Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Drsný dobrodružný film o krvavém konci jednoho dlouholetého přátelství.  Michael J. Cochran zvaný Jay končí u námořního letectva a chystá se, že bude konečně dělat jen to, co chce. A začíná s tím hned: dostane pozvání od přítele Tiburona Mendeze "Tibby", aby za ním přijel do Mexika. Jay příliš neváhá a vydává se na cestu. V Tibbyho domě se mu dostává vřelého přijetí, navíc ho tu čeká překvapení v podobě přitažlivé Tibbyho manželky Mireyi, které Jay očividně není lhostejný. Přestože mají manželé mezi sebou neshody, Jay se nechce do ničeho zaplést. Jenomže když na večírku následuje jeden svůdný Mireyin pohled za druhým, nemůže si pomoci. Problémy na sebe ovšem nenechají dlouho čekat... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (126)

neoBlast 

všechny recenze uživatele

[Director's Cut] První výlet Tonyho Scotta za pomstou do Mexika nebyl tak povedený jako ten druhý (Muž v ohni), ale v brutalitě a nekompromisnosti se mu může klidně rovnat. Anthony Quinn si svého nemilosrdného záporáka královsky užívá a radost z něj čiší po celou stopáž. Škoda toho extrémně jednoduchého příběhu, který nenabízí příliš příležitostí pro celkem slušného Costnera a rozžhavenou Madeleine Stowe. 55 % ()

VanBradley89 

všechny recenze uživatele

Dlouho mi to leželo doma a ještě dýl jsem se odhodlával si to pustit. Nakonec jsem to zkusil. A nebylo to zase tak špatný jen tomu něco chybělo. Určitě by prospěl kratší úvod. Mojí chybou bylo taky, že od druhé poloviny jsem očekával něco jiného než se mi nakonec dostalo. I tak se, ale našlo pár povedených a zapamatování hodných scén. Suma sumárum není to špatný film, ale víc jak průměr z toho nevytáhnu. ()

Reklama

swed 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se moc nepovedlo. Film si hodinu buduje atmosféru, aby ji vzápětí zahodil a proměnil se v akční mišmaš. Výsledek sráží i překvapivě nevýrazný Costner, kterému role vůbec nesedla. Navíc je to celé jedna velká nuda, která působí dojmem, jako by režisér nevěděl co a jak točit (spousta scén na sebe ani nenavazuje a je tu i mnoho děr v zápletce). 4/10 ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Anthony Quinn v jedné z posledních velkých rolí jako mexický rentiér, kterému zahýbá jeho krásná mladá žena s krásným mladým chlapem (jak překvapivé). Nijak zvlášť špatný film, jen průměr, který mohl být o nějakou tu desetiminutovku kratší a který vzbuzuje zbytečně velká očekávání hlavně tím, že ho točil "ten" Tony Scott. 6/10 ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Veľká zmena vo filmografii Tonyho Scotta. Spočiatku typicky ladená melodráma s krásnymi hviezdami sa zmení na dosť drsnú záležitosť, ktorú zrejme už nebudete chcieť nikdy znovu vidieť. Takže aj po rokoch stále platí, že to nechcem už nikdy znovu vidieť. Pozerať sa na trpiacu Madeleine je lákadlom iba pre Quinna a sadistických úchylov. Tie tri hviezdy si, na rozdiel od mienky väčšiny, podľa mňa zaslúži. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (14)

  • Krátká novela Jima Harrisona, podle níž je film natočen, vyšla roku 1979 v časopise Esquire. (-bad-mad-wolf-)
  • Natáčanie filmu prebiehalo na viacerých autentických miestach v Mexiku a trvalo od 19. septembra do 14. decembra 1988. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama