Reklama

Reklama

Noční můra v Elm Street 2: Freddyho pomsta

  • USA A Nightmare on Elm Street Part 2: Freddy's Revenge (více)
Trailer

Obsahy(1)

Kdyby rodiče Jamese Walshe věděli, co se stane, když se nastěhují do domu na Elm Street…! Pět let čekal Freddy Krueger, aby se znovu objevil ve snech nového chlapce ve městě a otevřel svoji ruku z nožů. Démonický zabiják si pro svoji pomstu nemohl vybrat lepší příležitost. Noční můra se opět promění ve strašlivou skutečnost. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (319)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Nápad, kedy sa antagonista nesnaží zabiť protagonistu, ale naopak chce vrždiť jeho rukami, je rozhodne fajn. Lenže Craven prenechal kormidlo Sholderovi a ten nedokáže film poriadne nakopnúť. V jednotlivostiach určite funguje, niekedy výborne, ako celok ale príliš nestrhne a to možno aj preto, že zase v ďalších jednotlivostiach nefunguje vôbec. No a hlavná mužská úloha je proste presný opak Freddieho, totiž absolútne bez charizmy, čo možno spôsobí, že mnohí budú držať palce viac sériovému vrahovi detí. Kim Myers je ale vhodne obsadená a že jej patrí záverečný part viac než Pattonovi, je rozhodne dobre. ()

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Nejsračkoidnější díl celé série, jež překypuje chybami a špatným scénářem. Výběr hlavního hrdiny se povedl asi stejně jako když místo mouky na koláče použijete anthrax. Tedy snaha by byla, ale ty následky. Souhlasím s tím, že je tam místy drobátko černého humoru, který alespoň tu jednu hvězdičku zachraňuje, ale to se mi u hororu zdá chabě málo. To že je tam postava Fredieho, tak to jediné mi připomání jaké že to je pokračování. Já navíc viděl verzy který měla děsnej dabing, kterej v podkresu měl původní stopu což ještě umocnilo rozpačitej (možná slabý slovo) dojem. Tenhle díl bych vám nedoporučl už jen proto, že bych vás nerad měl na svědomí. A když ho přeci risknete, čekám u telefonu abych mohl volat filmovou pohotovost. ()

Reklama

Psema 

všechny recenze uživatele

Až na úvodní sekvenci s autobusem a relativně snesitelné finále prakticky nekoukatelné. Na první krvavý řez se čeká dlouhých 30 minut , jimž předchází jeden odhalený mozek a plácání ručníkem přes zadek, a ani pak se nic pořádného neděje. Mistr kotelník je na scéně snad ještě kratší dobu než v jedničce, stěžejní teenager je blbec na kvadrát a režírující Sholder bohužel postrádá cravenovské koule, takže nepřijdou na řadu ani pořádná jatka. Jen spousta blbých keců, přehršle WTF momentů a totálně zmrvená "mytologie", která od reality a světa snů přešla někam do řitního otvoru. Vzpomínáte na třetí Halloween? Tohle je něco podobného. ()

sidzej 

všechny recenze uživatele

posadnutý papagáj ma skutočne odrovnal. Škoda že ste nepočuli môj záchvat smiechu :-)) trochu "priteplený" horor s nulovou atmosférou, príšerným castingom (ústredná dvojica má do chémie dua Johnny Depp/ Hether Langenkamp asi tak ďaleko ako severný pól od južného) ešte horším scénarom a takmer absentujúcim Freddym. Nuda, nuda a ešte raz nuda. Neskutočný pád po uchádzajúcej jednotke, navyše chýba aj ústredný hudobný motív série. Hlavný hrdina ma svojím výstupom "I kill them, I kill Grady, I kill Schneider" takmer dohnal k slzám tak som sa rehnil. Zmutovaná krysa, pes..... škoda že sa tvorcovia sekli v žánri ako paródiu by som to hodnotil o niečo lepšie ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Zhruba na úrovni jednotky. Tu sú lepšie masky, triky, Freddy je viac démonický a lepšia je aj hudba. Oveľa horší je scenár, úmrtia sú nudné (v podstate sa jedná len o obyčajné seknutia) a Freddy nehláškuje. O strachu a mrazivej atmosfére tu opať nemôže byť ani reč. Lakačky tiež nefungujú, ale sú aspon menej trápne ako v jednotke. ()

Galerie (118)

Zajímavosti (26)

  • Natáčení probíhalo od 26. června do srpna 1985 v Kalifornii. (Varan)
  • Expert na špeciálne efekty Kevin Yagher nahradil v pokračovaní Davida B. Millera, ktorý stvoril Freddyho (Robert Englund) masku. Yagher mal len niekoľko fotografií a pôvodný film, aby sa popasoval s Freddyho podobou. Preto si na pomoc zobral fotografie obetí požiarov a na ich základe navrhol Freddyho výzor. (beso74)

Reklama

Reklama