Reklama

Reklama

Ostrov doktora Moreaua

  • USA The Island of Dr. Moreau (více)
Trailer

Obsahy(1)

Mladík Andrew Braddock jako jediný přežije ztroskotání lodi a dostane se na podivný ostrov. Není až tak překvapen podivínským dr. Moreauem, jako spíš podivnými tvory, ze kterých se vyklubou výsledky doktorova experimentu a snahy přetvářet zvířata na lidi. Při jedné dramatické situaci Braddock zastřelí zraněného mutanta na jeho vlastní žádost, čímž se ale proviní proti zákonu, který pro ostrov stanovil sám Moreau a ten má tedy jedinečnou příležitost zatáhnout do svého šíleného plánu samotného Andrewa.
Adaptace Wellsovy knihy nabídla především zajímavou práci maskérů a adaptace pod Taylorovým režijním vedením obdržela pět nominací Americké Academy of Science Fiction, Fantasy and Horror Films. (Robbi)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (68)

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Objektivně je to na 3, subjektivně bych se klonil ke 4 ....A musím říct, že na to jak se tam živí herci "kočkujou" s divou zvěří, jsem jen nevěřícně zíral s otevřenou pusou.-To jsou fakt zběsilosti balancující na hraně bezpečnosti a týrání zvířat.. Tihle filmaři asi rčení"Netahej tygra za ocas" asi nikdy neslyšeli :) ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Je to o něco málo lepší verze, než ta z roku 1996, kterou jsem viděl jako první. Vyzdvihl bych herecké výkony, hudbu, atmosféru a přítomné napětí. Některé pasáže jsou výborně natočené (například souboj tygra s mutantem) a je vidět, že režisér Don Taylor, byl mužem, který filmovat opravdu uměl. Je to klasika a i když už dnes asi vypadá úsměvně či zastarale, čtyři hvězdy si prostě zaslouží. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Film The Island of Dr. Moreau považuji za nadprůměrný počin, který si vždycky mile rád pustím znova a znova. Na tehdejší dobu se film může pyšnit slušnými maskami, speciálními efekty i solidními hereckými výkony. Když k tomu ještě přidám i nádherné prostředí a hudební doprovod nemůžu dát míň jak…7/10 ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Nejsem si zcela jistá, zda-li Ostrov Dr. Moreaua byl tím úplně prvním zahraničním hororem (dá se použít i výstižnější: takovým pionýrským benjamínkem; ale nejspíš tomu tak bude, dle několika očitých svědků), kterému se podařilo; zcela nemožné, překonat železnou oponu(v té době 80´ zdolatelnou obtížněji, než početnou armádu Iron Manů). A také ten obdivuhodně promyšlený tah tehdejších rudých mocipánů, kteří tímto dosáhli nevídaného; zaplnili sály kin do posledního místa: jelikož Sovětské velkofilmy nebyli právě tím nejžádanějším artiklem. Už jen z tohoto důvodu by neměl být opomíjen. A nejen to; poutavý příběh dokáže oslovit i dnes, masky jsou ucházející a herecké obsazení velmi kvalitní, stačí se proto bez váhání zaměřit na tento druh fosílií :)) Upozornění pro případné zájemce: nenechte se odradit zavádějícími informacemi prodejců Levné Knihy; ten původní dabing z roku 1980, byl pouze nahrazen dabingem České televize z roku 1996: Martin Kolár, Karel Urbánek, Sabina Laurinová, Karel Chromík, Jiří Klem… ()

Heavyman 

všechny recenze uživatele

Vidět to jako dítě, měsíc bych z toho nespal...protože zvířecí kostými, mne vždycky děsily, ale zároveň bavily. Ono vlastně není na několik výjimek, ani poznat, o jaké zviřátko se mělo jednat. Starej Burt je v celku dobrej, ale nezáchrání celý film. Bohužel ani skvělý námět nezmůže nic proti zfušovanému zpracování, které neomlouvá ani doba vzniku. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (11)

  • Natáčelo se na Panenských ostrovech. (Cheeker)
  • Příjmení herců titulní záporné role doktora Moreaua (Burt Lancaster) a hlavního hrdiny Andrewa Braddocka (Michael York) jsou shodou okolností stejná, jako dvou britských znepřátelených rodů, jejichž soupeření vyústilo v tzv. Válku růží. (Sidarius)

Reklama

Reklama