Reklama

Reklama

Zombi Holocaust

  • Itálie Zombi Holocaust (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Zombie! Kanibalové! Šílený vědec! Tento film má vše, co správný fanda hororu potřebuje štěstí. Malý, zdánlivě idylický ostrov kdesi ve východní Indonésii se stává dějištěm strašlivých událostí. Šílený doktor O´Brien zde ve svých laboratořích provádí nelidské pokusy s nevinnými domorodci i jejich mrtvými těly. Situace se vyhrotí po příjezdu čtyřčlenné expedice, pátrající po tajemném božstvu zvaném Kito. Vše směřuje k nevyhnutelnému střetnutí zombie s kanibaly! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (78)

Ruut 

všechny recenze uživatele

Nejen Fellini nebo Visconti ale i Zombi Holocaust je italskou klasikou v tom pravem slova smyslu :-). Divák v něm najde uplně všechno. Osvědčený vypravěčský postup vzatý jako přes kopírák z kultovních Cannibal Holocaust a Zombi 2. Duc duc hudba, pomalé tempo, příšerné prkenné neherecké výkony, vesměs špatné masky a v neposlední řadě plíživé zombíky a střava požírající kanibaly. Idealní film pro pamětníky masitých 70-tých let a zároveň dokonalé studijní učivo pro nováčky, teprve objevující tento žánr, v celé své kráse. Ano Zombi Holocaust je italskou klasikou se vším všudy. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Když jsem viděl, jak spousta lidí tenhle kousek vychvaluje pomalu do nebes: musel jsem ho prostě mít, přestože zombie žánr je můj asi nejméně oblíbený. Po jeho shlédnutí si však říkám 'sakra tohle mělo být ono'. Ruku na srdce, já myslel že jde celou dobu o nějakou komedii - či parodii na Fulciho. Nelogické chování postav, gumovitost veškerých efektů, do očí bijící kopírování známějších filmů atd... Kdybych tady vyčetl všechny blbosti, tak to bude jeden dlouhý spoiler!!! Na druhou stranu je ovšem pravda, že jsem se nachlámal jako prase + hrála tam pěkná ženská (mimochodem nechápu jak se jí podařilo dostat ze spárů kanibalů, asi jí chtěl někdo přefiknout později). Za tu srandu kolem dám alespoň průměr. 5/10 ()

Reklama

-bad-mad-wolf- odpad!

všechny recenze uživatele

Ačkoliv jde o trash nehorázných rozměrů, přece jen by ho každý hororový fanda měl vidět. Vznikl ve stejném roce jako Zombi 2 a Cannibal Holocaust, nicméně vydělávání na případné záměně názvů je to nejmenší, co dnes diváka může trápit. Především - filmu rád odpustím nedostatky, pokud je přebije svými klady. V tomhle případě by člověk čekal úchylnou porci gore, ale dostane jen porcování srandovních paňáců, figurínu s ulomenou rukou a statisty (srandisty?) s bramborákem v obličeji místo zombíků. Všechno se topí v nudě, odfláklosti, lacinosti a stupiditě, závěr je megaklišé. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Kdybych měl film vystihnout jedním slovem, asi bych se rozhodl pro výraz nejapný. Bylo to opravdu příšerné, ne že by šlo o takový horor, hrůza spočívala pouze ve zpracování. Scénář, režie, střih, dialogy i herecké výkony byly naprosto zoufalé, přesto jsem snímek nemohl zodpadovat, protože na mě fungoval jako nechtěná bizarní komedie. Některé záběry mi fakt málem natrhly bránici. Když se například zoufalec vrhne z okna a po dopadu upadne té figuríně ruka, je to naprostý brutal. Když k tomu ještě připočítám evidentně nalepené "tetování", masky nemrtváčů a skalpelem rozříznutý hrudník k vyjmutí srdce, nedalo se nesmát. Alexandra Delli Colli měla po celou dobu výraz někoho, kdo podstupuje bolestivou kolonoskopii, ale zase byla ochotná vystoupit v typických odhalených scénách těchto italských škvárů. Výborně na sebe navazovala scéna s otevíráním lebky a s bodypaintingem, fakt síla... ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Jedno mi nedá spať - že bol tento film nakrútený v rovnakom roku, ako Fulciho Zombi 2 a Deodatov Cannibal Holocaust. Ide totiž o klon oboch scenárov, doplnený ešte námetom šialeného vedca, ktorý tvorí na tajomnom ostrove humanoidné zombie-kreatúry (a lá The Island of Dr. Moreau). K tomu si pripočítajte sexy blondýnu, ktorá sa stále a všade vyzlieka, hrdinu typu Harrison Ford/Belmondo a kopec veľmi detailného gore. Poteší tiež vidieť kanibalov a zombie pohromade v jednom filme! Ako taliansky trash je Zombi Holocaust neodolateľný. Brutálny, nechcene smiešny a s neodmysliteľnou dávkou sexu. Pokiaľ tento žáner žeriete a príťažlivosť podobných filmov posudzujete podľa frekvencie stupídnych dialógov, úrovne príšernosti hudby a počtu litrov krvi, zombíkov a kanibalov, ste na dobrej adrese. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (4)

  • Film obsahuje minimálně dvě scény z legendárního zombie hororu Zombi 2. Objeví se zde i stejné exteriéry a herci ze jmenovaného filmu. (folklorman)
  • Ve scéně, kdy asistent Toran (Roberto Resta) vyskočí z okna, se při dopadu oddělí ruka z figuríny imitující jeho tělo. V následujícím záběru, kdy Toran umírá, má ovšem obě ruce v pořádku. (masekjc)
  • Film bol zakázaný v Nemecku. (Paldiny)

Reklama

Reklama