Reklama

Reklama

Nehanobte spánek mrtvých

(festivalový název)
  • Španělsko No profanar el sueño de los muertos (více)
Trailer

Obsahy(1)

Na odlehlé farmě experimentují místní vědci s radioaktivním přístrojem na místním poli. Jeho záření oživí mrtvé, kteří začnou napadat a zabíjet místní obyvatele a cestující. Mladík a dívka, setkávající se náhodou na benzínové pumpě, se stávají hlavními hrdiny tohoto, dnes již starého, ale klasického "zombie horroru". Na jedné straně se snaží ubránit útočícím zombiím, na druhé straně pak musí přesvědčit vědce a policii, aby zničili stroj na místním poli. Boj o holý život s nesmrtelnými zombies začíná... (Flipnic)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (47)

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Eko-zombie praotec, satisfacka nakonec.“ Zajímavý výlet na anglický venkov i krchov. Též do muzea v městečku Windermere, které se pyšní vycpaninou historicky prvního anglického zombíka (královnu matku nemyslím). Pryč z Londýna plného nabobů, výfukových zplodin, otrávených ksichtů a běhajících nahých žen. Btw, kdo pochopil smysl této, byť zajímavé scény, napište. Předem děkuji. OKÉNKO MUZEA: [][] Co všechno vynalezli Angličani: ≈≈ Konzervatismus, horký čaj o páté a studené čumáky. ≈≈ Mlhu, pro Jacka Rozparovače. ≈≈ Ultrazvukombajn, v okruhu 5 mil hubící mandelinku bramborovou. Jako bonus i oživuje mrtvé a miminka očkuje vzteklinou. Ekologickému zemědělství zdar! ≈≈ Superzabedněné superintendanty. „Jsi z Londýna, ty hašišáku s dlouhýma vlasama? Vinen! Ještě nevím čím, ale něco si najdu!“ [][]  50 let starý film, zombíků jen pár, ale má to šmrnc, sympatické postavy a nakonec i diváckou satisfakci, tzv. satisfacku policajtovi. Má hippie duše plesá, v prázdných hrobech radostně tančím a do ultrakombajnu kladivem mlátím. Čtyřikrát. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Zombie horror, který výstavbou připomene Romerovu Noc oživlých mrtvol. Výborná hudba (Guliano Sorginy) v úvodu se postupně mění v nepříjemné zvuky, táhlé tóny, sirény, vzdechy a ječení. Hned na začátku tvůrci ukazují rozpor mezi civilizací (město, skládky, mrtvý pták, továrny, jaderný reaktor) a půvabnou krajinou. Zmrtvýchvstání je rovněž způsobeno lidskou technikou. Snaha zasahovat do koloběhu vpřírodě se obrací proti člověku. Policie je nepříjemná jako asi všude na světě a hlavní hrdina nechtěně, zato úspěšně zahlazuje stopy po řádění nemrtvých. Napětí visí ve vzduchu a inferno na zemi má zelenou. Nejlepší jsou scény na hřbitově, kdy se armáda zombií začne rozrůstat. Naděje přežít se pro muže s dívkou stále zmenšuje, byť oni se vzdát tak snadno nechtějí... ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Po prvej polovici by som rozhodne nepovedal, akým spôsobom sa tento neznámy hororík rozbehne. Španieli a Taliani sa bohvie prečo rozhodli zájsť na anglický vidiek, ale dobre urobili. Po polovici stopáže sa film poriadne rozbehne a to aj napriek tomu, že zombíci sa nerozbehnú vôbec a tak pomalých nemŕtvych sme snáď ešte nevideli. Stále však dokážu zanechať poriadnu spúšť a vôbec to nespadá do kategórie guilty pleasure. Môžeme ich vnímať ako prirovnanie k ľuďom užívajúcich tvrdé drogy, skôr ale znázorňujú spoločnosť, v ktorej vládnu eufemisticky povedané tupé autority, viď komisár a jeho podriadení. Neprijímanie inakosti väčšinovou spoločnosťou sa obmedzuje iba na hippie vzhľad "podozrivých", čo je ešte strašidelnejšie. Na koniec nás čaká veľmi prekvapivé a zároveň dokonalé rozuzlenie. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Gestapácke metódy polície, neschopnej prijať inú vyšetrovaciu verziu než jej vlastnú, zhubný vplyv nových technológií s neviditeľným smrtiacim nepriateľom - žiarením, pomoc voči poľnohospodárskym škodcom škodiaca predovšetkým novorodencom a postihujúca i ľudské pozostatky, šíriace nákazu ďalej, nenávisť k hipíkom a alternatívcom zo strany štátnej moci. Varovné celospoločenské motívy pretavené do skvelého hororovo-detektívneho príbehu o nemŕtvych, ktorých nejde zlikvidovať tak ľahko, strely, ani fyzická deformácia nezaberajú. Výzor nemŕtvych odpudivý, des vzbudzuje i vrndžanie poľnohospodárskych strojov. No a vyústenie dotvorilo svojskú spravodlivosť. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Mrazivá podívaná, která už patří do zlatého fondu hororu, pořád je ale na míle vzdálená klasickému Romerovi nebo Fulcimu. Tenhle snímek s tematikou zombie si šlape vlastní cestou, ale o to více působivější. Jeho první polovina sice obsahuje detektivní vložku, ale postupné objasňování příčiny radioaktivního přístroje na hubení hmyzu rozhodně není nezajímavá, stejně tak pátrání po zdánlivě mrtvém tulákovi Gurthiem. Odcizeně působící prostředí anglického venkova a hudba plná zneklidňujících ruchů dělají svoje. Po nalezení temné krypty však nastupuje to, co si divák žádá: napětí, strach a gore. A vůbec nevadí, že davové scény plahočících se zombies jsou nahrazeny několika málo mrtvými. Paráda. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (6)

  • Jelikož zombie, kterou hrál Fernando Hilbeck, vznikla utonutím ve vodě, režisér chtěl mít pak v každé scéně Hilbecka mokrého, což Fernanda neuvěřitelně rozčilovalo. (Chatterer)
  • Pro natáčení hřbitovních scén použili historický hřbitov v Anglii, kde je udajně pochovaný druh Robina Hooda malý John. (Chatterer)
  • Film má celkem 16 alternativních názvů. (Chatterer)

Reklama

Reklama