Reklama

Reklama

Bubák Bubby

(festivalový název)
  • Austrálie Bad Boy Bubby (více)
Trailer

Obsahy(1)

Bubbyho obézní matka vězní svého syna po třicet let ve svém domě. Během té doby ho zneužívá a není tedy divu, že jakmile se dostane na svobodu poté, co mu matka umírá, postrádá jisté společenské návyky. Aby toho nebylo málo, na scéně se záhy objeví i Bubbyho otec. Končí na ulici, kde si ho náhodně všimne zdravotní sestřička, která jakoby z oka vypadla jeho zesnulé matce. (sedlo03)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (83)

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Studie nositele zanedbaného intelektu následkem izolace a zneužívání, který se učí vhledem pochopit principy pro něj dosud neznámého světa a na oplátku jej obohatit o svoje životní zkušenosti :O! Problém vězí v tom, že ten svět není zas tolik skutečný, jak se nám snímek snaží namluvit, což dokládá i happyendová selanka a sráží tím hodnotu svou i výkonu Nicholase Hopea. Jako drama neuvěřitelné a jako komedii bych rozhodně upřednostnila tu s Brendanem Fraserem a protiatomovým krytem, možná by byla i pravdivější ... Nicméně, jako setkání s neotřelou dekadentní formou zajímavé a pro antináboženské dogmatiky ještě i povzbudivé, jak vidím, někteří však očividně netuší, proti jakým principům je namířena jejich nesnášenlivost, jinak by se, zajisté s dobře míněným varováním nebo doporučením určeným katolíkům, neobtěžovali. Nicky Hellboye a Mefistofella bych samozřejmě chápala :-). ()

Curunír 

všechny recenze uživatele

Šokující film, který vypráví proces začleňování 30+ letého Bubbyho do společnosti, když ho až do jeho dospělosti držela zavřeného v bytě, aniž by poznal okolní svět, jeho sadistická matka...Film, který je kritikou společnosti a křesťanské morálky, je plný nechutných, sexuálních a naturalistických scén, nad kterými jde někdy hlava kolem...Vrcholem je asi návštěva u rodičů Angel, aneb Bůh nenávidí tlusté lidi, nebo scény s ústavu...Přes toto všechni je Bad Boy Bubby místama ďábesky vtipný film, jehož druhá třetina je bohužel bez tempa...Rozhodně nedoporučuji katolíkům, útlocitným lidem a lidem ze slabším žaludkem... ()

Reklama

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Bad Boy Bubby je movie,ktory len tazko opisat,ono najlepsie ho vidiet a zazit,lebo je to urcite podivny film,ktory nebude kazdemu po chuti,ono je trosku vulgarny,uchylny,vtipny,,smutny,pre niekoho moze byt aj nechutny a neprijemny,ale na druhej strane je aj zabavny,siel som do toho s tym,ze to bude ko*otina a s rychlym pretacanim to len tak prebehnem ocami,ale nakoniec som sa mylil,bavilo ma to velmi a verim tomu,ze aj ked sa to niekomu nebude absolutne pacit,tak aspon uzna,ze herecky vykon Nicholasa Hopea je priam excelentny...:⁠-⁠) ()

bloodcountes 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mě dostal. Začátek mocně expresívní, jednotlivé obrazy jsou neskutečně působivé. Čelist mi padala pozoruhodně často, prakticky scénu za scénou. Ani nemůžu říct, která mě rozsekala nejvíc. Hodně po/div/uhod/nej film, z kterýho si asi každej odnese něco jinýho. Já rozhodně úžas nad virtuozním herectvím NH, nad obrazotvorností - některý věci fakt snad ani nejdou vymyslet - a scénu prvního setkání Bubbyho s hudbou a jeho prvního vystoupení s kapelou. Neodbytně se mi vybavily roky šťastně strávené s JM a Doors:)) A čímsi neznámým se mě dotkla scéna Rachel miluje Bubbyho a Bubby miluje Angel. Nehodnotím fakta, protože to nebylo moc reálné - beru to jako podobenství a alegorii, jako formu psychologické a filozofické úvahy a formu vyrovnání se autorů s náboženstvím, které po tisíce let foliuje jiné a samo je foliováno, stejně tak, jako jsou foliováni jednotliví lidé nebo kočky.---Don´t be still, cat. ()

Vaklaf 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně v podstatě mystická záležitost. Během čtyřiadvaceti hodin nastaly vzájemně nesouvisející události, který velice výrazně ovlivnily směřování mého života. A nakonec jsem vyrazil na FOD na tenhle film. A to bylo razítko pod tím vším. Nebo jen takový třešnička na dortu, to je jedno. Myslím, že ten popis „divný“, „nepříjemný“ a „odporný“ a zárověň „něžný“, „křehký“ a „dojemný“ ten film naprosto vystihuje. Můžete skončit předčasně a pak to bude jenom hnusný, anebo vydžíte a bude to krásný. Myslím, že každej, kdo si ve vztahu ke společnosti občas připadá tak trochu retardovaně (nebo alespoň divně), to musí ocenit. Pokud je ovšem schopen projít tím nehezkým. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (7)

  • Šváb, ktorého jedol Bubby, bol skutočný. (Durexon)
  • Po uvedení Bubáka Bubbyho prý proběhlo několik svateb, na kterých si nevěsty nesly k oltáři namísto kytice kočičku zabalenou do potravinové fólie. (Zdroj: Festival otrlého diváka)
  • Počas natáčania sa režisér Rolf de Heer dopočul, že austrálska vláda možno zavedie trest smrti. Nahnevaný touto informáciou napísal inú finálnu scénu, ktorá sa mala končiť tým, že Bubbyho zatknú a obesia za jeho zločiny. Nakoniec si to však rozmyslel a záber sa nikdy nenakrútil. (Durexon)

Reklama

Reklama