Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Karen McCannová si čekání v dopravní zácpě zkrátila telefonickým rozhovorem se svou dcerou, když vtom do domu vrazil záhadný útočník a dceru zabil! Absolutní hrůze však zdaleka není konec - policie sice vraha dopadla, ale díky procedurální chybě musela pustit na svobodu. A s tím se Karen nehodlá smířit! (oficiální text distributora)

Recenze (70)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Oko za oko na prvý pohľad vyzerá ako priamočiary revenge triler, ale predsa len nám ponúka Schlesinger zamotanejší dej aj s nejakým tým prekvapením. Už dôvod, prečo je páchateľ prepustený na slobodu, je skvele vymyslený a namiesto sústredenia sa na prípravu a priebeh pomsty sa relativizuje jej zmysel, účel polície v spoločnosti a rieši sa aj dôvera v partnerských vzťahoch po tragédii. Navyše tu máme aj ďalšiu potenciálnu obeť a tam to skončilo tiež proti mojim očakávaniam. Film ale stojí predovšetkým na Sally Field a ja som jej všetko uveril. ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Vcelku reálně nakroucenej thriller o bezmoci lidí, který se nemůžou domoct spravedlnosti a tak se rozhodnout vzít spravedlnost do svých rukou. Většina stopáže se věnuje právě tomuhle tématu a nedělá zbytečně z Karen hrdinku, která si v cestě za pomstou počíná jako kdejakej ostřílenej akční borec. Zapojení lidí z podpůrný skupiny do pomoci vykonání Kareniny pomsty bylo trochu krkolomný a spíš bych tuhle dějovou linku z příběhu uplně vynechal (stejně jako tajnou agentku). Místo toho se mohla stopáž věnovat konfrontacím Karen s vyšetřovatelem a tréninku jejich schopností. Těšil jsem se mj. na Eda Harrise, ale ten hrál pochopitelně druhý housle (díky tomu, že jsem nečet popisek, jsem si však myslel, že pomstu zosnovuje on). Kiefer Sutherland pak zaujal v roli nadrženýho psychopata. Třetí hvězda za herecký obsazení a dobře vystavěný finále. ()

Reklama

alambert 

všechny recenze uživatele

Ach jo, kéž by se přestaly točit tyhle průměrné filmy. Děj by třeba i ušel. Tenhle film je mi ale vyloženě protivný tou tupou úvodní scénou, kdy mamina pobíhá po silnici místo toho, aby zavolala policii nebo nějakému sousedovi, který by mohl dceři pomoct. Bylo pro mě vážně utrpení sledovat tuto scénu a zcela zásadně to ovlivnilo moje hodnocení filmu. Další problém, který nemůžu nezohlednit je naprosto hrozný herecký výkon Sally Field. Bohužel se obávám, že ona hrát vůbec neumí, protože si nepamatuju žádný film, kde by hrála slušně. Kiefer Sutherland hraje zloducha velmi dobře, ostatní herci jsou bohužel zcela nevýrazní a nudní. ()

Demoiselle 

všechny recenze uživatele

Spíš nostalgická záležitost - první objevení Sutherlanda mladšího /poté následovala těžká obsese tímto pánem, zrovna díky téhle roli?/ a větší zážitek, kde se ve mě míchal hnus se vztekem a s napětím! Teď bych film hodnotila jinak, ale i když se na něj podívám, budu mít nepříjemně mravenčení v těle... ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Jen procedurální chyba? V Americe to bývá... Nechej spát vraha, ať zalkne se svou duší... konat spravedlnost ti nepřísluší. A nebo oko za oko? Nadivoko... Kdo ví, snad se ti tím uleví. VŠAK! Svou druhou dceru ochránit, ať může žít, já vím... muselo to tak být." Palec nahoru zápasu se zlem, když systém společnosti selhává. Fandil jsem matce, celou dobu. Ne aby odpustila a nechala život poklidně křesťansky plynout naším krutým světem a nechat se pak "překvapit osudem" nebo čím to vlastně... jestli zahubí i její druhou dceru. Eliminace zla, to je povinnost rodičů. Bohužel jen jednoho konkrétního zla, celý svět se napravit nedá, vím. Tak jen doufám, že žiju v klidné zemi a nikdy nebudu já sám muset... ()

Galerie (27)

Zajímavosti (1)

  • V knize je Karenovo příjmení Neuman, namísto McCann. (Nedhelborn)

Reklama

Reklama