Reklama

Reklama

Střípky ženy

Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Po tragickém domácím porodu se musí vyrovnat s návalem emocí i velkým smutkem a najít cestu zpátky ke svému partnerovi i rodině. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (123)

Remedy 

všechny recenze uživatele

Úvodní scéna demonstrující peklo domácího porodu je mimořádně působivá a do značné míry determinuje veškeré budoucí dění. Je fascinující a skličující zároveň, jak se vzájemná podpora a pochopení během úvodu následně promění ve výčitky, opovržení a vědomou potřebu si oboustranně škodit. Velkou pravdu vidím v tom starém známém klišé, že i navzdory sebešlechetnějším úmyslům nedokáže nikdo z blízkého okolí pochopit, jak se člověk v takhle těžké situaci skutečně cítí. Prostřednictvím sugestivního projevu Vanessy Kirby i Shiy LaBeoufa (ten kluk hraje fakt dobře) pak Střípky ženy poskytují vcelku obšírný obraz toho, co se děje s psychikou dvou lidí, kteří společně zažili jednu z nejhorších možných tragédií v životě. Pozoruhodně uvědomělá, citlivá a se zvláštní křehkostí podaná elegie, která je nesmírně intimní a mohutná zároveň. [80%] ()

Eldrick 

všechny recenze uživatele

Evropská arthouse filmařina s americko-britským obsazením v kanadském filmu pro Netflix. Marně jsem dumal nad tím, jak by mohla postava Kirby (ze zámožné rodiny) v reálu žít a čekat dítě s neandrtálským dělníkem v podobě Šály LaBlafa. Pochopil bych to ještě, kdyby působil neodolatelně a měl kládu jako bejk, ale když nám Šála připomene, že se rozhodl léčit si komplex malýho kašpárka sebeobnažováním (pokolikáté už?!), utvrdí vás to v domnění, že dramaturgicky tu něco nehraje. Symbióza kamery a hudby funguje. Herci hrají jako o život, ale když už to tvůrci natočili na základě vlastní zkušenosti, mohli do toho obsadit taky uvěřitelný pár, který by k sobě pasoval. Ne ledovou posh pannu a jeskynního muže s pidi pérkem. Když se pro ně rozhodli, očekával bych, že nám taky nějak osvětlí (flashbacky), proč je tenhle pár vůbec spolu, když teď evidentně vidíme, že spolu vůbec být nemají. Bohužel onen emocionální dopad na diváka díky tomu vůbec nefunguje. ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Niet väčšej traumy, ako prežiť stratu vlastného dieťaťa. Každý sa s tragickou udalosťou vyrovnáva po svojom, pričom zachovať si zdravý úsudok, je v mnohých prípadoch doslova nereálne. Prvá polovica v rámci “fajtov” a menenie názorov dvoch partnerov či okolia paradoxne rapídne lepšia, ako posledná etapa, ktorá celý príbeh uhladila do stratena. Po odchode “LaBeoufa” zo scény už to nemalo takú silu. Ale inak dobrý film. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Zase ultra ťažká dráma. Dá sa ale vcítiť do hlavnej postavy, len neviem, či zásluhou Kirby alebo scenára. Rozhodne pôrod zahrala tak, že som tlačil aj ja. Či to ale bude stačiť? ( spomeňme si na Maršmelouna Aliho, ktorý prvú sošku dostal za oveľa, oveľa menej ) Film ktorý si nedáte len tak s chlebíkom, dokonca ani s tlačenkou, je premrštene dlhý a náročný, ale po jeho pozretí snáď všetky budúce mamičky prehodnotia pôrody doma. Dúfam. 2 z 5 ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

S citem natočené, skvěle zahrané. A to především ze strany Vanessy, která je - a neříkám to rozhodně poprvé - naprosto fantastická. Film je hlavně o ní, a její postava je velmi zajímavá. Její filmový manžel o ní - pokud se nepletu - na začátku pronesl, že je vždycky v pohodě. A tak na mě i působila, silná a emočně stabilní žena. Co se s ní a s jejím okolím stane, když je vystavena takhle těžké životní situaci? Na to se podívejte sami. Vím, že budu jedna z mála, ale Shia mi ve své roli moc sympatický nebyl. Ale upřímně to tak s ním mám téměř vždycky. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (5)

  • Název snímku se zobrazí až po úvodní 30minutové sekvenci. (Kuzmik)
  • Scénář byl napsán na základě vlastních zkušeností scenáristky Kata Wéber a jejího partnera, režiséra Kornél Mundruczó, kdy během těhotenství Katy přišli o dítě. Jejich neschopnost vyrovnat se se ztrátou přiměla Katu dočasně se přestěhovat od partnera do Berlína, kde sama napsala scénář. Později vysvětlila, že psaní příběhu pro ni fungovalo jako forma terapie. (MarLin)
  • Úvodní 30minutová sekvence narození dítěte se natáčela po dobu 2 dnů a vyžádala si 6 pokusů. (Kuzmik)

Související novinky

Festival v Benátkách zná vítěze

Festival v Benátkách zná vítěze

13.09.2020

Navzdory probíhající pandemii koronaviru tento týden proběhl 77. ročník filmového festivalu v Benátkách, pochopitelně za přísných ochranných opatření. Naštěstí však vše proběhlo bez problémů a my tak… (více)

Reklama

Reklama