Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Středoškolák Justin Pendleton, velmi inteligentní, ale samotářský student a jeho spolužák, bohatý a sebevědomý Richard Haywood, jsou kamarádi a připravují dokonale promyšlenou vraždu. Jejich obětí se stane náhodně vybraná mladá žena, jejíž mrtvé tělo policie objeví v lese. Případ vyšetřuje energická a velmi neústupná Cassie a její mladý kolega Sam Kennedy. Richard tajně sleduje vyšetřovatelku a Justin přesně předvídá všechny kroky policie při vyhodnocování podstrčených důkazů. Cassie sice instinktivně Richardovi nevěří, její nadřízený jí však zakáže bohatého mladíka dál sledovat. Nastražené stopy usvědčují z vraždy školníka Raye, který údajně spáchal sebevraždu. Přestože nesmí pokračovat ve vyšetřování již uzavřeného případu, přesvědčí kolegu, aby jí pomohl. Na základě dalších stop donutí nadřízeného, aby souhlasil s jejich zadržením. Když už se zdá, že se vyslýchaní mladíci přiznají, objeví se Richardův právník a policie je musí oba propustit. Díky své inteligenci je pro chlapce velkou hrozbou a brzy zjistí, že ve svém dokonalém plánu měli přece jen jednu malou trhlinu. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (230)

jefff 

všechny recenze uživatele

Tenhle film má v první řadě geniální casting. Bullock ve vážné roli drsné policistky funguje skvěle a podobně skvěle ji sekunduje parťák Ben Chaplin, který odvádí poctivý civilní výkon. A Gosling/Pitt naprostá paráda. Film nemá úplně strhující tempo, ale celkový flow je super, ačkoliv více než na příběhu to stojí právě na psychologii postav a samotných hereckých výkonech. Solidní krimi. ()

KASUGI 

všechny recenze uživatele

Nesnáším, když vás popisek filmu navnadí na sliby, které pak nedodrží. Údajně to má být kriminálka o dvou geniálních mladících, kteří spáchají dokonalou vraždu a o ještě geniálnější policajtce, co vraždu odhalí. Jinými slovy - taková filmová Columbovka/Poirotovka. Takže jsem se těšil. No, jenže ona geniálnost obou mladíků spočívá v tom, že jako jednu z nejdůležitějších zaváděcích stop použijí vlastní botu, kterou jim jakože někdo ukradl a použil při zločinu? Jako fakt? Ty vole, vrazi v Columbovkách to mají ztěžené tím, že se vždycky nějak motají kolem oběti. Jsou to většinou rodinní příslušníci, nebo spolupracovníci, tedy je nesporné, že je po zločinu navštíví policie a začne se vyptávat a třeba i koumat motiv. Tady ti dva nýmandi mají výhodu, že bez motivu zabijí neznámou holku a oni k sobě nechají cíleně přilákat policii? Tak jsem se nervózně nadechl a vydechl a těšil se na nějaký detail, kterého si všimne ta geniální policajtka. No její genialita pro změnu spočívá v její intuici, to znamená, že mladíka podezírá automaticky. Prostě jen tak. "Nelíbí se mi takové typy, on to udělal." Tady už přišel facepalm. Ten detail, který mladíci přehlédli a na který jsem se těšil, byly zbytky kaviáru, které vyšetřovatelku sice už najisto přivedly k mladíkům, z nichž jeden do restaurace chodí a kaviár si ten večer dal, ale bez oné intuice (a bez boty) by jí taková stopa byla úplně k hovnu. Tady jsem už skončil se sledováním a věnoval se již pouze zdobení stromečku. Druhý den si spravil chuť Poirotem, který je v tv běžně. Jedna hvězda za Iron Maiden. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tenhle film na me pusobil jako nechtena parodie. Jako by se reziser nemoh rozhodnou mezi detektivkou a komedii. Napinavy to neni jelikoz vrahy zname uz predem, takze de o to jak se dva hlavni poldove k nim dopracujou a to taky nijak zvlast zazivny neni. Oba poldove se na roli moc nehodi, ale musim priznat, ze Sandra je docela roztomila. Reziser se pokousel i o par necekanejch zvratu, ktery bohuzel moc necekany nejsou a vetsina veci vam dojde uz ze zacatku. Tenhle film nic novyho do zanru neprinasi, takze 3* jsou tak akorat. ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Mladí, bohatí, sebejistí, drzí a unudění k smrti. Dva zcela rozliční studenti, kteří vymyslí "dokonalý" plán, jak vykonat vraždu, aniž by se přišlo na to, kdo je vrah. Dlouho si dvojice myslí, že má všechny trumfy v ruce, ale divák stále čeká, až se objeví ta malinká chybička, kterou udělali a oni mohli být usvědčeni. Do filmu byli obsazeni výborní herci, z nichž někteří už svou hlavní slávu mají za sebou ;) ale i takoví, které teprve čeká ;) ()

LaciLC 

všechny recenze uživatele

Sandra Bullock niekedy patrila k mojim obľúbeným herečkám, stále sa mi dosť páči a vždy sa teším, keď ju vidím v nejakom dobrom filme. Toto je dokonca thriller a to veľmi dobrý. Stavia hlavne na kvalitnom scenári a zaujímavých hereckých výkonoch. Hlavne tieto aspekty a pozoruhodná atrmosféra zapríčinili, že som sa cez tie dve hodiny veľmi nenudil. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (8)

  • Starý domek na útesu byl postaven speciálně pro film a po jeho dotočení byl zbourán. (c.tucker)
  • Natáčelo se od 27. února do 21. května 2001 v americkém státě Kalifornie. (BMW12)

Reklama

Reklama