Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tajuplný ostrov obehnaný jemným předivem pavučiny. Čtyři páry tenkých nohou čekají na její záchvěv, signalizující kořist. Hmyzí oči, pozorující marné snažení budoucí potravy, vyprostit se. Pevná kusadla připravená vnořit se do pevných útrob oběti.Agónie bolesti smíšená s hrůzou. A pak ... nic. Smrt. Pavoučci prý přinášejí štěstí. Obrovský pavouk by měl přnést velké štěstí. Není tomu vždy tak. Tento přináší smrt. Bolestivou a zrůdnou smrt. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (114)

raimi 

všechny recenze uživatele

Njn, zase to s tím hodnocením místňáci přehánějí, říkal jsem si. Vždyť Jack Sholder režie, vždyť Steve Johnson speciální efekty, vždyť Brian Yuzna jako jeden z producentů... Himl, dyť by to mohlo být fajn laciný béčko. Ale bože, tady to hodnocení fakt nelže, tohle je totiž taková píč*vina, to se nedá. Koukal jsem nedávno na Xtro 3, a ten koncept je úplně do puntíku stejnej. Vyvezeme bandu naprostejch mentálů (vydávajících se za vědce, speciální vojenský komandos, nejlepší pilotky, atd) na zdánlivě pustej ostrov, kde je "něco" ohrožuje a pak je necháme po ostrově pobíhat, blbě čumět, neustále se hádat, vystřílet naslepo plnej zásobník kdykoliv se něco šustne v křoví, ukazovat dekolty v tílečkách a chovat se jak zvláštní škola na výletě bez dozoru. A bohužel, není to ani moc sranda. ()

draggo 

všechny recenze uživatele

Ále, vzhledem k tak nízkému hodnocení jsem čekal daleko horší průjem... Nakonec to bylo překvapivě snesitelné. Místy zableskla nějaká ta atmosféra, příběh jel sice po tradičních céčkových kolejích, ale nějak mi nevadil, a hlavně, docela jsem se i bavil. Triky jsou samozřejmě příšerné a herecké výkony tragické, o tom žádná, ale celek mi až překvapivě nevadil a já si s tímhle škvárem udělal příjemné odpoledne. /viděno na DVD: 50% a 3*/ ()

Reklama

Wade odpad!

všechny recenze uživatele

Obálka a obsah mě přinutily koupit dvd. Začátek není nejhorší a možná, že kdyby se celý film povedl stejně dal bych i tu hvězdu, ale to by se nemohla z filmu vyvinout taková ******. Herci ehm asi herci děs a hrůza, ale on se celý film moc nepovedl, protože podle mě má Arachnid zpackaný potenciál. Mohl z toho být zajímavý horor nebo Sci-fi takhle, ale není ani jedno. 13% ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Z jednoho tichomořského ostrova je do nemocnice na pevninu domorodci dovezen ošklivě pokousaný muž. Aby se zjistilo, co mu zranění způsobilo, vydává se na ostrov nesourodá skupina (lékaři, specialista na pavouky, pár domorodců, pilotka letadla a několikero po zuby ozbrojených vojáků). Ale ostrov, pokrytý ošklivou džunglí, není příliš přátelské místo, zvlášť poté, co se zde uhnízdil geneticky-mimozemsko-zmutovaný pavouk, který narušení svého teritoria nemilosrdně trestá... Pavouky nemám moc v lásce (respektive vůbec), ale co nesnáším ještě více, jsou nepovedené filmy o pavoucích. A tento je opravdu hodně nepovedený - dokážu ještě překousnout zmutované pavouky, pokud je vše natočeno s nadhledem (Eight Legged Freaks), ale čeho je moc, toho je příliš. Veškerá filmová klišé, která si dovede představit tento film obsahuje - např. před pavoukem velikosti menší dodávky se dá schovat do polorozpadle boudy, do které kdyby jen trošku drbnul, tak se rozpadne, nebo když v půlce filmu domorodec krásně ukáže, jak zlikvidovat cokoliv, tak tuto zbraň použijí až v posledních minutách, kdy už moc přeživších nezbývá. Děkuju, že má režisér natolik soudnosti, že i když si připravil půdu pro pokračování, tak se do něj nikdy nepustil! ()

Daae odpad!

všechny recenze uživatele

Pamatuji, když jsem si Arachnida s kámoškou půjčila za dvacku v půjčovně. Kámoška se toho předem bála, ale z důvodu, že sama trpí arachnofobií. Nakonec jsme neřvaly strachy ale naopak smíchy. Arachnid je záležitost k popukání! Naprosto nevysvětlitelný děj, kulisy z vedlejšího obchodu, konec odfláknutý ... Scénu, ve které pavouk "přeletěl" obrazovku, jsme si se smíchem přetáčely pořád dokola a pouštěly zpomaleně, abychom indentifikovaly tu věc. Nakonec jsme se shodly na tom, že jde o "létající superfretku". No prostě úžasný film. Zpracování je tak smutné, až je to k smíchu. Už se těším, až to budou dávat v nočních hodinách na Nově! ()

Galerie (22)

Zajímavosti (1)

  • Když pavouk hrdiny zažene do hangáru, říkají, že zadní dvířka jsou zamčená a že se jimi nikam nedostanou. Později je však otevřou rukou bez jakéhokoliv zásahu. (Pepy)

Reklama

Reklama