Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Středoškolák Justin Pendleton, velmi inteligentní, ale samotářský student a jeho spolužák, bohatý a sebevědomý Richard Haywood, jsou kamarádi a připravují dokonale promyšlenou vraždu. Jejich obětí se stane náhodně vybraná mladá žena, jejíž mrtvé tělo policie objeví v lese. Případ vyšetřuje energická a velmi neústupná Cassie a její mladý kolega Sam Kennedy. Richard tajně sleduje vyšetřovatelku a Justin přesně předvídá všechny kroky policie při vyhodnocování podstrčených důkazů. Cassie sice instinktivně Richardovi nevěří, její nadřízený jí však zakáže bohatého mladíka dál sledovat. Nastražené stopy usvědčují z vraždy školníka Raye, který údajně spáchal sebevraždu. Přestože nesmí pokračovat ve vyšetřování již uzavřeného případu, přesvědčí kolegu, aby jí pomohl. Na základě dalších stop donutí nadřízeného, aby souhlasil s jejich zadržením. Když už se zdá, že se vyslýchaní mladíci přiznají, objeví se Richardův právník a policie je musí oba propustit. Díky své inteligenci je pro chlapce velkou hrozbou a brzy zjistí, že ve svém dokonalém plánu měli přece jen jednu malou trhlinu. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (230)

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Vzorec pro vraždu je takový ten film, kdy od začátku víte, kdo zabil zahradníka, ale vlastně pořád čekáte, až celá ta pravda vyjde najevo. Což je možná trochu škoda, protože mám raději překvapivé momenty a těch tu zas tolik není. Ale zas jde o jeden z lepších detektivních filmů (říkejme tomu thriller), který se pokouší analyzovat lidské chování a mysl nejen prostředictvím esejů ve školní lavici. Bonusem za hvězdu navíc je hvězdné obsazení: Sandře Bullock tyhle vážnější role fakt sednou (ty a pak role romantické, kde mi sedí ještě líp) a skoromladistvému Ryanu Goslingovi to tady taky sluší, to je bez debat. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Pohled na dva mladíčky, kteří mají chuť experimentovat, je o dost zajímavější, než sonda do duše hlavní hrdinky. Bullockové však tenhle typ postavy rozhodně sedí (celá linie vyšetřování se nezbortí vlastně jen díky jejímu nadprůměrnému výkonu) a celkově tak Vzorec pro vraždu působí solidním, leč nedotaženým dojmem... ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Povedená kriminálka. Po opakovaném shlédnutí přidávám hvězdičku navíc. Je sranda sledovat ty dva namyšlený machýrky z nichž jeden si ještě hraje na citlivýho hošíka a vymysleli si dokonalou vraždu, jak se jim začne všechno hroutit a postupně se smaží ve svý vlastní šťávě. Z tohohle pohledu je film podařenej a tak se mu dá odpustit i to, že Sandra se občas chová jako pěkná píča, ale zase je fakt, že tahle vlastnost jí pomáhá při vyšetřování a nenechá se těmi frajírky oblbnout. Jinak já těm dvěma blbečkům nefandil. Z tohohle pohledu vraždy jakož to experimentu se nic nechytá na starou klasiku od Hitchcocka The Rope, ale i tak je Vzorec pro vraždu vydařená žánrovka a povinnost pro všechny milovníky dobrých detektivek. Pokud vám teda nevadí, že od začátku víte vo co gou, ale aspoň nemusíte zbytečně přemýšlet a jenom se těšíte, jak to dopadne.75% ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Neurážející "retro" kriminálka, která kombinuje šikovný styl vyprávění, prvek "dokonalé vraždy" a skvělou hereckou trojku Pitt-Bullock-Gosling. K lepší čtyřce mi chybí údernější finále a více překvapivosti, ale jinak jsem víc než spokojen a rozhodně jsem se nenudil, protože celá tahle výprava a sledování vychytralé interakce detektiv-vrah je celkem zábavná a působivá. ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

slušný štandard (no v podstate typický predstaviteľ či dobrý priemer) v žánri thriller (ťahajúci sa miestami do psychologického) s klasickou réžiou, klasickým scenárom a klasickou dramaturgiou, vcelku zvládnutými policajnými výkonmi (za mojej mladosti obľúbená Sandra, po ktorej sa u mňa načas zľahla zem bola vcelku fajn) a veľmi dobre uhranou rolou Richarda Heywooda mladým talentom Goslingom, nenáročné no vcelku pohodové sledovanie na sobotnú noc ()

Galerie (22)

Zajímavosti (8)

  • Starý domek na útesu byl postaven speciálně pro film a po jeho dotočení byl zbourán. (c.tucker)
  • Natáčelo se od 27. února do 21. května 2001 v americkém státě Kalifornie. (BMW12)

Reklama

Reklama