Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Cole Trickle je talentovaný závodník s velkou ctižádostí. Když ho objeví podnikatel Tim Daland, dostane se Cole do týmu legendárního mechanika Harryho Hoggea. Má tak šanci zúčastnit se Winstonova poháru v Daytoně. Těžká havárie však takřka ukončí jeho život. S pomocí krásné doktorky musí Cole najít odvahu k tomu, aby mohl dále žít, znovu závodit a vyhrávat. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (196)

malylada 

všechny recenze uživatele

Na dráze napínavé a zábavné, ale mimo závody vztahové záležitosti drhnou a jako drama film nefunguje. Můj oblíbenec Tom hraje na půl plynu a ostatní charaktery ničím nenadchnout, krom Duvalla, který je výborný. Od Tonyho Scotta jsem zvyklý prostě na víc. Hudba výborná, jedna osmdesátková pecka střídá druhou.......6/10 ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Režie Tony Scott, hudba Hans Zimmer, dále Duvall, Randy Quaid, Cary Elwes nebo John C. Reilly. To snad ani nemůže být špatný. I tak ale kvůli Cruisovi mnou dlouho opomíjený film. Sice jsem ho snad nikdy neviděl úplně celý, ale celý už ho na kontě rozhodně mám a možná i skoro dvakrát. Je to totiž dost chytlavé, a i když to člověk zná, musí u toho zůstat a co nejdéle sledovat. ()

Reklama

blackrain 

všechny recenze uživatele

Závody Nascar mě vždycky přitahovaly, takže bylo jen otázkou času, kdy si najdu cestu k tomuhle příběhu. Pár lidí z mého nejbližšího okolí, kteří film viděli, ho přirovnávají k Top Gunu a nazývají ho proto Top Gunem na kolech. Musím říct, že nejsou tak daleko od pravdy. Tenhle film má s Top Gunem hodně společného a taky z něho z velké části těží. Hans Zimmer odvedl skvělou práci. Píseň od Marie McKee Show Me Heaven miluju. Jeden čas jsem si ji pouštěla pořád dokola. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

V podstatě stejný tým, co dělal Top Gun se vrhnul opět do práce a zůstal i podobný koncept. Jasně místo stíhaček tu jsou závodní auťáky, ale oboje zní sexy ne ? Jo a ještě holka se změnila, místo Kelly je Nicole, to asi aby Tomášek netrpěl v postýlce stereotypem. Ostatně co jsem četl, tak Tomík s Nikolkou během natáčení Bouřlivých dnů, prožívaly skutečně bouřlivé dny jen místo závodního okruhu to byl postelovej okruh. Radši se vrátím ke konceptu, máme tu hrdinu - frajírka, pak druhýho soka rovněž frajírka, chlapecká přátelství, dobrej fóreček s děvkou, Toynho typickej režisérskej barevně kýčovitej rukopis, pár kvalitních závoďáckých záběrů, slovní vatičku mezi nima a nenáročnou oddechovku jak prase. ()

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

NASCAR je prostě v americe populárnější než F1 a tak se není co divit, že je na tohle téma natočeno tolik filmů. Kidman i Cruise nastavují svoje vzájemné hraní na takovou úroveň, kterou vlastně do puntíky zopakují o dva roky později v romanťárně Navždy a daleko a po pravdě to není žádná sláva! Příjemný a světlý bod celého filmu je hudba od Hanse Zimmera. Pokud jste ale milovníci NASCAR, tak ale rozhodně zklamaní nebudete. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (42)

  • Don Simpson bol nadšený, že ho obsadia ako konkurenčného pretekára menom Aldo a tvrdo pracoval na tejto úlohe. Problém bol v tom, že nemal žiadne herecké schopnosti a jeho scény boli hrozné, takže postavu Alda ako hlavnú vedľajšiu postavu zrušili a Simpson mal nakoniec len jednu krátku scénu. Špekulácie potom tvrdili, že Tony Scott nakrútil scény so Simpsonom zle zámerne, aby mohli eliminovať alebo výrazne znížiť jeho herecké úsilie. (Arsenal83)
  • Nápad na film sa zrodil, keď Tom Cruise spolu s Paulom Newmanom dostali možnosť vyskúšať si pretekárske vozidlá Ricka Hendricka, majiteľa jedného z najúspešnejších NASCAR tímov. Počas prvého kola Tom Cruise prekročil rýchlosť 280 km/h. (benyy)

Související novinky

Brad Pitt usedne do skutečné formule

Brad Pitt usedne do skutečné formule

05.05.2023

Režisér Joseph Kosinski (Top Gun: Maverick) a legendární producent Jerry Bruckheimer (Skála) se po několikaměsíčních přípravách už brzy pustí do natáčení jejich závodního filmu pro Apple, v němž si… (více)

Cruise zamítl seriálový Mission: Impossible

Cruise zamítl seriálový Mission: Impossible

26.03.2022

The Hollywood Reporter nedávno zveřejnil nový článek, který detailně popisuje rozsah problémů, do kterých se dostalo studio Paramount během produkce sedmé Mission: Impossible, a jak hlavní hvězda… (více)

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

20.08.2012

V neděli 19. srpna zhruba ve 12:30 režisér Tony Scott „bez zaváhání“ skočil z mostu Vincenta Thomase v San Pedru. Skok byl smrtelný. V Scottově kanceláři byl posléze nalezen dopis na rozloučenou,… (více)

Reklama

Reklama