Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Detektiv newyorské policie John Shaft vyšetřuje incident, jehož obětí se stal mladý černoch Trey Howard. Shaft zatkne arogantního mladého bělocha Waltera Wadea. Podle výpovědi Treyovy přítelkyně je v baru napadl, a když ho Trey zesměšnil, tak ho venku brutálně zmlátil. Když Wade o umírajícím mluví s pohrdavým úsměškem, Shaft ho srazí k zemi pěstí. To je však jediný trest, který Wadea za zločin čeká. Syn vlivného obchodníka je propuštěn na kauci a vzápětí zmizí ve Švýcarsku. Mnohem vážnější důsledky má incident pro Shafta, který přijde o místo. O dva roky později pracuje Shaft v protinarkotickém oddělení jiného okrsku. Krátce po úspěšném zatčení drogového bosse dostane zprávu, že se Wade tajně vrací. Nasedne do limuzíny, kterou řídí Shaftův komplic Rassan, a detektiv ho vzápětí zatkne. Soudce Bradford ho však znovu propustí na kauci. Zuřící Shaft se rozhodne odejít od policie a dostat vraha po svém. Uvědomuje si, že rozhodující je svědectví barmanky Diany, která krátce po vraždě zmizela neznámo kam. Wade se ji pokusí umlčet dřív, než ji najde Shaft. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (236)

castor 

všechny recenze uživatele

Newyorští živlové, třeste se. Tenhle chlapík sice má přímočaré metody, ale celkově tak nějak furt připravujeme půdu pro pořádnou řežbu, ale ta jaksi nepřijde. A to ani poté, co Samuel L. Jackson odevzdá policejní odznak. Přitom nafrněný milionářský synek Christian Bale se nebál vzít do ruky železnou tyč a udělat z ní smrtící nástroj, po propuštění na kauci zmizel do Evropy, jednou se však vrátí a ani s portorikánským dealerem, se kterým si zanotoval ve vězení, na Shafta nevyzraje. První problém je v tom, že Shaft u nás není žádným fenoménem. Tohle drsné černošské ražení ze 70. let u nás nikdo moc nezná. Další je v tom, že rutinér John Singleton nikdy díru do filmového světa neudělá, jeho syroví Čtyři bratři jsou o třídu lepší. Tady jedeme na neutrál. Hodně se fuckuje, málo řeže nebo střílí. Sic je to celé příjemně staromódně natočené a má velmi slušné herce, výsledkem je rutinní krimithriller, kterej je motherfucker drsnej tak akorát na papíře. ()

Tyler 

všechny recenze uživatele

Pro mě velké zklamání...Od "Drsnýho Shafta" jsem čekal poměrně nenáročnou, ale zábavnou detektivku s výborným Samuelem Jacksonem a slušnou atmosférou...A dočkal jsem se jen z malé části - po pravdě jsem se u televizní obrazovky docela nudil, což má zajisté na svědomí především opravdu jednoduchý scénář bez napínavějších okamžiků a zvratů. Navíc poslední desetiminutovka finální "multikonfrontace" svojí rychlostí působila oproti předcházejícímu pomalejšímu tempu dost rušivě. Tím pádem i výsledná atmosféra přichází vniveč...Naštěstí tomuto snímku vévodí Samuel Jackson - jeho Shaft je opravdu drsný, ale rovný chlap a právě on je tím hlavním pilířem filmu...A na závěr musím zmínit ještě jednu věc, kvůli které se na "Drsnýho Shafta" nekouká zas až tak hrozně - a tou je oblečení hlavního hrdiny (+ Vanessy Williams) od (jako vždy) skvělého Giorgia Armaniho. ()

Reklama

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrý akčný krimi film. Má dosť dobrý príbeh o drsnom detektívovi, ktorý začne vyšetrovať prípad vraždy mladého černocha rasistickým mladíkom z vplyvnej rodiny a práve kvôli tomu sa na podmienku dostane von a unikne do zahraničia. Lenže po dlhšej dobe sa vráti späť, pričom ho môže usvedčiť len jediná svedkyňa a tak detektív odíde mimo službu, aby ju mohol chrániť a jeho konečne zastaviť s použitím všetkých metód. So spracovaním som nadmieru spokojný, síce filmy, ktoré sa odohrávajú prakticky len na pár uliciach plných gangov rôznych menšín moc nemusím, ale toto je výnimka. Je tu viacero výrazných dejových prvkov, prípad s rasistickým zločincom, snaha chrániť svedkyňu, línia s drogovým dílerom, k tomu samozrejme problémy s korupciou, nadriadenými a podobne, takže na krátkej dĺžke sa tu toho odohrá dosť a tak sa je na čo pozerať. Ale aj tak hlavným kladom je bezpochyby hlavná postava, toto je presne ten typ, ktorý mám veľmi rád, prirodzený drsniak, ktorý si vie získať rešpekt a aj pri prekročení právomocí je podporovaný kolegami a tak ak sa náhodou práve dej nevenuje niektorých z hlavných prvkov, má práve plnohodnotný priestor hlavný hrdina, ktorý sa postará o viacero skvelých situácií. Akcie tu moc nie je, ale aspoň tá je celkom slušná. Určite by som ocenil akčnejšie prevedenie, priestor tu na to bol, ale aj tak sa tu nájde pár obstojných prestreliek a pár doplnkových akcií. Ale keďže príbeh je dostatočne zaujímavý, nemám problém ani s menším množstvom akcie. Herecké obsadenie je výborné, skvelý Samuel L. Jackson, ktorý si ma získal od začiatku, o moc nezaostáva ani Christian Bale, ktorý záporákov zvláda perfektne a plno zaujímavých vedľajších postáv. Réžia a technická stránka sú slušným žánrovým štandardom, takže nemám problém a navyše z toho cítiť, že je to taká čiastočná pocta klasikám, čo to celé ešte osvieži. Drsný Shaft síce nie je žiadna akčná klasika, ale aj tak je to vydarená oddychovka s mojim obľúbeným typom hrdiny a rád si to občas pozriem. 75% ()

5150 

všechny recenze uživatele

Velice slušná akční-krimi ve stylu 70. let, kterou jednoznačně táhne patřičně drsný Samuel L. Jackson v hlavní roli. Mimo něj pak stojí za pochvalu zejména dobrá atmosféra s příjemným hudebním (David Arnold) a písničkovým podkresem..)) p.s. roli shaftova strýčka hraje původní představitel Shafta, Richard Roundtree.. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

V dnešní době se opět vrací éra "cool" filmů z podsvětí, kde hrdiny jsou většinou černí upchlíci před zákonem, po celou dobu vám do uší duní rap a všechny postavy jsou tak in, že z toho div nehulíte marjánku. Tak dávno, dávno před tím tu byl drsnej polda z periferie s tváří ještě drsnějšího Samuela, pořádně nakrknutej na každýho haj***, kterej porušuje zákon nebo, a to ještě víc, má něco proti černejm. Já nejsem rasista, to by mě nikdy ani nenapadlo takhle povrchně soudit lidi, ale ten první styl filmů, co jsem jmenovala, není nic pro mě, asi kvůli té používané hudbě a vizáži, ale Shaft, to už je jinčí kafčo, tady se i já napiju. Abych ale řekla pravdu, ze začátku jsem myslela, že se mi Shaft líbit nebude, a že ani Christian Bale mě nedonutí se dívat celou dobu, ale nakonec mě i Samuel, i ostatní herci, i štáb i všechno přesvědčilo, že ten film je dobrý. Dobrý. A možná trošku lepší než dobrý... Všechny ty dnešní cool filmy by se od Shafta měly hodně co učit. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (11)

  • Pracovným označením filmu bol názov Shaft Returns. (MikaelSVK)

Související novinky

Zemřel americký režisér John Singleton

Zemřel americký režisér John Singleton

30.04.2019

Ve věku 51 let zemřel americký scenárista a režisér Daniel John Singleton. Jeho filmovým debutem byl snímek Chlapci ze sousedství s Laurencem Fishburnem a Cubou Goodingem Jr., za který byl nominován… (více)

Reklama

Reklama