Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Středoškolák Justin Pendleton, velmi inteligentní, ale samotářský student a jeho spolužák, bohatý a sebevědomý Richard Haywood, jsou kamarádi a připravují dokonale promyšlenou vraždu. Jejich obětí se stane náhodně vybraná mladá žena, jejíž mrtvé tělo policie objeví v lese. Případ vyšetřuje energická a velmi neústupná Cassie a její mladý kolega Sam Kennedy. Richard tajně sleduje vyšetřovatelku a Justin přesně předvídá všechny kroky policie při vyhodnocování podstrčených důkazů. Cassie sice instinktivně Richardovi nevěří, její nadřízený jí však zakáže bohatého mladíka dál sledovat. Nastražené stopy usvědčují z vraždy školníka Raye, který údajně spáchal sebevraždu. Přestože nesmí pokračovat ve vyšetřování již uzavřeného případu, přesvědčí kolegu, aby jí pomohl. Na základě dalších stop donutí nadřízeného, aby souhlasil s jejich zadržením. Když už se zdá, že se vyslýchaní mladíci přiznají, objeví se Richardův právník a policie je musí oba propustit. Díky své inteligenci je pro chlapce velkou hrozbou a brzy zjistí, že ve svém dokonalém plánu měli přece jen jednu malou trhlinu. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (230)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Zajímavý námět a perfektní Ryan Gosling dělají z Vzorce pro vraždu něco více než jen další z řady tuctových inteligentních thillerů. Výsledný dojem kazí závěrečná pasáž, která by seděla spíše do nějakého béčkového filmu a nepřesvědčivá Sandra Bullock. Ovšem od ní by snad nikdo charakterní výkon ani nečekal, že? ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Môj oblubeny thriller. To znie skoro ako protimluv. Na jednej strane detektivka v podani mojej oblubenkzne Sandre Bullock a na druhej parik posahanych psychopatov v podani mladych talentov (Gosling a Pitt). To jak si cely film Sandra pohrava s vrahmi a postupne nachadza dôkazy mi dost pripomina moju srdcovku - serial Columbo. Len ten humor tu absentuje. Ale nejaku extra temnu atmosferu to tiez nema. Je to tak akurat vyvazene. Vrahovia su kvalitne vykresleny aby to neboli plochy figurky a divak chapal ich dôvody ale zaroven sa tesi na ich usvedcenie. Vykonstruovane to je tiez tak akurat, aby film az do konca niecim prekvapoval a zaroven to nepôsobilo prekombinovane. Len finale mohlo byt komornejsie bez zbytocnych ocividnych trikov. A este dramaticka Sandrina linia z minolosti je trochu zbytocna a vdaka nej je Sandrina postava miestami dost nesympaticka a zasluzila by si preplieskat. Ale celkovo to je stale sympaticka, kvalitne napisana, skvele zahrana a natocena zanrovka, ktora tu je podla mna podhodnotena. 8/10. ()

Reklama

pursulus 

všechny recenze uživatele

Vzorec pro dobrou detektivku.¬         Všichni známe přísloví, že kdo umí, ten umí; jeho druhá polovina však ve filmovém průmyslu už tak docela neplatí: spousta podnikavců zaplavila trh svými "produkty" tak, že filmoví fajnšmekři nejen na CSFd nestačí odplivovat, ale protože konzumní trh je dnes obrovsky rozsáhlý, leckdo si v něm může založiti docela úspěšnou zahrádku. Pro tuto skutečnost si dnes více než dříve vážím každého filmového díla, které není třeba zvlášť nápadité, obzvláštní, něčím jedinečné, ale je prostě dobré. Výjimečných děl je ne mnoho, navíc se taková díla často ani nehodí pro "odpočinkové" shlédnutí třeba na konci náročného dne, neboť k jejich vstřebání nemíváme v tyto dny náladu a ani sílu.¬                 Netuctový a dobře propracovaný scénář; velice dobře a přesvědčivě hrající a spolu ladící ústřední dvojice herců (S. Bullocková s B. Chaplinem, M. Pitt s R. Goslingem); šikovná kamera; kvalitní hudba C. Mansella; v ne poslední řadě pak technicky dobré, ale i citlivé vedení režiséra B. Schroedera: to vše jsou příznaky snímku "Vzorec pro vraždu", na němž jsem nenalezl zřejmou vadu, znehodnocující kaz. Děj se nevleče, je řádně odstupňován a tak je i napínavým pro všechny ty, kdož nejsou posedlí luštěním rébusů, ale za to chtějí — a umějí to — vychutnati si dobrou detektivku. ()

oje 

všechny recenze uživatele

Asi tu nelze vyzdvihnout zvláštní nápad, originalitu nebo strhující tempo. Kriminálky mě obyčejně moc neberou, takováhle snaha o provedení perfektního zločinu, plánování do nejmenších detailů a promýšlení taktiky je ale jiné kafe. Pěkné pohrávání si s důvěrou mezi všemi postavami a taktické bitvy skrze i ty nejmenší detaily je zajímavá podívaná. Příběh se vyvíjí pomalu, přesto se ale díky osobitému obsazení a vývoji vztahů mezi kriminálníky i kriminalisty příběh ubírá čím dál atraktivnějším směrem. Na krimi jde tak o překvapivě chytlavou podívanou. O něco méně perfektní vraždu teenageři zosnují i ve snimku Šikana. Alternativa: Bully, Mean Creek. ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

jedna z mých nejoblíbenějších kriminálek...Sandra Bullock jako detektivka se snaží vyřešit vraždu.. pomalu a jistě si začíná být jistá, že to má na svědomí jeden mladík, který má ale alibi. Vypadá, že to bude pořádný oříšek a taky že jo.. velkou roli v tom hraje komplic, který by ji ale ve snu nenapadl. K tomu ještě Bullokový minulost se do toho plete. Celý tenhle propletenec je tak zajímavý, že se nenudíte :) ()

Galerie (22)

Zajímavosti (8)

  • Natáčelo se od 27. února do 21. května 2001 v americkém státě Kalifornie. (BMW12)
  • Postavy Richard Haywood (Ryan Gosling) a Justin Pendleton (Michael Pitt) jsou volně inspirovány skutečnými vrahy Richardem Loebem a Nathanem Leopoldem. (c.tucker)

Reklama

Reklama