Reklama

Reklama

Americký outsider

  • USA American Underdog (více)
Trailer 2

Film inspirovaný skutečnými událostmi zachycuje jedinečný příběh Kurta Warnera (Zachary Levi) a dlouhá léta překážek a neúspěchů, které mohly ohrozit jeho hvězdnou kariéru v NFL. V té době se jeho sny zdály téměř nedosažitelné. S podporou oddané ženy Brendy (Anna Paquinová) a milující rodiny, trenérů a spoluhráčů však Warner našel sílu ukázat světu svou velikost a talent. Povznášející snímek dokazuje, že je možné dosáhnou všeho, když máte víru, rodinu a odhodlání. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (51)

zodiak217 

všechny recenze uživatele

Nebudeme si klamať americký futbal je pre nás Slovákov španielska dedina a filmy na túto tému nám veľa nehovoria. No skúsme si odmyslieť samotný šport a zamerať sa na silu príbehu a boj s osudom, ktorý prináša. Veľký sen z detstva a životné prekážky, ktoré ho stále vzdaluju od jeho naplnenia až stráca ten malý chlapec v ňom nádej, že sa ešte môže naplniť. Zároveň komplikovanú lásku, ktorá nie je pre nádejného športovca taka ako vidíme mnohokrát, kedy športovci rádia so supermodelkami a influencerkami. Tu vidíme rozvedenú mariňáčku s postihnutým chlapcom, ktorá bojuje so životom ešte viac ako hlavný predstaviteľ. Ich neľahké osudy ich však spoja aby dokázali veľké veci a ukázali svetu, že aj keď sú podceňovaní a nikto im neverí aj oni majú svoje sny a silu bojovať s osudom. Gradacia tohto filmu človeka napĺňa stále väčšími a väčšími emóciami až do záverečnej scény, ktorá vyvrcholí podtitulkovou scénou, kedy som už mal zimomriavky. Neskutočný príbeh, ktorý je tak skutočný až tomu nemôžete uveriť. Myslím, že keby som sa aj rozumel do tohto športu a NFL lomcovalo by to mnou ešte viac. Prospelo by tomuto filmu trosku lepšie spracovanie, réžia, no i v takejto podobe je to film, ktorý sa oplatí vidieť a zanechá vo vás silný dojem. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Tak na toto sa veľmi dobre pozeralo. Jediné, čo tomu chýbalo, bolo trocha dynamiky. Inak veľká spokojnosť, hoci o americkom futbale viem veľké prd. Pripadalo mi to, ako keby tí hráči na ihrisku len tak splašene pobehovali a prihrávali si loptu. Tie ich značky a povely... ani ťuk. Možno aj kvôli tomu som si tie športové scény neužil tak, akoby som mal. To je ale môj problém. Nadpriemer. 75/100 ()

Reklama

malylada 

všechny recenze uživatele

Ano, sportovních dramátek o outsiderovi je spousty, takže se nevyhýbá typickým klišé a nevyhne se divák jisté dávky pocitu, že už to někde viděl. Na druhou stranu je Zach Levy ve své roli obrovský sympaťák a American Underdog splňuje všechny propriety, které by mě podobný typ filmu splňovat. Obrovskou dávku emocí a já si to náramně užil......80% ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Príbeh Kurta Warnera je určite inšpiráciou pre všetkých, ktorým sa nedarí plniť si svoje sny podľa predstáv. Je to taká "Popoluška z NFL". Keď už to vyzeralo, že jeho profesionálna kariéra v NFL zostane len snom, tak trochu zaúradoval osud a Kurt sa dočkal svojej vysnívanej šance niečo dokázať - a veruže aj dokázal! Filmové spracovanie tohto príbehu bolo celkom fajn, hoci by som ocenil oveľa viac z toho športového pohľadu a menej z toho rodinného, lebo tu bol dosť výrazný nepomer. A škoda, že film končí práve tam, kde sa Kurtovi začal plniť sen. Zvyšok sa dočítame už len v "review" tesne pred titulkami. Ale napriek tomu som si film užil a som rád, že takéto príbehy sa dočkajú svojho sfilmovania. ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Američané si na podobných „from zero to hero“ storkách doslova ujíždí……a že cesta na výsluní Kurta Warnera je dost možná tou největší Popelkou v historii NFL.  Z regálů supermarketu do fotbalové síně slávy….to prostě chceš. Klasické outsider's story based on a true event se všemi klady a neřestmi, co k podobným příběhům patří. Šišatá meruna, vzestupy, zklamání, rodina, láska a tyhle mu věří a tyhle ne….bla, bla, bla, bla. Na druhou stranu hřiště, American Underdog se v některých ohledech od podobných snímků liší. Začal bych stylem vyprávění, který víc než ke sportovnímu životopisu inklinuje k rodinnému dramatu (slovo drama je možná zbytečně silné). Pak je tady Zachary „Shazam“ Levi. Nejenom že je, řekněme zvláštní, když hlavní postavu od začátku hraje 40ti letý borec, ale celý jeho projev je, jako by právě vyskočil z nějaké komedie. Ona i Anna Paquin je taková neobvyklá postavička do jazzu a oba dohromady netvoří zrovna standartní fotbalovou dvojici. Ale jak učí historie, běda Goliášům, kterým David vládne a tak zelená je tráva, americký fotbal to je hra. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (6)

  • Necelé dva měsíce po uvedení filmu do kin byl trenér Dick Vermeil (Dennis Quaid) uveden do Síně Slávy NFL. (Kubesz)
  • Film obsahuje potitulkovou scénu. (Duoscop)
  • Kurt Warner (Zachary Levi) je jediným hráčem, který byl uveden do síně slávy Pro Football Hall of Fame (profesionálního amerického fotbalu), tak i Arena Football Hall of Fame (arénového amerického fotbalu). (Olík)

Reklama

Reklama