Reklama

Reklama

Neviňátka

  • Norsko De uskyldige (více)
Trailer 1

Film sleduje čtyři děti, které se spřátelí během letních prázdnin. Když se ocitnou bez dozoru dospělých, objeví v sobě skryté schopnosti. Rozhodnou se je prozkoumat na hřišti a v nedalekém lese. Jejich nevinná hra však nabere temný spád a odstartuje sled podivných událostí. (Cinemax)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (103)

kkarx 

všechny recenze uživatele

Vzpomínám si na rozhovor s kamarádkou, která mě obvinila, že moje řeči o krutosti dětí jsou trapné. Já jen podotýkal, že děti jsou schopné páchat zlo stejně jako dospělí a ani si to třeba mnohdy neuvědomují. No,  kdo chodil do školy a zažil tam přímo či nepřímo šikanu, tak jistě víc, jak se proti těmhle šikanujícím šmejdům nikdo nepostavil a většině to bylo úplně jedno, že někoho mlátí, zavírají do skřínky, či dělají jiné svinstvo. Film se mi ale nelíbil. Moc se v něm nemluví a většinu času se jen se dramaticky čumí. Jsem si naprosto jistej, že film takové téma se dalo natočit mnohem lépe než takto sterilně. ()

xxmurphyxx 

všechny recenze uživatele

Deti sú zlo. Aspoň tie čierne. Mužského pohlavia. V tomto filme teda. Zaujímavá, artovo ladená vecička, kde sa pracuje a stavia na atmosfére a hlavnej myšlienke filmu na úkor zbytočného explicitného násilia. Takže, kto očakáva nejaké jatky má smolu. Kto sa chce zamýšľať a unášať príjemne mrazivou a znepokojujúcou atmosférou filmu bude pohonkávať. Možno trošku škoda, že to aspoň v jednej, dvoch pasážach nechcelo viac pritvrdiť a moc tomu nepomohol ani zbytočne dlho naťahovaný finálny stret, ale mimo to zvyšok šľapal dobre. Pochváliť musím všetkých krpcov bez výnimky, naozaj hrali prvú ligu, ich výkony pôsobili veľmi prirodzene a uveriteľne, kopa Áčkových hercov a herečiek, by si mala pri pozeraní robiť poznámky, zdravím Gadot, Reynoldsa a spol. ()

Reklama

Aurus odpad!

všechny recenze uživatele

Mám velmi rád horory, mám hodně rád thrillery a drama nejsou špatné ale tohle je velmi špatná kombinace. Tenhle horor je prostě hodně špatný... Je strašně moc zdlouhavý a tak moc nudný. Nechápu kdo tento horor dělal, hádám že člověk který dělal samé drama a o hororech vý úplný hovno. Pokud se tento film někomu líbil tak ať se mu líbí, já mám prostě jiný názor na tuhle pro mě sračku. Příběh je docela zábavbý, ale fakt hodně zdlouhavý, postavy jsou nesympatické, hudba je docela ok, atmosféru tento film má docela dost slabou, napětí je zde jenom jednou, lokace jsou docela zajímavé a kamera filmu je docela povedená. No pro mě fakt sklamání protože když jsem viděl to hodnocení 65% tak sem si říkal že to bude nejmíň docela kvalitní horor a dostanu úplnou sračku která se pro mě stala jako jeden z nejhorších filmů které jsen kdy viděl. No za mě 0,5/10. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Nadmíru znepokojivý severský temný úkaz, který hodně těží z velmi originálního nápadu a svojí surovou atmosférou potěší ne jednoho milovníka studených dramat. Vidět to někde na festivalu v plném sále, určitě dám aspoň ty čtyři, nicméně na to, jak je to příběhově vlastně poměrně prázdné a nedynamické, je ta téměř dvouhodinová stopáž s ohledem na extrémní slow burn tempo hodně na škodu. Takhle jsem měla co dělat, aby mě to neukolébalo, ač mě to vlastně bavilo. Ostříhat to o ty utahané scény před samotnou "akcí" a dát tomu trochu spád, jistě by se mi to vrylo pod kůži ještě víc. Tímhle stylem je to pro mě taková pěkná trojka, která by ovšem neměla upadnout v zapomnění. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

„Doděláme ho?" „Jak?" Psychologické drama o temnotě lidské duše, kde se dobro krčí v koutku a je jen slabým paprskem obklopeným černou tmou. Malá Ida je jakoby sama, jelikož její sestra Anna žije ve svém světě. To pak se temnota snadno škrábe na světlo. Zašlápnutá žížala je jen prvním signálem, střepy v botě a účtování s kocourem pokračování, co jen tak neskončí. Zvrhlost dětského světa si s dospělým nezadá, snad i pro tu zdánlivou nevinnost je o kousek horší. Zajímavým nápadem byla telepatická propojenost některých postav. Telekinetické schopnosti Bena se ukázaly smrtící. Zastavit ho však se ukáže jako téměř nemožné. Pochválit je třeba velmi dobré herecké výkony dětí. Trpělivý divák postupně nahlédne až tam, kde se rodí zlo. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (1)

  • V čase 14:05, keď si dievčatko vyzuje topánku, má ponožku krvavú, ale v nasledujúcom zábere už nie. (GabrielGabko)

Reklama

Reklama