Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Drsný dobrodružný film o krvavém konci jednoho dlouholetého přátelství.  Michael J. Cochran zvaný Jay končí u námořního letectva a chystá se, že bude konečně dělat jen to, co chce. A začíná s tím hned: dostane pozvání od přítele Tiburona Mendeze "Tibby", aby za ním přijel do Mexika. Jay příliš neváhá a vydává se na cestu. V Tibbyho domě se mu dostává vřelého přijetí, navíc ho tu čeká překvapení v podobě přitažlivé Tibbyho manželky Mireyi, které Jay očividně není lhostejný. Přestože mají manželé mezi sebou neshody, Jay se nechce do ničeho zaplést. Jenomže když na večírku následuje jeden svůdný Mireyin pohled za druhým, nemůže si pomoci. Problémy na sebe ovšem nenechají dlouho čekat... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (126)

Faidra 

všechny recenze uživatele

Příběh o přátelství dvou mužů, které skončí - pozor, veliké překvapení - kvůli ženě a pokračuje to asi stejně překvapující cestou pomsty a zkázy. Jistěže je to ohrané jako elpíčko s největšími hity Beatles po mamince, ale ruku na srdce, dívali byste se na film o přátelství, které skončí kvůli rozdílným postojům ke koprové omáčce? ()

Armin82 

všechny recenze uživatele

Údajně nejoblíbenější film takovýho borce režiséra, jakým Quentin Tarantino bezesporu je a tady má film 60%...kolikrát fakt nevim,co český divák očekává...já se přidávám k Tarantinovi! Sice film není můj nejoblíbenější,ale rozhodně má velkou kvalitu...máme tu slušnou zápletku (proto se i v reálném životě držim pravidla--->nikdy nedělej do kámošovo ženy) ,následné odhalení,posléze reakce na nevěru a pak tu máme jednoho přeživšího,kterej touží jen po pomstě a chce najít ženu,kterou miluje...Kevina Costnera mám rád kvůli jeho charismatu. I kdyby neřekl za celej film ani slovo,bude to výbornej výkon...Anthony Quinn mě tady taky nezklamal,jen ta Madeleine Stowe mě opět nepřesvědčila,sice byla krásná,ale prostě to není dobrá herečka...je nepřirozená a prkenná,jak fošna u strejdy v truhlářství,ale to je pro mě taky jedinej mínus,takže já si tenhle snímek cením na 80% ()

Reklama

Jazzzz odpad!

všechny recenze uživatele

Naprostý brak a humus nad humus. No možná né až zas tak tragický, ale mé celkové znechucení je tedy obrovské. Přepínám tak stanicema jestli náhodou nenajdu nějaký zajmavý film. Tenhle ten mě celkem zaujal. Vrazi, pomsta, mafie a kdo ví co ještě. Celkem super. Už sem začínal být unavený, ale čekal sem kdy Kevin Kostěj rozseká toho po kom celý film jde. A co ono se nakonec nestane? Nemůžu to tady napsat bo bych prozradil konec filmu, ale je to hnus a nuda největší, nekoukejte se na to nikdo, je to jenom ztráta času. ()

helloween93 

všechny recenze uživatele

Krvavý thriller založený na milostném trojúhelníku se skvělým Kevinem, Anthony Quinnem a Madeleine Stowe. Film je docela dlouhý, ale nudný mi nepřišel, je tu perfektně rozebrána nevěra, která skončí opravdu krutě. Film je zářným příkladem toho, že co je zakázané, to je lákavé. Závěr je velmi drsný a není úplně klasický. Mimochodem Kevin má pěkně Aviatory od Ray-Banu a Madeleine Stowe zase černé Wayfarery. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Když nevíte kudy kam, prostě natočte snímek o nějaké pomstě anebo co když už jste úplně zoufalí natočte film o pomstě a ještě jej tak pojmenujete. Škoda že se toho musel účastnit na začátku 90. let obrovsky populární Costner a čarokrásná Madeleine. Jinak pochopitelně nejslabší režisérův kousek. Tady si vybral Tony Scott velmi slabou chvilku. 40% ()

Galerie (33)

Zajímavosti (14)

  • Přestože byl film uveden v roce 1990, ve skutečnosti bylo filmování dokončeno již o dva roky dříve, konkrétně od 24. září do 19. prosince 1988. Následující rok trvala postprodukce, proto je na úplném konci závěrečných titulků uvedeno "Copyright 1989 Columbia Pictures Industries Inc.". (tequilla)

Reklama

Reklama