Reklama

Reklama

Co kdyby...? - Série 1 (2021) (série)


What If... Doctor Strange Lost His Heart Instead of His Hands? (S01E04)

(epizoda)
  • Slovensko Čo keby... Doctor Strange prišiel o srdce namiesto rúk?

VOD (1)

Doctor Strange, zasiahnutý smútkom, využije Oko Agamottovo pri nebezpečnom pokuse o zmenu minulosti. (Disney+)

Recenze (48)

AloeB 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Krásná premisa, zajímavý námět, sympatický hlas Benedicta Cumberbatche, silný příběh hledání ztracené lásky - co se tedy pokazilo? Snad je to jen můj pocit, ale v konečném důsledku mi přijde, že celých třicet minut není o ději, ale o představení a vyboostění postavy zlomeného Strange - v titulcích označovaného jako Strange Supreme. Konfrontace s Watcherem je působivá, zničení universa však proběhne bez emocí. Trochu problém mám také s postavou Christine, vychází to už z původního filmu Doctor Strange, kdy mi (zřejmě vinou slabého scénáře) nepřijde tato děvčica jako nějak výrazně důležitá pro našeho gerojského čáryfuka. S tím, že jeden animák a jeden crème brûlée to nespraví - zvlášť když tato série animáků pracuje s tím, že má divák k postavám vztah už z filmu. ()

KukulienkaHO 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

!Spoilers! Toto akože vážne ľudí bavilo (a navyše až tak veľmi)? No ja som skoro dal odpad! nebyť toho konca, že sa zničil celý vesmír. Polovicu epizódy pozeráme najskôr na rôzne scenáre smrti Strangeovej ženy alebo priateľky (neviem už, ako to bolo), navyše niektoré z nich ani nedávajú zmysel. Potom sledujeme, ako Strange vcucáva potvory. Druhá polovica je fight medzi dvoma Strangeami. Vrhali po sebe všelijaké kúzla, no ja som tam videl len voľajaké farebné machlaniny. O nejakom dramatickom alebo osobnom príbehu sa tu ani len nedá baviť, je to naopak celé akurát tak smiešne. A práve tú "vyspelosť" a "vážnosť" štvrtej epizódy všetci ospevujú. Nechápem. Mňa to strašne nudilo... ()

Reklama

Azurovydrak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ochutnávka hororové atmosféry Multiverse of Madness aneb drasticky rostoucí kvalita dílů opomíjeného seriálu. Nádech temnoty je zde opravdu patrný, uvážíme-li, že jde o první marvelovku se špatným koncem. O to více cením odvážný námět a provedení, které je perfektní od začátku do konce. Teď je doufám, že to vše Zombies nepošlou do kytek... ()

CheeseFigure 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Posledné dve epizódy majú ,,temnejší" tón, ako prvé dve (temnejší rozumejte v zmysle, že stále sa jedná o animovaný seriál od Disney na motív Marvel komiksov). Kým sa vrhnem na chválu, tak musím skritizovať to, čo budem zrejme kritizovať pri  väčšine epizód a tým je dĺžka. Tých 35 minút mi prišlo málo, tvorcovia do nich museli narvať veľa vecí a vďaka tomu niektoré momenty nepôsobia tak, ako by mali (napríklad celá tá scéna, ako Strange získava silu je síce vizuálne pekná, ale človek z toho nemá nejaký pocit, že by šlo o ťažkú vec. Práve naopak, mal som z toho pocit RPG, keď expíte na ľahkých potvorách, aby ste získali vytúžený level). Čo ma privádza k pozitívu a to je animácia, alebo skôr vzhľad tých rôznych magických potvor. Taktiež záverečný duel pôsobil epicky a je vidieť, že Strange a jeho kúzla lepšie vyniknú v animácií ako v hranom filme. Koniec je potom čerešničkou na torte. Som spokojný, bodaj by to ale bolo dlhšie. ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čtvrtá epizoda What If...? předvedla velké věci. Zásadní okamžik života Doctora Strange nahradila jiným zásadním okamžikem, který Strange vyslal na cestu, kdy se z něj na samém konci stává v podstatě tragická postava. Čtvrtá epizoda seriálu What If...? je nejen zatím nejlepší epizodou seriálu What If...?, ale také jednou z nejlépe napsaných věcí z celého Marvel Cinematic Universe.   Čtvrtá epizoda What If...? je naprosto fenomenální a naprosto prokazuje potenciál postavy Doctora Strange. Pochválit se musí především Benedict Cumberbatch, který svou pozici jednoho z nejlepších herců současnosti dokazuje i tím, že i za mikrofonem dává do role všechno. V Cumberbatchově hlasovém projevu jsou naprosto cítit všechny potřebné emoce a Strangeova cesta zármutku díky tomu tolik funguje. A i přes to, že Strange víceméně pořád neztratil svou aroganci a skutečně se vydává vstříc temnotě, sympatizovat se s ním dá vlastně dost.   Strangeova snaha o smazání pevného časového bodu, která může vést k zničení samotného vesmíru není vůbec snadná a Strange se v podstatě stává závislým na cestování v čase. Po vzoru první Strangeovy sólovky je tu využita časová smyčka, tentokrát ovšem s více tragickým nádechem. Tvůrci seriálu v tomto ohledu opět dbají na detaily a havárie v této alternativní realitě je prakticky identická s hlavní časovou linii MCU do nejmenších detailů. Scenárista A. C. Bradley skvěle dokázal vystihnout Strangeovu osobnost a pak dorazí na skutečně silné finále.   Právě ono finále skvěle funguje a celá zápletka o zármutku se dočká zajímavého vyvrcholení. Po celou dobu je animace opět na skvělé úrovni, celá epizoda navíc obsahuje hned několik pěkných záběrů. Celá ta epizoda What If...? navíc naprosto vytěžuje potenciál, který seriál mohl nabídnout a představuje skutečně divokou alternativní realitu, která potvrzuje, že je Doctor Strange jednou z nejzajímavějších postav Marvel Cinematic Universe a je tak štěstí, že jí hraje právě někdo tak talentovaný jako Cumberbatch. Prozatím jde rozhodně o nejzajímavější a nejlepší epizodu What If...? Snad se další epizody kvalitám této epizody minimálně vyrovnají...... ()

Galerie (21)

Zajímavosti (9)

  • V této epizodě je zmíněn Cagliostro a jeho knihovna vědění. Cagliostro byl čaroděj, jehož žákem byl i Victor von Doom. Caglostro použil knihu zaklínadel „Darkhold“, která se objevila již v seriálu Agents of S.H.I.E.L.D. (od r. 2013) i v seriálu WandaVison (od r. 2021). (Frca)
  • Jedná se o první epizodu What If...?, kde jsou všechny postavy nadabovány herci, kteří si své postavy zahráli ve filmech z MCU. (Kubaaa97)
  • O'Bengh v této epizodě oslovuje Doctora Strange mylně „Sorcerer Armani“. Jedná se o referenci na film Doctor Strange (2016), ve kterém ho Kaecilius (Mads Mikkelsen) oslovoval jako „Mister Doctor“. (Kubaaa97)

Reklama

Reklama