Reklama

Reklama

Píše se rok 50 př. n. l. Za devatero horami a devatero řekami… Tedy velmi, velmi daleko od malé galské vesnice, kterou tak dobře známe, leží země zvaná Čína. Zde proradný generál, bažící po moci, právě zajal a uvěznil čínskou císařovnu. A protože věhlas nepřemožitelných Galů překvapivě sahá až do Asie, princezna Fu Yi neomylně ví, na koho se obrátit. Se svou věrnou strážkyní Na Ban Čim a synovcem fénického kupce Popkornise prchá ze země. Samozřejmě požádá o pomoc ty nejlepší z nejlepších, udatné válečníky, Asterixe a Obelixe. Naši dva nerozluční hrdinové se s princeznou vydávají na dobrodružnou výpravu za záchranou císařovny i celé Číny… (Bioscop)

(více)

Videa (5)

Trailer 9

Recenze (147)

Pierre 

všechny recenze uživatele

V tomhle dobrodružství je strašně moc zamilovanejch. Tak jsem se vážně dočkal Asterixe na velkém plátně!  Občas to bylo fakt nesmyslný a příběh bych nepřevyprávěl. Navíc pan režisér jako Asterix byl fakt hroznej (typově úplně mimo),  takže těžko říct jestli bych doma nedal o hvězdu méně. A ano, Asterixovské poměry je zde možná až moc zamilovanejch a na můj vkus strašně moc Asiatek (ale i Asiátů.:D ), kvůli kterym je tady pak i  strašně moc zamilovanejch.:D  Ale ty dvě hodiny utekly skoro jako dvě vteřiny. Bylo  to sice béčkový, ale taky  dostatečně ulítlý a absurdní. A hlavně na rozdíl od takovejch Olympíjských her i vtipný!  Popcornix s hlasem Koháka byl fajn nové osvěžení stejně jako Otis v Kleopatře. A César se svým teplým posluhovačem si ukradly každou scénu pro sebe (A kde jsou, a kde jsou, a kde jsou, ty Egypťánky...) Smál jsem se skoro pořád a báječně jsem se uvolnil. Moc díky!   Film se nebere vůbec vážně, je  zde spousta fórků a i písničkových. Nezůstal ušetřen ani Hříšný tanec. Co teprve: ♪ Anti-Antivirus, Anti-Antivirus, Anti-Antivirus ()

ForGump 

všechny recenze uživatele

Zjevný pokus navázat některými motivy a šíleným humorem na dvacet let starý druhý díl hrané série se mírně řečeno míjí účinkem. Jestli se jedná hlavně o nefunkční režii, televizní snímání, které navozuje dojem opulentní podívané, kde 72 milionů dolarů na tom fakt není vidět nebo o magorský scénář ponechám opomenuto, protože se jedná o podružnou věc. Casting je jednou z mála věcí, která alespoň v některých případech funguje, především obsazení Obelixe a Vincenta Cassela do role Ceasara. Jinak se ale jedná místy až o hovadský film, který si hraje jak je moc nekorektní, ale bohužel pitvoření některých, zbytečný running joke o Asterixově vegetariánství, či příšerně vykreslená Kleopatra, dává opravdu punc spíše velké trapnosti. O čem bych asi mluvit vlastně neměl a za co vlastně film jako takový nemůže, je naprosto otřesný a uši trhající český dabing, ale bohužel mi extrémním způsobem ještě zhoršil celý zážitek. A ano když jsem si říkal, že jeden Kohák světu stačí, absolutně jsem netušil, že se po modré planetě prochází ještě jeden, jemuž dá náš Kohák svůj hlas a celé mě to vyděsí, že se ještě nyní budím ze spaní, o Suchánkově Asterixovi už nemusím ani nic dodávat. Obloukem se vracím na začátek, pokud tedy se Canet mylně domníval, že naváže bizarností a zvráceností na Misi Kleopatra, tak se tedy přepočítal hned v několika ohledech a navíc i v diváckém, neboť ve Francii a ani jinde na světě se ten film nemá šanci zaplatit a co je naprosto nejhorší, že aura okolo Asterixových dobrodružství začíná pomalu, ale jistě odcházet do ztracena. 10% ()

Reklama

Sany33 

všechny recenze uživatele

Príbeh: Asterix a Obelix sa ponúknu, že pomôžu Japonskej princeznej znova nastoliť mier v jej krajine. To by asi ani neboli Galovia keby sa im do cesty nepostavili Rimania na čele so samotným Cesarom. Herecké obsadenie: Asi až na Zlatana mi z toho bolo na blvanie. Hlavne Asterix na vyložene iritovať svojou prítomnosťou na obrazovke. Prevedenie: Až prílišná snaha o humor a priblíženie Galského univerza dnešnej generácií, malo za následok absolútne fiasko. Najvtipnejšie scény s pirátmi tak vyšumelo v nostalgickom pátose. Ani si neviete predstaviť ako dlho som rozmýšľal nad príbehom, teda ako ho opísať lebo to bol jednoducho guláš v ktorého polovici som sa jednoducho stratil. Pocity: Aby som našiel aj nijaké pozitíva. Spojenie kultúr hodnotím kladne. Teplého Cesara už trocha menej. Ibra bol najlepší. A najviac ma pobavila scénka s bezďákom. Teda to bolo asi to jediné čo ma pobavilo. Pridaná hodnota: Oživenie francúzskej klasiky ale bez nápadu a humoru. 21% ()

JesterKruger 

všechny recenze uživatele

Tato série se vznáší na vlně toho, že v ní jsou známé, sympatické, a kultovní postavičky, ale příběh se v té vlně sympatie naprosto vytratil (Podobný případ se mi stal i u Hotel Transylvánie). Když se natočil díl Asterix a Obelix Ve službách jejího veličenstva, tak už tenkrát si šlo všimnout, že autorům pomalu dochází originální nápady. No, a tady to máme. Nic originálního. Celý film je pro mě nudný. Humor byl velice kolísavý. V kinosále jsem slyšel smích u diváků jen málokdy. Pobavila mě scéna parodující We Will rock you, a taky pár scén se zamilovaným Obelixem. Ale to je asi tak všechno. Kromě pár vtipných scén, a dobrých herců tu není nic co bych mohl ocenit. Ocenit bych možná mohl to, že se to jakžtakž dalo přežít. Chybí mi Gérard Depardieu. 2*. ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Asterix je Asterix a Obelix je Obelix……animovaní i hraní……dají si lektvar (vím, že Obelix nemusí), sem tam praští nějakého Římana, povečeří divočáka a tak pořád dokola a je jedno jestli jim u toho sekunduje Kleopatra nebo Caesar či se zrovna nachází v Římě, Řecku a nebo jako v tomto případě v Číně. Takže ono v tomto případě není zase tak úplně ouvej. Co však bolí, jako připínáček v botě je český dabing (za což Francouzi nemohou) a příšerný casting (za což Francouzi mohou). Příběh sám o sobě už je takovou galskou klasikou. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (39)

  • Film vyšel 64 let po vydání prvního asterixovského komiksového alba s názvem „Asterix z Galie“, které vyšlo v roce 1959. (Krtek123)
  • V jednej chvíli sa Caesar (Vincent Cassel) pýta, či ľudia chcú, aby Rímu vládla žena. V čase, keď bol film uvedený, Taliansku v skutočnosti vládla žena, Giorgia Meloni, prvá predsedkyňa vlády v Taliansku. (Arsenal83)
  • Stařešinu galské vesnice Archaixe si zahrál Philippe Canet, otec režiséra filmu a představitele Asterixe Guillauma Caneta. Ve filmu se také objevil syn Guillauma, Marcel Canet. (Krtek123)

Reklama

Reklama