, tak tento twist musím pochváliť. Otvorenejší záver ponúkajúci možnosť sequelu sa mi taktiež pozdával a nebránil by som sa mu. Dave Franco vo svojom debute teda nakoniec z tuctovej látky dokázal vymyslieť niečo aspoň trocha inovatívne. Na 4* však ísť nemôžem- dve tretiny filmu sú fakt iba čistým a predvídateľným priemerom. Takže lepšie 3* a 60%. PS: Reggieho koniec ma zahrial pri srdci :) ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Čtveřice hrdinů odjíždí na víkend do pronajatého domu, ale nikdo z nich netuší, že se tu budou muset poprat s pár ošklivými tajemstvími. A taky jedním magorem. Dave Franco se poprvé postavil za kameru a je to vcelku zajímavé. Nebo by spíš mohlo být. V The Rental je vidět snaha hrát si trošku s žánry i očekáváním diváků, jenže Franco měl možná větší ambice než schopnosti a jeho debut se nikdy nerozjede tak, jak by měl. Pár zajímavých nápadů se mu ale upřít rozhodně nedá. Netvrdím, že z něj bude dobrý režisér, ale rozhodně mu dám další šanci. ()

Reklama

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

Snímek je enigmatickým spojením slov rektál, dentál, a mentál - dílčími abstrakcemi počínaje, doslovností konče.... Franco se pokusil o rádoby artový slasher indýčko - výsledkem je ale neskutečně sterilní paskvil o kolektivní paranoie bez spádu a dynamiky - třebaže z hlediska filmovýho řemesla jde o nadstandardně zručný kutilství. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

SPOILERY Pár A a pár B vyrazí na víkendový pobyt do osamělé chalupy u útesu, kde se samec A vyspí se samicí B. Pak je všechny někdo utluče kladivem. A to je všechno. Já bych sice neměl problém s takhle jednoduchým dějem, ale to by se něco muselo začít dít dřív, než v poslední dvacetiminutovce. Do té doby se tu vlastně jen planě žvanilo a celé to působilo jako amatérské vztahové drama. A aby toho nebylo málo, neobtěžoval se mladší Franco ani s osvětlením vrahovy motivace, či s odhalením jeho identity. Velká bída. 15% ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Ze zbytečného herce Dave Franca se možná (časem) stane zábavný režisér (hororových béček). Nakročeno má slibně. Dříve než se ovšem do jeho debutového počinu pustíte, zkuste si udělat takovou malou inventuru toho, co jste v oblasti hororu a thrilleru doposud viděli, neboť by se vám to mohlo hodit, případně se tak vyhnete i zklamání, pokud toužíte po invenční podívané. Už jste jistě někdy někde viděli mírumilovné dva páry v ohrožení, co si na relaxační víkend pronajali dům/chatu/stan, určitě se i najde nějaký ten film s nesympatickým a krajně podezřelým správcem takového objektu, bonusem je jeho rasistické smýšlení, rozhodně jste neminuli film, v němž je skrytá kamera umístěná ve sprše, popřípadě, že celý dům je prošpikovaný nainstalovanými kamerami, a koneckonců se zabijákem v masce jste se také jistě prostřednictvím filmu už někdy konfrontovali. Pokud vám z mého výčtu nevyšlo nic extra nového, co by obohatilo pole hororu a thrilleru, máte hrubou představu o událostech daného snímku. A ještě si navrch připočtěte menší vztahové represálie ústřední herecké čtyřky s lodivodem Danem Stevensem. Ovšem Dave Franco má smysl pro detail, ve filmu se (naštěstí) neobjeví a je příkladným manželem, když svoji manželku Alison Brie obsazuje do jedné z hlavních rolí svého filmu. Nejblbější na celém filmu je kamera, mně osobně tmavý vizuál filmu neučaroval. A režisér se nevyžívá v gore. Oproti tomu filmu prospělo přesné dávkování napětí a tím i houstnoucí atmosféra. A určitě bylo dobré obohatit ne úplně precizně definovanou zápletku o řadu zajímavých aspektů. Tak třeba kynologové mají postaráno o mdloby, když se ubytované partě zaběhne pes. Nemravný divák zase bude netrpělivě očekávat, kdy na něj jukne nahá kůže Alison Brie nebo Sheily Vand, ačkoliv koitus jedna z přítomných dam absolvuje, tak kamera zabere maximálně tak holá záda. A scenáristicky vypilovat se už film nepodařilo, takže tajemná místnost s kódovaným vstupem po otevření velké mrákoty nezpůsobí a i identita vraha je celkem nanicovatá a až zbytečně mysteriozní. Franco nicméně natočil přesně to, co náleží do klubu vděčného diváka. Takže to je nutné brát na zřetel. 7/10 ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama