Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Drsný dobrodružný film o krvavém konci jednoho dlouholetého přátelství.  Michael J. Cochran zvaný Jay končí u námořního letectva a chystá se, že bude konečně dělat jen to, co chce. A začíná s tím hned: dostane pozvání od přítele Tiburona Mendeze "Tibby", aby za ním přijel do Mexika. Jay příliš neváhá a vydává se na cestu. V Tibbyho domě se mu dostává vřelého přijetí, navíc ho tu čeká překvapení v podobě přitažlivé Tibbyho manželky Mireyi, které Jay očividně není lhostejný. Přestože mají manželé mezi sebou neshody, Jay se nechce do ničeho zaplést. Jenomže když na večírku následuje jeden svůdný Mireyin pohled za druhým, nemůže si pomoci. Problémy na sebe ovšem nenechají dlouho čekat... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (126)

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Anthony Quinn v jedné z posledních velkých rolí jako mexický rentiér, kterému zahýbá jeho krásná mladá žena s krásným mladým chlapem (jak překvapivé). Nijak zvlášť špatný film, jen průměr, který mohl být o nějakou tu desetiminutovku kratší a který vzbuzuje zbytečně velká očekávání hlavně tím, že ho točil "ten" Tony Scott. 6/10 ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

S moderními klipovými stroboskopy Tonyho Scotta nesouměřitelná záležitost, pomalá, neakční, s rajcovně zachyceným vášnivým milostným vzplanutím (Madeleine Stowe vypadá úchvatně), bohužel pro zápletku jen těžko chápatelným jako "osudová láska". Chtělo by více propracovat psychologii a vztahy, takhle si na hloubku jenom hrajeme. Hodnotím ale přes 20 minut KRATŠÍ režisérský sestřih, kde prý právě tyto scény zmizely a k dějovým zvratům se směřuje mnohem příměji. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Víc než polovinu filmu se čeká na zlom, který spustí tažení za pomstou. Do té doby je to jen trdlování na mexické haciendě a přilehlém okolí. Je sice hezké, že se tu sešla zajímavá jména a Madlenka je fakt nádherná, ale to je tak všechno. Jenže pokud čekáte, že se to nakonec zvrhne v krvavou cestu, na jejíž konci je záchrana princezny, budete zklamaní. Vlastně je to jen o něco menší nuda, než první část, kterou občas probleskne švihnutí nožem. Tohle se nepovedlo. 30% ()

knihovna 

všechny recenze uživatele

No jo, k...a hýbe světem. Tady se to bohužel pro aktéry kapku vymklo. Hergot chlapy, projde tím dětská hlavička, tak ti naši šašci na tom nemůžou zanechat větší škody. Film se mi přesto (nebo právě proto) líbil. Myslím, že je dosti nedoceňen a hlavně nepochopen. Dávám čtyři za atmosféru, Antonyho, Madelain i Kevina a za nehappyendovský závěr. ()

higuain 

všechny recenze uživatele

Tenhle film netáhne nikdo z trojlístku Scott, Costner, Quinn. Hlavním trademarkem je Madeleine Stowe, která je zkrátka neodolatelná. Bohužel má prostor jen v první polovině filmu, druhou polovinu si uzme Costnerovo zmrtvýchvstání a "pomsta" (v podstatě ani nejde o pomstu, ale o nalezení Madeleine), která ale není příliš věrohodně ani poutavě natočená, její rozuzlení je navíc dost mizerný. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (14)

  • Přestože byl film uveden v roce 1990, ve skutečnosti bylo filmování dokončeno již o dva roky dříve, konkrétně od 24. září do 19. prosince 1988. Následující rok trvala postprodukce, proto je na úplném konci závěrečných titulků uvedeno "Copyright 1989 Columbia Pictures Industries Inc.". (tequilla)

Reklama

Reklama