Reklama

Reklama

The Night

  • Írán Aan Shab
Trailer 1

Obsahy(1)

Po menším večírku s přáteli se manželský pár Iránců žijící v USA ještě téhož večera rozhodne jet i s malou dcerkou autem domů. Muž je však mírně opilý, a tak ho žena během jízdy přemluví, aby přespali v nedalekém hotelu po cestě. Na místě je však něco temného nutí, aby vzájemně čelili svým tajemství a na místě zůstávají uvězněni v noci, která nikdy nekončí... (Eliott)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (33)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Po zajímavé první polovině došlo u mne k postupnému zklamávání nezáživným dějem až do hořkého finále (jistou zrcadlovou scénu jsem ve filmu viděl už nejmíň počtvrtý). A resultát celého bezmála dvouhodinového horroru je už stokrát omletý moralistní canc, že to pravé peklo je jen a pouze naše vlastní svědomí. Ale bylo tam i několik dobrých scén (dvojnice ženy, policajt), oceňuju audio ve zvukomalebné perštině, a taky se jedná o jasný důkaz toho, že íránští ájatolláhové dobře dělají, když drží svoje ovečky zkrátka. Jen se podívejte co se s nima stane, když začnou žít na Západě: chlastají, kérujou se, ženský mají potraty, jsou jim vidět vlasy, věčně peskujou svoje manžely... Sodoma Gomora. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Víceméně je to jen další ze strašidelných hotelů, který si coby oběti vyhlédne manželský pár s batoletem. Nicméně ohraná zápletka nevadí, když se to umí. A Ahari umí. Tedy do určité míry. Pokud se jedná o atmosféru, tak není co vytknout. Je dusivá a temná takřka od chvíle, kdy rodina vkročí do dveří a režisérovi slouží ke cti, že to ani na moment nepůsobí jednotvárně. Palec nahoru i pro kameramana. Potěší i skutečnost, že film se obejde bez triků, což se v duchařském subžánru zase tak často nevidí. A po počátečních rozpacích mi to nakonec sedlo i herecky, ačkoliv manželské poštěkávání v perštině mi občas trhalo uši. Co se negativ týče, tak tím nejvýraznějším je absence lekaček nebo nějakého momentu, při kterém by člověk ztuhl. Některý z hlavních hrdinů sice občas vykulí oči, ale to, co tu hrůzu způsobilo, je vždy mimo záběr. A těch pár přízraků mělo vesměs mizerné nástupy, což je škoda. A nijak zvlášť nepotěšil ani závěr. Ocenil bych nějaké jasnější zakončení. Celkově bych film přirovnal k souloži bez orgasmu. Bavil jsem se, líbilo se mi to, ale i přes celkem dobrý dojem ve mě na konci zůstal pocit nenaplněné práce. 70% ()

Reklama

Eliott 

všechny recenze uživatele

Další nečekaná chuťovka. Děj se nezdá být nijak složitý. Po menším večírku několika přátel se manželský pár s dítětem ještě téhož večera vrací autem domů, ale kvůli jistým komplikacím se rozhodnou přespat po cestě v nedalekém hotelu. Tam se však od samého začátku děje něco divného. Napětí se volně stupňuje a vyskytuje se zde několik strašidelných scén u kterých mi běhal mráz po zádech. Konec opět dokonalý a tak dávám za tento neuvěřitelně strašidelný snímek plný počet. 89% ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Americký počin s iránskymi koreňmi: “The Night” tí starší relatívne chvália, mladšia generácia zas otvára ústa po páde do polospánku. Koniec koncov je to pochopiteľné, a Ja sa vôbec nečudujem, že je tomu tak. Vývoj deja je pomalý, ponúka minimum adrenalínových scén, po ktorých mladí tak bažia. Je vyslovene atmosférický, než “akčný” v pravom slova zmysle a tak sa niet čo diviť, prečo iných baví a druhých nie. Za mňa ide o solídny, “boogey” snímok, akurát by mohol obsahovať viac scén, po ktorých by hrozil “heart atack”, inak veľmi vydarená vecička, ktorá si zaslúži rešpekt i pozornosť. Ľahučký nadpriemer, ktorému rád prihodím. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Při téhle stopáži už by to chtělo víc než dvě dobře vystavěné lekačky a velmi čitelné naplnění konceptu. Celou dobu jsem čekal na nějakou subverzi nebo alespoň nečekané odhalení, ale nic z toho se nedostavilo. A na psychologický horor mi to přišlo málo psychologický. I když hodně věcí je v tom dobře, hodně to stojí na dobře vedených hercích, v ničem to na mě nevyskočilo. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (1)

  • The Night obdržel licenci pro promítání v íránských kinech, což se snímku americké produkce naposledy podařilo roku 1979. (Psychor)

Reklama

Reklama