Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Uvidíte vzestup i pád posledního diktátora velkého Říma, jehož smrt předznamenala konec celé říše. Zažijte jeho mladické vize i tažení do Galie a Egypta. Byl to Caesar, kdo do Říma přivedl nejslavnější královnu Egypta - Kleopatru. A byl to on, jehož život ukončili senátoři v čele s Brutem. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (58)

Ruut 

všechny recenze uživatele

Hodně kvalitní převedení Caesarova života do filmové podoby. Tomuto historickému filmu paradoxně pomohlo že se jedná o evropskou koprodukci s nižším rozpočtem. Nejsou tu žádné rušivé věci jako milostná zápletka, hollywoodské hvězdy nebo do podobných filmů naprosto nehodící se cool záběry. Drží se poměrně věrně historických událostí a i tak působí celkem draze. Davové scény včetně bitev se rozhodně nemají zač stydět. Vedle ROMA z HBO další skvělá exkurze do antiky. Historický film v pravem slova smyslu. ()

Amarcord_1 

všechny recenze uživatele

60% - Tady se vyprávělo o Juliovi Caesarovi tak snaživě (kostýmy, dialogy, herci...), až se zapomnělo na nějakou tu myšlenku. Námět by jich umožňoval celou řadu, ale ono nic... Jediný pocit, či poselství, co jsem si z dvoudílného filmu odnesl byl strašný vztek, když jsem na konci v titulcích neviděl ani jednoho ze skladatelů hudby, která byla nejen vykrádána, ale i citována. Za zmínku stojí především titulní song "Maximus", který je školáckým OPISEM nádherné druhé věty Beethovenovy sedmé symfonie. Hanba vám, vy novodobí kopisté!!! ;o) ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Jedna z mnohých Caserových televíznych biografií s pomerne silným hereckým zastúpením. Dejovo zvládnuté ne jednotku, ono tento donekonečna opakovaný príbeh dáva veľa možností na fantáziu a tak sa môže každý scenárista a režisér celkom dobre vybúriť. Hlavný predstaviteľ stvárňujúci Caesara mi nie celkom sedel, takže preto o hviezdičku menej. ()

Z0oMb3E 

všechny recenze uživatele

Nečakal som nič, dostal som toho veľa. Mám rád historické filmy, ktoré vedia podať informácie pútavo a svižne. Tejto adaptácie života Caesara sa to viac menej aj podarilo. Podarilo s obrovskou devízou a tou je samotný Caesar, ktorý je nemastný neslaný bez štipky charizmy. Takmer z každého herca vyžarovala väčšia energia a jeho roli sa dalo verit, až na Caesara. Nízkorozpočtový televízny film ale kvalitne spracovaný so silným historickým základom. Masove bojové scény na moje prekvapenie veľmi slušne natočené, napriek tomu, že pár opakujúcich záberov sa objavilo. História omnoho lepšie podaná ako v učebniciach dejepisu. ()

Brouk 

všechny recenze uživatele

Nemohu popřít velkou snahu tvůrců udělat za málo peněz velkofilm... Ne, že by se jim to nepovedlo, vcelku důstojně se s tím vypořádali. Jen na některých místech to působí levně... například obléhání galské tvrze, kde mělo být 18.000 lidí i s bojovníky a právě se chystali vydat všechny své ženy a děti do otroctví a vyleze taková skupinka... :-) ... Druhým rušivým momentem je zbytečně dlouhá stopáž respektive vleklost... a třetím, nejrušivějším momentem pro mě bylo, že mi tam chyběl Asterix a spol., nejhlavnější Caesorovo protivníci v Galii, pak by to bylo už dokonalé... :-) :-) :-) ... (tu třetí výtku neberte vážně) ()

Galerie (15)

Zajímavosti (9)

  • Priemerný počet komparzistov a umelcov v pozadí natáčania bol asi osemsto každý deň. (Arsenal83)
  • Mesto Rím na Malte meralo asi desaťtisíc štvorcových metrov. (Arsenal83)
  • Julius Caesar (Jeremy Sisto) bol ženatý trikrát, nie dvakrát. Jeho druhá manželka (s ktorou sa rozviedol pre jej údajnú účasť na náboženskom škandále) nebola v tejto minisérii nikdy spomenutá. Zobrazená je Cornelia (prvá manželka, Daniela Piazza) a Calpurnia (tretia manželka, Valeria Golino). Chýba Pompeia, s ktorou bol ženatý 67-61 pnl. (Arsenal83)

Reklama

Reklama