Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V mrazivém a drsném prostředí Aljašky dokáže být někdy i pořádně horko. Zvlášť v místech, kde dravá naftařská společnost Aegis Oil Company buduje své nedostatečně zabezpečené plošiny nad vrty. A tak není divu, že to občas pořádně vybuchne a z ledových hlubin vyšlehnou žhavé plameny. V úctyhodné vzdálenosti přitom nervózně přešlapují šéfové firmy a netrpělivě očekávají Forresta Tafta, specialistu na exploze naftových vrtů, pro kterého je tento druh katastrofy přesně tím jako voda pro rybu... (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (353)

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Tady byl Steven ještě poměrně ve formě, dokonce si poprvé a zatím i naposledy sednul na režisérskou stoličku. A ukázal nám ekologické poselství z Aljašky. Strašně se mi líbí scénka ze začátku z baru, přesně takhle si pamatuju tuhle dobu akčních hrdinů. Nechtěl bych si zahrát plácanou. Dokonce i hlavním záporák Caine byl dobrej. 60% ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, od tohohle jsem nic nečekal. A bohužel jsem téměř nic nedostal. Nedivím se, že tohle byl Stevenův první, ale zároveň i poslední film, coby režiséra. Navíc jsem si všiml, že tenhle film zřejmě odstartoval jeho propad, co se filmů týče. Protože od roku 1994 nenatočil nic, krom dvou filmů (Glimmer Man a Bestie) co bych mohl považovat za alespoň trochu stravitelný film. Už dlouho jsem si u filmu nepřál, aby měl jen hodinu. Nebo 40 minut. A tohle je taky poprvé (a doufám, že i naposled) co jsem viděl Michaela Caina hodně solidně přehrávat. Hvězdu tomu dávám jen z důvodu, že jsem přece jen viděl i horší filmy. Ale bylo to o fous… ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Přesilovka proti muži se stoickým výrazem končí efektním zneškodněním posledního záporáka, který sebou bolestivě praští o podlahu. Steven Seagal (i producenti jeho filmů) pochopili, že není třeba experimentovat tam, kde stačí „pouze“ pokračovat v nastoupené cestě. A to je samozřejmě dobře. Příjemnou nostalgii nabízí i tenhle naivní, ekologicky koncipovaný projekt, který se sice vážným tématem experimentovat pokusil (navíc i tím, že Seagal poprvé a naposledy usedl na režijní křeslo), ale pořád jsou to příjemná devadesátá léta a látka, která se dá bez větší újmy přežít. Vážně ale škoda ekologického spasitelství i odklonu od toho, že divák víc než kecy a výbuchy přivítá právě u Seagala lámání končetin a dobře mířené údery. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Všechno mezi 20. a 70. minutou mě minulo velkým obloukem. Ale začátek skvělej, úvodní bitka v baru kulervoucí (a to doslova) a také kdo by neznal Tleskanou, že?? Trubkořez použitej na koleno je fajn mučící nástroj, brr! ... (poté následuje pro mě hluché padesáti minutové intermezzo)... A pak ten monstrózně explozivní závěr na Aegis 1. Spousta střílení, výbuchů, zajímavé techniky, ale málo osobních soubojů, závěrečný proslov. Příliš mě to neoslovilo. 50% Aikidó technika, které mě zaujala: Bitka v baru. Posledního útočníka si Forrest dvakrát otočí kolem těla (alá fotbalové Pojď sem, kam jdeš??) a pak ho prohodí skleněnou vitrínou. V závěru pak předvede efektní kousek s brokovnicí a zejména excelentní techniky s kovovou trubkou. 50 miliónů dolarů(rozpočet)/38,5 miliónů dolarů(výdělek v USA) ()

Joe321 

všechny recenze uživatele

Tentokrát musí Steven Seagal podstoupit spirituální cestu, aby se mohl stát ochráncem přírody, kterou ohrožuje zlotřilá ropařská firma. Firma budující rafinerii, která podle odhadů vybouchne hned po spuštění a tak znečistí okolí. Proto jí musí ještě předtím vyhodit do vzduchu Steven ve svém indiánském saku. A jak to udělá? Naštěstí má schovanou zásobu výbušnin v lesích Aljašky, "Just in case." Naplní bágl cé-čtyřkou, ale tak snadné to zase nebude. Musí si vyrobit tlumič z pet lahve, přelámat končetiny, narvat typa do vrtule, postřílet žoldáky, absolvovat parádní potyčku s tyčí v ruce, utopit záporáka v ropě a utéct z hořící plošiny. Nakonec, po vyřazení tuctů zlých lidí, pronese projev k zamyšlení odsuzujíce ropný průmysl, který zabíjí naší přírodu. Ačkoliv je příběh hrozně hloupý, svým způsobem mám tuhle seagalovku hodně rád. - "Well, let's see, that's natives 8, oil workers 0. Anyone else wanna play with Cupcake?" ()

Galerie (28)

Zajímavosti (13)

  • Steven Seagal v tomto filmu debutoval jako režisér. (Pumiiix)
  • Natáčelo se od 18. května do 19. srpna 1993 ve státech USA – Aljaška, Washington, Kalifornie a Wyoming. (BMW12)

Reklama

Reklama