Reklama

Reklama

Chůva na zabití: Krvavá královna

  • USA The Babysitter: Killer Queen (více)
Trailer

VOD (1)

Před dvěma lety Cole unikl ze spárů satanského kultu. Teď ho čeká ještě něco horšího – střední škola. A démoni z minulosti mu nepřestávají dělat ze života peklo. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (166)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Tak nějak nevím, jsem už na podobné snímky starej, že mi to připadlo až přehnaně jakože "mladicky tvrdé a drsňácké" nebo to takové prostě je? Místy neskutečně umělé a zybtečně dlouhé, část někde koncem druhé třetiny neskutečně nezáživná. Ale jako komedie to funguje docela obstojně a Bella Thorne je pořád stejně dobře trhlá. Ani nevím, jestli mě potěšilo zaslechnout tam /mé oblíbené) Dead Kennedys, asi to není kapela na hudební doprovod k podobně laděným filmům, Solidní průměr k pobavení. 2.5* ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Dva roky po událostech z jedničky se na scénu vrací (vzkříšený) satanský krvavý kult a spolu s ním i panic Cole, který mezitím dospěl a chůvu na hlídání už vůbec nepotřebuje. V nenadále obnoveném rituálu si však má střihnout hlavní roli. Druhé dějství si (překvapivě) zachovalo účast hereckého ansámblu z prvního dějství, dostavil se opětně vizuálně nápaditý režisér McG, jen scenáristická sekce se poněkud rozrostla, odpadl původní scenárista, načež jeho místo zaujal nový kvartet, který se vydává cestou komediálního hororu až sebeparodie. Takže se jede naprosto v předimenzovaném módu, vydatně se hláškuje, vulgarit je plný koš a do toho přehnaně krvavé scény, které mají rovněž komediální vyznění. I když éterem bručí zlověstné hudební tóniny, film se ani na okamžik nedá brát vážně. A ani se vážně nebere. Tvůrci bez větších vynalézavých procesů vrátili na scénu hravou i dravou temnou partu z jedničky a dokonale se (s ní) odvázali, v duchu všech druhých pokračování. Nemá to vyloženě kompaktní ráz, ovšem tvůrce to zjevně netrápí a jedou si svou show. Zjištění, že útlým herečkám, jmenovitě Emily Alyn Lind a Bella Thorne, narostlo výrazné poprsí, je více než erektivně příjemné, zamrzí jen to, že nahotu film neobsahuje, tudíž se jejich pevný mlékárenský produkt nezužitkoval v plné bujné kráse. Druhé dějství se vykašlalo na tradiční úskalí pokračování, prostě přišlo pobavit maximálně zábavným stylem. 10/10 ()

Reklama

misstake 

všechny recenze uživatele

Potenciál filmu sráží stejně jako u jedničky buranské zpracování. Potěšilo, že se konečně narozdíl od jedničky rozjela mytologie kolem satanského kultu. Gore bylo originální a hodně vtipné, videoklipové odbočky byly taky super a všechny tři holky + Bellu Thorne musíte milovat, takže na ty sračky, co tam McG nasázel v klidu zapomenete a béčkově si to užijete. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Pokračování Babysitter sice bohužel nedosahuje nadprůměrných kvalit velmi povedeného prvního dílu, nicméně v rámci subžánru, tedy komedie/horor, jde stále o sakra zábavnou taškařici, které nechybí obě zásadní ingredience, a to samozřejmě ve funkčním provedení, tedy spousta vážně povedených vtípků a slušná porce efektních gore scén. Humor pak spočívá především v situačních, často i dost neortodoxních momentech, narážkách a vtipných filmových odkazech, a krvavé cákance pak v až přehnaně explicitních mordech, které nemají daleko ke klasickým splatterovým masakrům. Příjemný dojem tu dále vyvolávají i sympatické postavy, ztvárněné nenudícími herci, ucházející atmosféra a jeden vážně nečekaný dějový zvrat. Proč ale přes tyto všechny pozitiva nepůsobí dvojka už tak dobře jako přecházející díl? Jednak očekávaně zmizelo ono kouzlo překvapení, o co vlastně v zásadě půjde, ale především, zatímco v ostatních pokračováních se většinou tvůrci drží hesla „všeho víc“, zde McG poměrně dost ubral nohu z plynu, a jak toho humoru, tak těch řezničin je očividně méně, a ve výsledku to tudíž už není taková jízda, jakou byla jednička. Nicméně i tak musím zopakovat, že se pořád jedná o velice svěží, funkční a zábavnou podívanou, u které nemusí mít potenciální divák žádnou obavu, že by se nudil. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"The Babysitter: Killer Queen" je absolútne zbytočné pokračovanie. Nemyslím si, že McG urobil lepší film než naposledy, a viac-menej zahodil všetko, prečo prvý film bol dobrý. Teda až na to, že Max je stále veľmi vtipný. S ním som sa úprimne pobavil rovnako ako naposledy. A stále nevieme prečo nikdy nenosí tričko. Najväčšia záhada filmovej série. Čo sa týka ostatného, Bella Thorne je rovnako otravná ako v poslednom filme. Hana Mae Lee ako Sonya v tomto filme zlyháva a mnohé scénky absolútne nemajú žiadnu skutočnú chuť. Vzťah medzi Coleom a Phoebe sú ale celkom úprimné. A majú v sebe celkom príjemnú dávku láskavosti. Plus (toto nie je spoiler, nakoľko jej meno môžete vidieť medzi hercami), Samara Weaving sa opäť ukáže a dá filmu presne to čo potrebuje. Vo svojom komentári na prvý film som hovoril, že scénky medzi ňou a Colom boli veľmi dobre spracované a úprimné, tak prenesie sa to aj do tohto filmu. No potom sa dostaneme k najväčšiemu problému s celým filmom. A ním je Emily Alyn Lind ako Melanie. Toto bola rola, ktorú som jednoducho nemohol stráviť a bolo mi z nej úprimne zle. To že Bella Thorne ide zopakovať svoju rolu a je rovnako otravná pochopím. To, že Melanie v tomto filme potrebuje zo seba urobiť náhradu Bee je pre mňa absolútne nemysliteľné. V prvom momente ako som ju uvidel mi bolo úplne jasné o čo tvorcom ide. A zlyhali v tomto na plnej čiare. Priateľstvo medzi Melanie a Coleom bolo spracované v prvom filme dobre. Nerozumiem, prečo to museli násilne pokaziť v tomto filme. A jej herecký výkon bol skutočne vysoko otravný. Keby som ju nevidel v role, kde preukázala oveľa väčšiu dávku talentu, tak by som ju po tomto filme asi zakopal. Jej postava tu bola podľa mňa maximálne zneužitá a je to hanba. A čo sa týka jej kamarátov, neviem prečo potrebuje tento film kopírovať "Ready Or Not". Má to niečo do činenia s tým, že ide o ďalší film so Samarou Weaving? Alebo to nejako chcú previazať do jedného univerza? Takisto mi na filme vadí, že je tu kopec scénok, ktoré slúžia dokopy len ako pripomienka. - "Pamätáte si túto scénku? Pamätáte si tamto? Nebolo to super? Pozrite sa na to znovu, len trochu inak". Neviem čo viac mám povedať, je to proste zlý film. Pozrite si radšej znovu prvý film. Nestrácajte s týmto čas. Hodnotenie: D+ ()

Galerie (22)

Zajímavosti (10)

  • Natáčení filmu probíhalo v Kalifornii, konkrétně v Los Angeles, Burbanku a v El Segundo High School ve stejnojmenném městě. Natáčelo se od 14. října do 24. listopadu 2019. (noelcoward73)

Reklama

Reklama