Reklama

Reklama

VOD (1)

Autobus plný vězňů se na opuštěné silnici stane terčem útoku a řidič (Javier Gutiérrez) musí bojovat o život s pasažéry i útočníky. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (91)

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Velice obstojná krimi ze Španělska, která sice nenabídne nikterak originální podívanou, ale na poli těch 106 minut nenastala vyloženě chvíle, která by mě znudila k smrti. Javier Gutierrez to v roli policisty zvládl na jedničku, musím si dohnat jeho filmografii (zejména Mokřinu). Ostatní herecké obsazení vyloženě nenadchlo, ale dokázali, že se zase nejedná o nějakou partu patřící do ochotnického divadla. Film se vytasil s pár brutálnějšími chvilkami (scénka, kdy došlo k ustřelení ruky brokovnicí, za mě jednoznačně vede), snažil se i na poli scénáře, ale tady vidím hlavní mínus (párkrát se mi stalo, že jsem nevěřícně kroutil hlavou a dumal jsem, proč se tato postava chová s prominutím jako úplný debil, plus různé díry ve skriptu, škoda). Vizuál docela obstojný, sem tam člověk zachytí to zelené plátno, ale jak říkám, celkově zvládnuté chvalitebně. Jinak motivace antagonisty se dala odhadnout dopředu, to bezesporu, i tak mě ale závěr příjemně překvapil, ta katarze ve mě vyvolala dostatečné zadostiučinění. Suma sumárum, za mě 6,5/10 ()

Praxis 

všechny recenze uživatele

Jasný stručný pravidla v tomhle hektickým španělským thrilleru. Konec filmu byl trochu ujetej, ale jinak to hezky šlapalo a herci si tuhle vyvražďovačku po jiném evidentně užívali. V této jiné variantě nebezpečné rychlosti to naštěstí rychle odsýpalo, a já se ani jednou nenudil, takže vlastně pozitivní dojem. Jen ten konec prostě... Ten byl megadivnej. 60% ()

Reklama

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Výborný Španělský Thriller, bez nějakých delších, nudnějších pasáží. Atmosféra výborná, herci dobří. Pointu sice odhadnete už ze začátku, ale i tak to bylo napínavé až do samotného, ledového finále. Ta čtvrtá hvězda je za ty tři výborné, brutální scény - hasičák, šroub, ustřelená ruka. Motivaci útočníka jsem plně chápal. (85. hodnocení) ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Zatím dost podhodnocený Thriller ze Španělska, který sice nedosahuje kvalit svých předchůdců a dost možná se na něj za rok nebude vzpomínat jako na klasiku, ale to neznamená, že se nejedná o strhující, napínavý a zábavný film. Obrněný vůz se 6 vězni je v noci přepaden záhadným útočníkem, který má na jednoho vězně zálusk, ale je ochotný popravit kohokoliv, pokud nebudou spolupracovat. Javier Gutiérrez je osvědčený herec, který se proslavil především v Záhadné bouři a Kde jsem doma, tedy o solidní herecký výkon není nouze a zaujmou i charaktery vězňů, kde každý je něčím zajímavý a svým způsobem správně nepříjemný. Film rozdává karty poměrně rychle, ale dokáže občas překvapit zajímavým zvratem, je dostatečně napínavý, místy strhující a místy i nečekaně brutální ( ustřelená ruka, hasičák, šroub) jsem tady rozhodně nečekal a za to chválím. Spokojený jsem i s finálním rozuzlením, které sice není nikterak šokující, ale rozhodně dává smysl. Jsem spokojen výborně jsem se bavil. První menší trefa z letošního Netflixu. Příběh****, Akce*** Humor**, Násilí***, Zábavnost****, Hudba***, Vizuál***, Atmosféra****, Napětí****. 7.5/10. ()

PROCESOR 

všechny recenze uživatele

Řešit morální dilema, jestli někdo má právo vzít zákon do vlastních rukou, když systém selže nemá smysl. My máme hodnotit film. A za mě byl plný napětí a zvratů. Nešlo úplně o klasickou naháněčku, bylo tam i dost psychický roviny, která snímek pozvedává víš, než jen na obyčejný přestřelky či bitky. Neokoukaný tváře herců tomu dávaly správnou dávku napětí. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (5)

  • Filmovalo sa v Madride, Segovii a v Tobes, kde sa natáčali scény v opustenom starom mestečku. Filmári pracovali od 8. februára do 4. apríla 2019. (MikaelSVK)
  • Zraněný policista najde v autě noviny a tam stojí: „Stále se pohřešuje Soledad Gonzalezová.“ Jedná se o odkaz na seriál Ztracená (od r. 2020). (Monishka91)
  • Náklaďák přejede ostnatý řetěz a jede ještě nějakých pár metrů. V záběru zezadu na náklaďák je vidět, že levé přední kolo není píchlé. Potom, co vystoupí i druhý policajt, je záběr na přední pravé kolo, před kterým leží ostnatý řetěz. (noxi600)

Reklama

Reklama