Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Režijný debut černošského režiséra Johna Singletona sleduje osudy troch chlapcov v černošskom ghette South Central v Los Angeles. Stretávame sa s nimi ako s desaťročnými a potom znovu po siedmych rokoch: jeden z nich sa stáva obeťou zločinu a druhý mieni jeho smrť brutálnym spôsobom pomstiť. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (103)

lskala 

všechny recenze uživatele

" ... ó, teď jsi zlý, teď jsi zlý a hned musíš někoho zabít?!..." Výbornej "black movie", ve kterém viniká Laurence Fishburne. Říkám si, jak by nám na tom světě bylo krásně, kdyby každý z nás měl takovéhoto otce. Atmosféra z předměstí, kde vládne nuda, ruku v ruce se zbraněmi a drogami, se režiserovi náramě povedla zachytit! Prvně jsem tenhle film viděl ještě na škole, naposledy před pár dny a je to stále skvělý zážitek - 90% - 5***** ()

God91 

všechny recenze uživatele

Dost drsný film o životě(a smrti) mladých černochů, vyrůstajících v prostředí nasáklém násilím, drogami, zbraněmi(Co z nich asi může vyrůst? ).Líbilo se mi rozdělení filmu do dvou částí, kde bylo vidět že se hrdinové ani po 7 letech moc nezměnili :-) Asi nejlepší výkon Goodinga jr. a Ice Cuba, přesto, že to byli ještě mlíčn'áci :D.Jenom lituji, že film Nevyhrožuj! , který tenhle snímek paroduje jsem viděl ještě před tím.. řekněme ,že díky tomu některé scény ztrtatily na vážnosti :-) ()

Reklama

Pecival 

všechny recenze uživatele

Nemá to klasickou Scorseseho syrovost, přesto docela zajímavý film o lidech, kteří by možná na jíném místě a v jinou dobu vedli docela obyčejný život. Gooding se mi ve své roli moc nepozdával s Fisburnem i Cubem jsem byl podstatně spokojenější. Nejvíc mě zaujalo jak ty čtvrtě vypadaly fajnově, hezké domečky, uklizené trávniky a mezi tím taková mela. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý náhľad do černošského ghetta. Samozrejme dôjde aj na nejaké tie prestrelky, ale film sa nevenuje gangom. V centre príbehu sú 2 postavy mladíkov, ktoré sa snažia z ghetta vymaniť. Cuba Gooding Jr.to podáva jeden zo svojích lepších výkonov bez šialeného prehrávania. Najviac ma ale na celom filme bavil tenučký Laurence Fishburne ako jeho otec. Už v tak mladom veku z neho vyžarovala neskutočná mentorská charizma, ktorú tak dokonale zúročil v Matrixoch. Je to smutné, že sa USA serie do vojny z kdejakou krajinou a pritom doma má štvrte, kde je vysoká úmrtnosť a človek sa bojí výjsť na ulicu zo strachu, že ho zastrelia. Výsledkom je pôsobivý film, ktorý má aj po rokoch čo ponúknuť. 7/10. ()

MI-380 

všechny recenze uživatele

Jen silné osobnosti se dokázaly vyhrabat z černošského gheta konce minulého století (v porovnání s našimi cikánskými ghety vypadá tohle černošské jako milionářská čtvrť, kde se ale moc zabíjí). Mladý Gooding toporný, Fishburne a Cube skvělí. Zdlouhavé, nevyrovnané, vydržel jsem díky zvědavosti, jak tohle asi tak může dopadnout: 55% (1087 hodnotících, 80%). ()

Galerie (45)

Zajímavosti (24)

  • Tre Styles (Cuba Gooding Jr.) ve filmu vlastní a používá vůz Volkswagen Beetle. (lskala)
  • Tyra Ferrell si zahrála ve filmu matku Morrise Chestnuta a Ice Cuba i přesto, že byla starší pouze o 7 let. (Ignus.cz)
  • Chevrolet Impala, se kterým Doughboy (Ice Cube) ve filmu jezdí, byl jeho představitele Ice Cuba. (Ignus.cz)

Související novinky

Zemřel americký režisér John Singleton

Zemřel americký režisér John Singleton

30.04.2019

Ve věku 51 let zemřel americký scenárista a režisér Daniel John Singleton. Jeho filmovým debutem byl snímek Chlapci ze sousedství s Laurencem Fishburnem a Cubou Goodingem Jr., za který byl nominován… (více)

Reklama

Reklama