Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Drsný dobrodružný film o krvavém konci jednoho dlouholetého přátelství.  Michael J. Cochran zvaný Jay končí u námořního letectva a chystá se, že bude konečně dělat jen to, co chce. A začíná s tím hned: dostane pozvání od přítele Tiburona Mendeze "Tibby", aby za ním přijel do Mexika. Jay příliš neváhá a vydává se na cestu. V Tibbyho domě se mu dostává vřelého přijetí, navíc ho tu čeká překvapení v podobě přitažlivé Tibbyho manželky Mireyi, které Jay očividně není lhostejný. Přestože mají manželé mezi sebou neshody, Jay se nechce do ničeho zaplést. Jenomže když na večírku následuje jeden svůdný Mireyin pohled za druhým, nemůže si pomoci. Problémy na sebe ovšem nenechají dlouho čekat... (oficiální text distributora)

(více)

Zajímavosti (14)

  • Předtím, než se ujal režie projektu Tony Scott, byl Kevin Costner rozhodnutý film zrežírovat jako svůj debut, ale producent Ray Stark mu to rozmluvil s tím, že ještě není schopný kormidlovat celý projekt. (helloween93)
  • Jméno postavy, kterou hraje Madeleine Stowe, Miyrea, je přesmyčka jména Mireya, což je kostarické jméno matky Stoweové. (helloween93)
  • V 56 minutě filmu, ve fotbalovém utkání, které běží v televizi, je možné zahlédnout reklamu na obuvnickou značku Baťa. (Pavlátko)
  • Přestože byl film uveden v roce 1990, ve skutečnosti bylo filmování dokončeno již o dva roky dříve, konkrétně od 24. září do 19. prosince 1988. Následující rok trvala postprodukce, proto je na úplném konci závěrečných titulků uvedeno "Copyright 1989 Columbia Pictures Industries Inc.". (tequilla)
  • Erotické scény neměly žádnou choreografii. Tony Scott pouze rozmístil tři kamery, zbytek zimprovizovali sami herci Kevin Costner a Madeleine Stowe. (-bad-mad-wolf-)
  • John Leguizamo údajně po jedné proflámované noci pozvracel režiséra Tonyho Scotta. (-bad-mad-wolf-)
  • Krátká novela Jima Harrisona, podle níž je film natočen, vyšla roku 1979 v časopise Esquire. (-bad-mad-wolf-)
  • Natáčanie filmu prebiehalo na viacerých autentických miestach v Mexiku a trvalo od 19. septembra do 14. decembra 1988. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama