Reklama

Reklama

Uneseni

(seriál)
všechny plakáty
Trailer
USA, 2002, 14 h (Minutáž: 84 min)

Tvůrci:

Leslie Bohem

Scénář:

Leslie Bohem

Hudba:

Laura Karpman

Hrají:

Dakota Fanning, Matt Frewer, Emily Bergl, Heather Donahue, Joel Gretsch, Adam Kaufman, John Hawkes, Ryan Hurst, Camille Sullivan, Eric Close, James McDaniel (více)
(další profese)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Sú tajomstvá, ktoré si každý nechávame pre seba. Sú však tajomstvá, ktoré před nami niekto tají. Séria z produkcie Stevena Spielberga, ktorá získala najprestížnejšiu televíznu cenu EMMY. Rozpráva generačný príbeh troch rodín, ktoré zohrali kľúčovú úlohu v histórii únosov mimozemšťanov. Zasadené do kontextu konkrétnych historických udalostí nanovo prepisuje pozemské udalosti a dodáva im mysterióznu príchuť. Šialene silný príbeh o stretnutiach ľudstva s mimozemskými civilizáciami, kde napätie celkom ovládne obývačky a kde budete počuť svoj vlastný dych. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (103)

BMAJTZ 

všechny recenze uživatele

První díly mě dokonale připoutaly k obrazovce a hltal jsem každou minutu, s postupem času to bylo horší a horší a závěrečné díly byly utrpení. Postupem času přestal být příběh tak epický a sem tam z toho sálá i telenoveloidní feeling. Předpokládám, že to byl záměr, nicméně děj by se dal krásně shrnout do max 6-7 dílů, při vypuštění nudných pasáží. Nikdo mi nenamluví, že ta obrovská halda jakože detailů je v tomto seriálu důležitá, zvláště pak po posledním díle. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Ako reakciu na doterajšie komentáre pridám svoj pohľad - mňa tento seriál chytil a veľmi príjemne som si ho užívala. Tiež ma miestami dopaľovali obsiahle a premúdrelé reči, ktoré viedla Allie, ale inak sa mi páčila prepracovaná psychológia, nie čiernobiele postavy a celková atmosféra. Fakt ale je, že čo sa týka rýchlosti deja, mohol byť lepšie spracovaný do viac dielov a nie navodzovať dojem, že to celé smerovalo k finále s malým blonďavým dievčatkom. Mňa osobne viac zaujala história troch rodín, ktorá bola pred ňou. A aj od záveru som očakávala niečo viac. V polovici poslednej epizódy som zistila, že ma príšerne rozčuľuje nelogické správanie postáv, naťahovanie udalostí ako žuvačky a neuveriteľne hlúpe dialógy. Napríklad (*spoiler*): Rodinka stojí na verande, vedia, že od útoku armády ich delí možno pár sekúnd, vedia, že ak chcú zdrhnúť, mali by pohnúť zadkom (a ak nie, mali by si to ujasniť), ale oni tam len stoja, čumia striedavo pred seba a na seba, pred seba a na seba...no a nakoniec, keď prestanú konečne čumieť, začnú sa asi tretí krát rozprávať o tom, či pôjdu alebo nie a prekladajú to siahodlnými vlhkými pohľadmi, zatiaľ čo generála už štípe v zadku...atď. Iste, seriály nemávajú spád ako akčné filmy, ale pôsobí to akoby sa Spielbergovi na konci zapiekol scenár a on ho potreboval natiahnuť na požadovaný počet minút. Nechápem. ()

Reklama

anli 

všechny recenze uživatele

Seriálový kousek z produkční dílny Stevena Spielberga,který je opravdovou a klasickou sci-fi podívanou s velmi dramatickým dějem.Skvělý scénář,který začíná na konci druhé světové války a perfektně propojuje časovou osu až do současnosti,je opravdu velmi dobře napsaný a nemá žádná výrazná hluchá místa.Režijní tým se také drží vysoko nasazené laťky a produkční nápady a vedení Spielberga jsou cítit na míle daleko.Vizuálně je film opravdu skvělý(samozřejmě na televizní úrovni) a mimozemské tajemno je opravdu cítit všude.Filmů a seriálů s mimozemskou tématikou je hodně,ale jen několik je jich takhle dobrých a opravdu napínavých až do konce.K tomu si přidejte skvělé herce(Dakota Fanning je opravdu úžasná a ještě o ní uslyšíme),výbornou hudbu a máme tu opravdu skvělou scifárnu.Osobně mám tenhle seriál moc rád,nejen pro tu tématiku a skvělé zpracování,ale také není nijak zbytečně natahovaný a taky je skvěle natočený.Ano,seriál má hodně postav a zabírá poměrně velkou časovou osu,takže pro někoho to může být chaos,ale já se v něm orientoval bez problémů a opravdu jsem si to užil.Dávám jasných 90%. ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Tohle byla taková zvláštní sci-fi. Nedokázal jsem jí přijít na chuť, i když jsem se snažil. Hlavně ta začátku se tam skákalo časem tak strašně rychle dopředu, že jsem si nestihnul žádnou postavu oblíbit nebo se s ní sžít. A to se mi to mnohem hůř sleduje. V postavách byl strašlivej zmatek. Ale zase se tady aspoň ukázala Dakota Fanning. A trocha emocí na konci to nezachrání ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Celkem slušný seriál, jehož největší slabinou bylo zběsilé tempo první poloviny. Životnost herců tu byla někde mezi jedním a dvěma díly a občas jsem měl problém s orientací. Hlavní hrdinkou ale byla dívka Allie a tvůrci zřejmě spěchali k jejímu narození. Akta X z Aljašské epizody koukala tak silně, že jsem skoro čekal známou dvojku z FBI. Docela dobří byli i herci ve většině důležitých rolí – s výjimkou fanatičky Heather Donahue celkem neznámé tváře. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (11)

  • Příběhy o únosech a zpozorování UFO se zakládají na opravdových příbězích lidí, kteří věří na mimozemšťany. (HappySmile)
  • Jako Allie byla původně obsazena Celine Du Tertre, ale během natáčení ji nahradila Dakota Fanning. (sator)
  • Scéna s bombardováním za druhé světové války byla vytvořena použitím techniky „Lightwave 3D“. Obrázek Německa je ve skutečnosti špionážním snímkem pořízeným za druhé světové války. (HappySmile)

Reklama

Reklama