Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Greg (Owen Wilson) je nedávno rozvedený muž, jehož život se rozpadá, když v tom potká Isabelu (Salma Hayek), která je přesvědčena, že znečištěný a zlý svět kolem nich není skutečný. Věří, že žijí v ošklivém, drsném, ale simulovaném světě počítačovou animací, uvnitř krásného, ​​mírumilovného, „skutečného“ světa blaženosti. (PhoenixTears)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (62)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Začne sa to ako bezďácky Matrix s tými najnudnejšími postavami pod slnkom, ktoré si len tak bivakujú pod mostom. V polovici filmu sa konečne dej posunie o vrstvu vyššie a uvidíme utopistický svet s bezpodmienečným príjmom, haha, v ktorom sa ľudia nudia a vymýšľajú pseudoumelecké sprostosti, aby sa nezbláznili. Ale asi neúspešne, lebo to začne byť úplne odtrhnuté od reality ako niečo medzi Lynchom a Cronenbergom. Finálnu pointu si môžete vysvetliť na milión spôsobov, ale ani jedna varianta ma neuspokojila. Vo výsledku to je chaos s nudným WIlsonom a otravnou Hayekovou. 2/10. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Ako vylúhovaný matrix v kombinácií s halucinogénmi to nebol zlý film. Teda aspoň jeho prvá polovica, celkom dobre rozohraná scéna, bezdomovecké prechádzky som ešte pretrpel. Akonáhle však Salmu prezliekli do slušného postroja, už sa dá pozerať len na ňu, pretože nič okolo viac neuchváti, okrem toho, že Wilson má menšinovú dcéru. ()

Reklama

Socrates 

všechny recenze uživatele

Klasicky snivý Cahill se svými paralelními Vesmíry a jeho první opravdový sci-fi. Žádná revoluce, ale za mě příjemnej kus, s asi trochu nepopulárním mlhavým koncem. Škoda, že režisér svými předchozími inďárnami vstoupil až moc do povědomí a polapil ho zazobanej Bezos, protože neznámá dvojice v hlavní roli by tomu slušela určitě víc. Owen mi ani tak nevadil, zato s paní Hájkovou neměli kluci moc šťastnou ruku, obzvlášť co se výkonu týče. Avšak musím uznat, že se na ni i v jejích pětapadesáti náramně příjemně kouká, když se upraví nebo předkloní. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Postupem casu se hlavni myslenka filmu stava stale vice banalni.Jak tvurci postupne poskytuji informace, vypada to na alegorii o lidech, kteri maji narusene poznavaci schopnosti. O krehkosti lidske mysli.Pak u me prevladal dojem, te jde o dva fetaky, kteri maji halucinace. Od zacatku bylo jasne, ze dcera je skutecna, protoze se objevuje i v samostatnych scenach. Matlo me jak muze beloch zplodit rovnikovou cernosku a ne mulatku,ale v podivne Americe uz je vsechno mozne. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Uf, ještě, že jsem se nenechal odradit hodnocením. Cahill i tentokrát operuje s myšlenkami paralelních světů a noří svůj příběh do snové atmosféry, kdy si divák není jistý, co je či není realita. Co je simulace? Co je realita? A co je to vlastně realita? Není realita také simulace? Nebo je to snad příběh o závislosti na drogách? Nebo o duševní poruše? Film předkládá mnoho myšlenek, často i protichůdných a nejsem si jist, zda bylo cílem tvůrce nalézt nějakou jednotnou interpretaci. Rozhodně ale donutí diváka se zamyslet, ač mám teda z komentářů dojem, že ne každý se o to pokusil. Výtku bych směřoval akorát k hereckým výkonům, které mi nepřišly zrovna dobré, hlavně Salma Hayek a její cigáňa manýry nejsou úplně příjemné na sledování. Ani Owen není zrovna herecký virtuóz a osobně bych asi spíš ocenil spíš nějaký neznámý cast, který nebude působit tak rušivé. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (2)

  • Názov filmu sa objaví až v 97. minúte. (F2003F)
  • Film se natáčel v Los Angeles v Kalifornii, dále v Chorvatsku ve Splitu a na ostrově Lopud. (rafix)

Reklama

Reklama