Reklama

Reklama

Kopfplatzen

  • angličtina Head Burst
Trailer

Obsahy(1)

Markus (Max Riemelt), atraktívny, sympatický a rešpektovaný architekt, je pedofil. Bojuje s vnútorným hlasom, ktorý ho nabáda k premene jeho predstáv na skutočnosť. Po prisťahovaní Jessicy (Isabell Gerschke) a jej malého syna Arthura (Oskar Netzel) do susedného bytu jeho nutkanie silnie. (dwdb)

Recenze (17)

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Markusi. Musíte si jasně uvědomit, že i když svou dispozici nemůžete změnit, můžete ovládat své jednání. Rozumíte tomu? Je to velmi důležité. Za své činy jste zodpovědný jen vy sám. A můžete se naučit, jak se s tím lépe vyrovnat.“ Což se lehce řekne, mnohem hůře děla. Zvlášť, když vás dokáže vzrušit i něco tak nevinného jako objetí malého synovce. To pak máte zaděláno na sakra velký problém. A přistěhování nové sousedky se synkem vše jen zhorší…Těžká látka. Pro tvůrce, herce a samozřejmě i publikum. Divák při sledování hádá, kdy Markusovi přestane stačit jen masturbace při fotkách či svých představách a přistoupí k hmatatelnějšímu stimulu. Zároveň ale doufá, aby k té ztrátě zábran nedošlo, tím spíš, když se Markus se svou „dispozicí“ odmítá smířit a snaží se s ní bojovat. Jeho představitel Riemelt má můj respekt, nejen za odvahu jít do takové role, ale ještě ji tak uvěřitelně ztvárnit. Celkově mi to přišlo dost autentické (tedy s výjimkou neprofesionální doktorovy reakce a pak té rádoby symbolické blbosti s vlkem). Za mě silné 4*. ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Max Riemelt podává svého pedofila natolik přesvědčivě, že až obsluze v knajpě sdělí, že tentokrát se spokojí s jedním prckem, může nastat problém. Bohužel příběh neuhne z předem vyjetých kolejí až do tristní konečné stanice a scény s vlkem svou do hlavy mlátící průhlednou metaforičností způsobí divákovi objevení vlka na úplně jiném místě, než je měsíčním svitem zalitá paseka... ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Kopfplatzen přináší téma, o kterém se příliš nemluví a když už se na něj dostane, je z toho nepříjemné mrazení. I snímek samotný je takový. Chladné barvy, zpočátku nepřístupné vyprávění, které do popředí staví Markusovi emoce, i když není zřejmé, čím jsou vyvolány. Režisér Ceviz v prvních záběrech nepřináší děj, ale s pomalým střihem nabízí odosobněné střípky, které až postupem času začnou zapadat do celkového rámce. Příliš divákovi ani sobě nevypomáhá hudebním podkresem, což je pozitivní, protože takovou pomoc ani nepotřebuje. Nechává tohle drama o třech osobách mluvit samo o sobě. Problémem je, že v interakcích mezi postavami není tak silný jako v onom odosobněném vyprávění a scény, které mají vyjadřovat emoční rozpolcenost Markuse jsou zase hereckým oříškem pro Maxe Riemelta. Kopfplatzen je snímek, který je nejsilnější v částech, kde se nemluví, a které se soustředí jen na Markusovo balancování nad propastí. V těch momentech je jako onen pověstný kamínek v botě a dokáže být divácky velmi nepříjemný. K lacinosti sklouzává naštěstí jen se slabým podobenstvím ve formě vlka. ()

Disk 

všechny recenze uživatele

Pravděpodobně nejtěžší role Maxe Riemelta v jeho dosavadní herecké kariéře. Zahrát člověka, kterého bohužel přitahují malí kluci, jistě vyžadovalo obrovskou odvahu. Film se vyhýbá klasickým klišé o pedofilech, a proto záměrně působí chladně a odtažitě. Minimum hudby a mnoho scén se obejde bez jakéhokoli dialogu. Díky tomu může divák o hlavní postavě přemýšlet. Netvrdím, že je Kopfplatzen jednoduché sledovat, ale rozhodně nabourává naše pohodlné názory o lidech, o kterých vědět raději ani nechceme. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Ponorenie sa do psychiky pedofila, nič príjemné. Pre diváka aj pre neho. Hoci našťastie nedôjde k ničomu explicitnému, mal som husiu kožu už aj pri tom, keď som videl nahého dospelého herca kúpať sa spolu s malým chlapcom. Film nehodnotí, nesúdi, napriek tomu si však myslím, že sa tak trocha prikláňa na stranu tých obhajovateľov, ktorí tvrdia, že oni za to nemôžu a nemali by sme ich kriminalizovať, kým niečo neurobia. Ale dokážu sa vôbec ovládnuť? Mali by byť dokonca učiteľmi v školách, ako tvrdí ultraliberálka Hanzelová? Film vraj neponúka riešenie, ale z môjho pohľadu niečo ponúkol - samovražda (nuž nie príliš vábne) a kastrácia (podľa mňa prijateľné). Hoci mnohí budú namietať, že oni za to nemôžu, oni sa takí narodili, nemôžeme ich nútiť k takým veciam, na druhej strane sami "podporovatelia" pedofilov hovoria, že ak za to nemôžu a je to vrodené, potom sa to nedá liečiť, zbytočne ich dávať na psychiatriu, proste lekárskym zákrokom u neho tie chúťky odstránime a je vybavené. Ale to je len môj názor. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Možné SPOILERY. Hlavní hrdina Markus se dostává na scénu ve chvíli, kdy mu přestává stačit masturbace nad fotkami cachtajících se dětí a touží zažít něco opravdového. Zároveň ale ví, že jeho touhy nesmí dojít naplnění. A aby to měl ještě těžší, tak se do vedlejšího bytu přestěhuje matka s malým synem, která v novém sousedovi vidí případného otce pro její dítě. Už tady zaznělo, že film je nejsilnější ve chvílích, kdy se nemluví a Markus svádí mlčky svůj vnitřní boj. S tím se nedá než souhlasit. Mě utkvěla v paměti scéna sexu s matkou, přičemž Markus se přitom dívá na fotku její syna na komodě. Dalším silným atributem je očekávání, jestli pedofil překročí zapovězenou hranici a nestane se z politováníhodného člověka deviantem, který zaslouží odsouzení. A konečně třetí silnou složkou byl výkon Maxe Rimelta, kterému by jste dítě na hlídání nedali. Mělo to sice své mouchy a konkrétně scény s vlkem mi přišly zbytečné, ale celkově se jedná o intenzivní zážitek, který bych si ovšem nerad zopakoval. 80% ()

easaque 

všechny recenze uživatele

-5* na světě jsou slušní a morální jedinci, stejně jako i egoističtí vychcánci - což lze ovlivnit výchovou. A na druhou stranu jsou nám do vínku dány sexuální preference, které "nejspíš" ovlivnit nejdou. Pedofilie je jedna z nejhorších, protože svůj chtíč si musí ukojit na nezletilých dětech, které nemají o sexu ani páru. Příběh tohoto filmu nám docela přesvědčivě předvádí jaké má pocity a čím prochází právě ten slušný. Není to jednostranně pojatý snímek, není manipulativní ani sentimentální a právě proto je depresivní, protože nenabízí žádné východisko z této situace. Přesto není špatné ho vidět, protože pak můžeme být rádi, že patříme mezi ty "normální s neubližujícími sexuálními pudy", Za tuhle sondu si 5 hvězd zaslouží [ PŘÍBĚH: 2 /// SMYSL: 3 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 0 /// ORIGINALITA: 3 /// NÁLADA: 1 /// ART: 1 /// STYL: 1 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Skeksis 

všechny recenze uživatele

Max Riemelt prešiel od Hitlerovej elity, cez Nášho vodcu, zopár hlúpych komédií, Freier Fall, debilný seriál Sense8, až k skvostnému pedofilovi a tomto filme. Celkom dobrá kariéra! Kopfplatzen ma zaujal dobrým vykreslením poryvov mysle pedofila, ktorý si nevybral, že taký je, ale uvedomuje si, že jeho predstavy nie sú dobré, a on môže zabrániť tomu, aby prešli v realitu. ()

blackkocour 

všechny recenze uživatele

Někdo má rád vdolky, a někdo zas holky. A co teprv dětský půlky, ty sráči! Hlavní hrdina, který už svým jménem provokuje policejní želíska, jménem Markus, si musí svůj tajný neutuchaný koníček schovávat pod nos. Markus žije v nekonzistentný době, kdy ani normální mužský heterák, nemůže klidně dýchat na dětském hřišti. Už si sáhnete na dítě, protože vám řekl "Uhni, ty čuráku", a vy mu chcete plesknout přes jeho drzý rypák, a na šťavnatou půlku pár bičích ran, ale doprdele, přijde matka s píšťalkou pro úchyly, a už vás kabelkou nahání k soudu, za pedofilní obtěžování. A kdo z toho vyjde jako ten nevinný, no jasně, že ten malý zmrd, který vás ještě vyzívavě škadlí svým malým prostředníčkem. Ta dnešní mládež. Z toho kluka jen vyroste hnusnej sexuální maniak, kterou každou růžovou pičku, hezky vymastí svým Chupa Chups lízátkem, a to soude, je už asi v pohodě, že? Evžen, jako můj kolega z práce, nemá ani na chvílu v kalhotech klid. Mravenci se mu každou chvíli rozžerou přes poklopec. Jednou se mi tak svěřil, že má zálusk na svýho syna, a vždycky když ho vidí, musí se sebeukájit a představovat si, jak mu solidně nakládá svého ztopořeného Šášulu, do jeho malé králíčí dírce. Tak jo, doufám že se panu Markusi jednou podaří svůj první zásun uskutečnit, a nenechá se přemluvit zlým soudním zákazem na 500 metrů. Film musí dostat plnou nálož, něco takového se těžce vidí! Hlavně něco, co bych čekal od Dánů, nikoliv od Nácků, ty vole! Bylo nás pět, musí být pro týpka, něco jako porno pro impotenty. My zoofilové, jen kýveme hlavou.. ()

b.dragonfly 

všechny recenze uživatele

Hodně nepříjemný film. Markus má problém, a to hodně velký. S malými dětmi. Celých 99 minut jsem v hrůze čekala, kdy dojde na nějaký explicitní záběr, protože Markusovo nutkání, co se roztomilých chlapečků týče, bylo opravdu silné. Ve chvíli, kdy se seznámil se sympatickou Jessicou a jejím synem, bylo mi jasné, že tohle nemůže dopadnout dobře. Jenže malý Arthur vidí v Markusovi otcovský vzor, který mu tolik chybí a jeho přítomnost si užívá. To ovšem Markus taky. Svůj problém se sice snaží řešit u psychologa (mimochodem, ten obvodní lékař byl pěkný ko…, protože ať chceme nebo ne, pedofilie je prostě nemoc), ale jeho druhé já se stále hlásí o slovo… Ponaučení na závěr, než někomu necháte na hlídání dítě, trošku si ho nejdřív proklepněte. I když je to šukézní soused, mohlo by se pak totiž stát, že s ním syna najdete ve vaně. Skvěle zahrané drama a Riemeltovi role vyloženě sedla. ()

Prdly_Tatka 

všechny recenze uživatele

Tenhle klenot jsem viděl již potřetí, protože mé myšlenky neustále směřují k disputaci, jak je možné, že slavní Bavoráci dokážou natočit delikátní film o týpkovi, který miluje malé děti více, než je zdrávo? Své ohromení tedy nedokážu vyjádřit jinak, než že se Němcům podařilo natočit kvalitní dílo, za které by se nemuseli stydět ani Amíci. Zas na druhou stranu, když porovnám, která z těchto dvou nacionalit má v sobě více vepřového masa, troufám si říct, že Skopčáci. Co se týče porna obecně, tak Germáni jsou nepochybně větší chlíváci. Každopádně tenhle film vzal do rukou atypický Němec, který film nejen napsal, ale i režíroval. Ne vždy je to dobře. Občas je víc tvůrčí, když je jeden scénárista a jiný režisér, ale ne u tohoto typu filmu. Zde bylo třeba ukázat to, aby scénáristova myšlenka byla uplatněna i na placu, kde je větší fazóna ukázat, co ke kterému herci nejlépe sedí. Musím přiznat, že jako diváka mě film velice oslovil, a to nejen proto, že hlavní hrdina měl jasnou sexuální poruchu, a přesto se choval decentně, i když mám radši konfliktní a nelítostné záběry, ale především proto, že mě to až tak nerušilo. Samozřejmě, že bych si přál alespoň dva krátké záběry, které by znechutily ostatní diváky, leč to nebylo německým atypickým filmařem úmyslem. Každopádně za mě musím říct, že když budu natáčet podobný snímek, určitě tam budou záběry, které budou sice jen náznaky, ovšem většinu slabších povah to výrazně zneklidní. Já miluju kontroverzní syžety. Podle mě by si Kopfplatzen zasloužil minimálně jeden ošidný záběr. Chlapeček sedí nahý na posteli a úhel kamery nebude snímat jeho žížalku, pouze jeho hnědku. A dospělák se bude hlavou blížit k jeho rozkroku a 20 cenťáků od žížalky nekompromisní střih a ten, kdo se těšil, že uvidí něco nevídaného, tak mu nezbude nic jiného, než se vysmrkat. Laskavě si uvědomte, že i když to je německý film, tak se snaží ukázat pohled na pedofilii z jiného zorného úhlu. Upřímně, pokud někdo z vás viděl nevhodné chování hlavního hrdiny, tak mi napište, kde se to stalo. Já ho sice nevyzdvihuju, ale každopádně, kdyby se každý takový člověk jako on choval k dětem, bylo by vše super. Nehledě k tomu, že v jedné scéně, kde se společně koupali ve vaně, tak si týpek nedovolil nic vůči hošíkovi. Já si myslím, že za několik desítek let bude zakázáno, aby rodiče viděli své ratolesti nahé. Je jasné, že ne od narození, protože si neumím představit, jak by rodiče přebalovali svá posraná miminka, že? Tak dejme tomu, že od čtyř let by se dítě mohlo samo vykoupat. No, uvidíme, možná budeme překvapeni, čeho všeho se ještě dožijeme.  Muslimové a podobní slušní pánové, kteří budou moct vždycky pomáhat svým opáleným dětičkám při koupání, ale jejich náboženství a víra v Alláha jim vždy odpustí, když takový slušný pán nedopatřením vloží svou nezdravou a mastnou klobásu do malého dětského kukátka. Už nyní je kritická migrace těchto hodných pánů, kteří do Evropy míří s jedním cílem, a sice ukázat Evropanům, co vše děláme špatně. To je přesně ta kontrapozice, která říká, že i když jsou Skopčáci v sexu trochu prasata, tak i přesto se nežení s nezletilými holčičkami a neklátí malé děti, které se o sexu teprve učí ve školních ústavech. Já byl jednou v Moskvě a jedna malá sladká dívenka se mě zeptala, jestli si chci užít. Tak já byl samozřejmě šťastný, že si mě v bývalém sovětském svazu našla průvodkyně sama od sebe, a dokonce mě ani nepřekvapilo, že byla ještě dítě, dle mého odhadu kolem 11 let, protože vím, že Rusko je jiná dimenze a je tam možné všechno. Když mi sdělila, že chce 5 437 rublů za komplet, tak jsem se zarazil, protože jsem věděl, že kompletní okružní jízdu Moskvy nelze stihnout za pár hodin. Nejprve mě vzala do hotelu a řekla, abych si objednal pokoj. Napadlo mě, že jako první mi chce ukázat jejich nejlepší hotel ve městě. Tak jsem se zapsal a šli jsme na pokoj. Svlékl jsem si bundu a jako vždy zamířil do koupelny umýt si ruce. Když jsem se vrátil do ložnice, málem mi z držky vypadly falešné zuby. Holčička ležela na posteli zcela nahá, nohy roztažené. Myslel jsem, že uvidím Moskvu, ale viděl jsem piču. Pochopil jsem, že to je skrytá kamera, tak jsem začal mávat kolem sebe, ale dívka na mě koukala, jako kdybych spadl z višně. Na tenhle pohled nikdy nezapomenu, protože se mi vypálil do bikonvexní struktury mého zraku a mám ho tam dodnes.          Musím to zde napsat, protože jinak se aktivní zpětnou vazbu nedozvím, ale pokud se ti můj komentář líbí, napiš mi to, prosím, v jedné či dvou větách do soukromé zprávy. Budu na jednu stranu rád, na druhou stranu budeš mít jistotu, že se ti mé komentáře budou zobrazovat i nadále, což je fér. Bohužel jsem na vlastní kůži zažil ženskou, které se nelíbilo, že se jí nezobrazují mé příspěvky, které jsem si uboze dovolil sdílet jen pro přátele a lidi, kteří o mé příspěvky stojí a dávají mi to logicky najevo. Tato ženská se zachovala jako naprostá píča, když za mnou přišla v pracovní době a rozhlížela se kolem sebe, jestli tam náhodou není třetí nezaujatá persóna, a když zjistila, že je čistý vzduch, tak mi oprskle řekla v rámci pracovní doby (tehdy byla moje nadřízená, což bylo strašidelné, když takový bezmozek může pracovat na vysoké pozici), že ví, že mám nastavený filtr, aby se jí nezobrazovaly moje příspěvky. Dodnes nevím, kdo jí to nabonzoval, protože sama by na to nepřišla, ale tohle je ukázka, že i když budete mít např. na FaceBooku v přátelích pouze lidi, o kterých jste přesvědčení, že by vás nikdy nezradili, tak raději buďte opatrní a nikdy neříkej nikdy! Pak mě docela mrzí, že podobný člověk Paví očko nedokáže vyjádřit, že se mu něco líbí, ale pak se nemůže divit, že ovesná konverzace skončí tak, že Paví očko se domnívá, že má pravdu, a přitom to tak není. A přesně to jsou fakta, která když napíšu Pavímu očku, tak mi jen suše odpoví, že ho to nezajímá. No samozřejmě, že ne, protože tyhle věci zajímají pouze opravdového kamaráda. Pokud se ti můj komentář líbí, napiš mi to v jedné či dvou větách do soukromé zprávy a nebo si mě přidej do Oblíbených, což mě bude motivovat k psaní dalších komentářů. Děkuji všem za podporu. () (méně) (více)

janak.t 

všechny recenze uživatele

Na tento snímek jsem se chystal čistě jen ze zvědavosti, film na tohle téma jsem viděl poprvé a musím říct, že je to skvělý film o tom, jaké to je bojovat s pedofilií. Film neukáže žádné sexuální ani oplzlé scény s dětmi, takže se nemusíte ničeho bát. Na filmu mě zaujalo především to, že film je cílený na hlavního hrdinu, jak s touto nemocí bojuje a že je to nemoc, kterou si nevybral a musí být velmi těžké, když se ve vás tyto pudy projeví. Tento film to skvěle ukazuje a hlavní hrdina to skvěle zahrál a s rolí se bravurně popasoval. Pedofilie je samozřejmě špatná a společnost se na ní kouká jako na něco nechutného, ale na druhou stranu ti lidé si to nevybrali a bohužel se mezi námi nacházejí tací, kteří s ní chtějí bojovat a tohle přesně film nabízí.  Tento film jsem viděl asi před 14 dny ale ještě stále mi rezonuje v hlavě. ()

Stillborn83 

všechny recenze uživatele

Pozor SPOILERY: Skutočne si nie som istý o čo išlo tvorcom tohto filmu. Pomalé tempo a atmosféra postupne hustne. Hlavná postava Marcus je pedofil a má rád malých chlapcov. Uvedomuje si to, že to je zlé a snaží sa vyhľadať pomoc. Ešte síce žiadneho chlapca nezneužil, ale nutkanie je to veľké a vie, že sa to stane. A keď sa mu rozpadne idilický život so susedou a jej synčekom, rozhodne sa to ukončiť sám. Nepodarí sa mu to však na prvýkrát, ale zrejme až na druhý. Film nesúdi, necháva to na divákovi. Aj keď miestami vykreslenie tohto problému v štýle – „ty za to nemôžeš, narodil si sa taký“ ma poriadne irituje. On totiž nie je gay, ale pedofil. A to je už dosť problém. Treba však uznať, že Max Riemelt v hlavnej úlohe exceloval. No aj s odstupom času ostáva akási pachuť, pretože na strane jednej sa dá oceniť odvaha tvorcov, na strane druhej je tá téma príliš kontroverzná. Aj keď súhlasím, že treba o nej hovoriť a poukazovať na ňu. ()

DonBraso 

všechny recenze uživatele

Markus je hold na kluky.To si divák musí hned ujasnit,jinak ten film nemá šanci dodívat.Bohužel pedofilie tu není nějakým drajfem překonávaná,ale v podobě Markuse,který dělá ve firmě architekta spíše ukazuje něco,co si divák musí vzít sám.Max Riemelt je skvělý a polohy,kdy se nic neříká jsou doopravdy filmovým balzámem.Trochu škoda,že se nejde moc na pilu a nemoc tu je řešena tak,že člověk musí sám a není východisko.Asi v dalších filmech,který by vůbec byl o téhle problematice,by jste byly hned někde v blázinci se léčit a pod práškama.Zde to nemá místo,přesněji východisko.Tím se dostáváte k tomu,že ten film nemůže dopadnout dobře nebo skončí s velkým otazníkem.Zajímavě napsaná postava,ale to okolo malinko leželo ladem.Horší čtyři.75% ()

rigby 

všechny recenze uživatele

Komorní drama, které nabízí pohled na tabuizované téma, o kterém se moc filmů nenatáčí. Představitel hlavní role má jisté charisma, kterým opravdu dokáže udržet diváka po celou dobu a umožňuje mu skutečně vstoupit do hlavy. Jen se mi zdálo, že autoři si nějak nedovedli poradit s ukončením filmu. ()

Modeman123 

všechny recenze uživatele

Pedofilovo nutkání a balancování na hraně temnoty. Nezaujatý pohled na spoluobčany, kteří bojují se svými démony v podobě vlastní sexuality. Místo filmů o Fritzlech a jiných deviantech doporučuji právě Kopfplatzen. Budete v obraze. ()

Reklama

Reklama