Reklama

Reklama

Noční můra v Elm Street 2: Freddyho pomsta

  • USA A Nightmare on Elm Street Part 2: Freddy's Revenge (více)
Trailer

Obsahy(1)

Kdyby rodiče Jamese Walshe věděli, co se stane, když se nastěhují do domu na Elm Street…! Pět let čekal Freddy Krueger, aby se znovu objevil ve snech nového chlapce ve městě a otevřel svoji ruku z nožů. Démonický zabiják si pro svoji pomstu nemohl vybrat lepší příležitost. Noční můra se opět promění ve strašlivou skutečnost. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (319)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Sholder je talent. Coz ostatne napovida i jeho super "kvalitni" filmografie. Aby se mu povedlo uz v druhym dile paradne rozmrdat v ty dobe potencialni serii, to se fakt musel hodne snazit. Nastesti pak prisla paradni trojka, jinak by asi sel Freddy do hajzlu. Druhej dil je totiz znacne dementni, skoro jak kdyby ani do serie nepatril, pribeh je samostatnej, i kdyz jsou tu nejaky odkazy na prvni dil a de tu o to, ze Freddy otravuje nejakyho nesympatickyho pubertaka, aby za nej vrazdil. Myslenka ne uplne nejhorsi, ale jelikoz tu jsou tak dve dobry sceny, nulovy napeti, mizerne hrajici nesympaticky herci, neni moc ceho se chytnout. Freddy je sice fajn, pekne olezlej, ale nezachrani to. Slabsi 3*. ()

fcreading 

všechny recenze uživatele

Úbohý diel, ktorý dopláca na to, že to není dielko Cravenovo, ale Sholderovo. Freddy tu síce vyzerá strašidelnejšie a výzorovo najviac dobre, ale keby príbeh nebol tak hlúpo postavený a dej bol trošku pozeraťeľný, vzniklo by priemerné pokračovanie s peknou atmosférou. Ale čo je veľa, to je veľa 40 percent. ()

Reklama

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Zhruba na úrovni jednotky. Tu sú lepšie masky, triky, Freddy je viac démonický a lepšia je aj hudba. Oveľa horší je scenár, úmrtia sú nudné (v podstate sa jedná len o obyčajné seknutia) a Freddy nehláškuje. O strachu a mrazivej atmosfére tu opať nemôže byť ani reč. Lakačky tiež nefungujú, ale sú aspon menej trápne ako v jednotke. ()

Joker Punx 

všechny recenze uživatele

Druhý díl s Freddym a už je o něco slabší, přesto se mi dvojka pořád líbila. Dvojka už v režii Jacka Sholdera. Tohle už jsem viděl poprvé na Nově a nebo možná tenkrát ještě z videopůjčovny. Ten první dabing a asi je jedinej, tak to ještě úplně dobře nenamluvili. Jsou tam ještě slyšet hlasy amerických herců ale ten český dabing je prdel, zvlášť u postavy Rona Gradyho (Robert Rusler) - Ten dabér zněl jak buzerant ale vůbec nevím jak se ten dabér jmenuje. Prostě nějakej neznámej. Úryvek z dabingu jeho hlasu - Takhle on se ukájí a vytlouká buzerantský putyky, takový kluci jako si ty se mu líbí. Hele co ta tvoje bohatá kočička? Děláš jí to každou noc? 🤣 Buzerantský putyky a sám mluvil jak teplouš :D A takhle ten dabér zní furt po celej film jak největší buzna :D Grady měl v pokoji dobrej plakát Stray Cats. Lisa (Kim Myers) byla sexy, pro tu jsem měl slabost. Líbil se mi ve filmu Clu Gulager v roli otce Jesseho (Mark Patton). A stejně jako pátý díl Pátek třináctého, je tenhle díl Freddyho ze stejnýho roku jako horor Návrat oživlých mrtvol a hraje v něm další herec z Návratu - Clu Gulager. Atmosféra pořád dobrá, gore a efekty taky ujdou. S dvojkou jsem spokojenej. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Mám z tohoto pokračování velice rozporuplné pocity. Freddy je sice hodně cool a masky vypadají dobře, ale napětí skoro vůbec nefunguje a děj se zpočátku zatraceně vleče. Hlavní postavy jsou navíc jedna nesympatičtější než druhá, takže mi ke konci bylo v podstatě jedno, jestli někdo přežije, nebo ne. Jako největší zločin vidím absenci vražd ze sna - bez nich prostě nemůže být Noční můra Noční můrou. Dávám dvě hvězdy a ani o kousek víc. ()

Galerie (118)

Zajímavosti (26)

  • Řidič autobusu na začátku filmu není nikdo jiný než představitel Freddyho Kruegera Robert Englund bez makeupu a typického svetru. (HellFire)
  • Scéna, kdy Jesse (Mark Patton) a Ron (Robert Rusler) dělají za trest na školním hřišti kliky, je ve filmu použita dvakrát. (Fenk)

Reklama

Reklama