Reklama

Reklama

Co kdyby...? - Série 1 (2021) (série)


What If... Captain Carter Were the First Avenger? (S01E01)

(epizoda)
  • Slovensko Čo keby... Kapitánka Carterová bola Prvým Avengerom?

VOD (1)

Keď sa Steve Rogers vážne zraní, Peggy Carterová neváha a stane sa prvou supervojačkou. (Disney+)

Recenze (67)

Azurovydrak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Začnu tím, že délka 30 minut je naprosto nedostačující a epizoda tím ohromně utrpěla. Působí extrémně uspěchaně a útržkovitě. Že půjde o genderově obráceného Prvního Avengera bylo celkem jasné už z trailerů, nicméně ty byly podávány o poznání záživnější formou a tak jsem doufal, že nepůjde jen o prázdnou vykrádačku nápadů z prvního Capa, naopak že se půjde inovativní cestou. To se však neděje. Celý díl se veze na stejné vlně až do samého konce, kde alespoň povzbudivě vykoukne starý záporák. Captain Carter jsem nikdy nepovažoval za primární lákadlo What If, ale i tak jsem zklamaný. A teď bych prosil třetí řadu Agent Carter, ať si můžu spravit chuť. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pamätáte hru The Saboteur? Jak mix Assassinu s GTA-čkom za druhej svetovej, ale bolo to nedorobené a plné bugov. Tak takú hnusnú to má animáciu. Ale Peggy je super postava. Prvá séria jej seriálu patrila k tomu najlepšiemu z Marvelovej TV tvorby, je tu namachrovaná, jak by to v normálnom MCU nebolo možné a ten akcent je nezameniteľný. “Keptn Kaa T.” ()

Reklama

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nikdy som epizódy seriálu nekomentoval ale tu som sa rozhodol vzhľadom aj na pekné obrázky pridelené ku každej epizóde že to stručne opíšem. V prvej nechýbala akcia ale ten feminizmus bol cítiť, asi kvôli tomu nie je táto epizoda v červených číslach. Sľubný začiatok marvelovskeho seriálu od služby disney+ ktorá ani tento rok v našich končinách nebude dostupná. 3* ()

SpaceOdyseus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ve skrytu duse jsem doufal v trosku odvaznejsi premisy, nez toto. Captain Britain / Carter je ok, ale nedeje se tam nic nejak zajimaveho nebo nedej boze odvazneho, co by ospravedlnilo samotnou existenci teto epizody. Oskliva animace tomu teda nepridava. A nakonec rada pro tvurce: Jestli vas scenar konci obri chobotnici, potrebujete lepsi konec. ()

AloeB 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ze samostatné podstaty tohoto seriálu mi dává smysl k jednotlivým epizodám přistupovat jednotlivě. Už jen proto, že ostatní mají mnohem větší potenciál, než tento nezdařený první výstřel. Jak už řekli mnozí, děj jen zbytečně kopíruje originální snímek a zároveň ho nestíhá na mrzkém prostoru půl hodiny řádně odvyprávět. Toto jsou ovšem jen následky skutečného problému, celá koncepce seriálu je založena ne na samostatném ději ale na parazitování již natočených hraných filmů s proměnlivou kvalitou. A pokud se přepíše jeden z nejhorších, jen s ženskou postavou, jaký to může mít úspěch? ()

Galerie (16)

Zajímavosti (19)

  • Scéna, ve které se Peggy Carter dostane do současnosti, je stejná jako ve filmu Avengers (2012), kdy portálem, který vytvořil Tesseract, prošel Loki. Stejně jako ve filmu jsou přítomni Nick Fury a Clint Burton / Hawkeye. (Frca)
  • Buckyho věta po záchránění Carterovou před pádem z vlaku: „Hej, málem jsi mi utrhla ruku“ je odkazem na hlavní vesmír MCU, kde se Bucky stal Winter Soldierem. (UncleMorty)
  • Po zničení projektu Rebirth přebírá kontrolu nad SSR (Strategic Scientific Reserve) plukovník John Flynn namísto Chestera Phillipse, protože ten zemřel v této časové ose při výbuchu. John Flynn se přitom ve filmu Captain America: První Avenger (2011) vůbec nevyskytuje a objeví se až v Marvel One-Shot: Agent Carter (2013), kde slouží jako Peggyn poválečný nadřízený v SSR. (Kubaaa97)

Reklama

Reklama