Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jestli se ten teriér skutečně jmenoval Bobík, to nám už dnes nikdo neřekne. V každém případě se stal slavným jako představitel titulní role v komedii Vladimíra Slavínského, jejíž děj se točí právě okolo záhadného zmizení tohoto milého pejska, které se stane záminkou nejen k rozsáhlé pátrací akci, ale i k malému milostnému příběhu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (41)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Na první pohled strašně jednoduchá, ale zároveň krásná česká komedie, kde jde jen o to najít správného psa. Ne, samozřejmě, že to není tak jednoduché, jak by se na první pohled zdálo. Bobík je malý filuta, ale stejně takoví filutové jsou ostatní postavy. Výborný scénář s neustálými zvraty, a všechno pořád jen okolo jednoho psa. Tohle je prostě klasická paráda. ()

pipapa odpad!

všechny recenze uživatele

Ó, Matko! Nový pokus a opět jsem to celé nedala. Je to stupidním námětem nebo nepovedenou   režií nebo obojím? Hrůza sledovat hereckou elitu, jak se plácá v něčem tak bezduchém, nicneříkajícím a totálně nudném. Slavínský musel mít slabou chvilku nebo se zbláznit či měl nějaký nám neznámý důvod, proč zfilmoval takový blivajz. Snad pro děti a skalní milovníky hrubosrstých foxteriérů? Doba vzniku nemůže být omluvou = je totiž holý nesmysl si myslet, že Slavínskému drželo SS bouchačku u hlavy s tím, že musí natočit právě tohle a takhle a v té samé době se točily i kvalitní filmy. ...Bobíka jsem viděla a už ho nechci ani vidět! ()

Reklama

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch lepších starých českých filmů. Herecké výkony na jedničku, děj je úplně klasická komedie záměn, která bavila lidi už za dob Shakespeara, takže tam se nic překvapivého nekoná, občasná (ne)uvěřitelná blbost a naivita vyžadovaná pro děj je sice trošku moc, ale to, co tenhle film táhne, jsou komické figurky a tím myslím všechny, až po pana Šišku, Maňase nebo služky. Příjemně strávená hodina a půl po narozeninovém obědě. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Pohodová tento.. komedie s nečekaně gradujícím počtem a tempem záměn a omylů, vskutku pyramidálně elegantním crazy humorem a svižně rozehranou mozaikou někdy jen pár slovy nahozených situací, které se v závěru bezchybně tento.. propojí a vyřeší. To vše vybaveno vtipnými dialogy, poznámkami a tento.. Rudolfem Hrušínským coby kouzelně retardovaným bankéřovým synem. Zkrátka další z "pamětnických" pohodovek, které potěší, pobaví a rád si dám po čase tento.. repete. ()

790511 

všechny recenze uživatele

Několik dobrých gagů, u kterých jsem se i spontánně zasmál, což je na skoro 70 let starý film slušný výkon. Nicméně zápletka je na můj vkus moc roztahaná. Nikdy jsem tak nějak neměl rád filmy plné nekonečných omylů. Nicméně jako odpolední víkendová zábava je film stále vynikající. Za války se opravdu točily jedny z nejlepších komedií. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (8)

  • Produkčný šéf filmu Oldřich Pápež dostal list, v ktorom bol nalepený obrázok hadrového psíka, ktorého môžete vidieť v hračkárskych obchodoch. (Raccoon.city)
  • Pes, ktorý stvárnil Bobíka, bol v kaderníctve okúpaný a vysušený, boli mu vyrobené potrebné neodstrániteľné škvrny. Mokrá farba sa však Bobíkovi zrejme nepáčila a ihneď po dokončení procedúry sa dôkladne otriasol. Musel byť preto znovu dôkladne okúpaný a osušený a pri novom farbení bol držaný tak pevne, aby nebol schopný pohybu. To trvalo cez dve hodiny. (Raccoon.city)
  • Na predstaviteľa foxteriéra usporiadali filmári konkurz a v novinách sa objavila výzva "Hľadá sa štvornohý hrdina". (Raccoon.city)

Reklama

Reklama