Reklama

Reklama

Na nože: Glass Onion

  • USA Glass Onion: A Knives Out Mystery (více)
Trailer 1

VOD (1)

Proslulý detektiv Benoit Blanc vyrazí do Řecka rozmotat spletitou záhadu, ve které figuruje jeden miliardář a nesourodá parta jeho přátel. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (586)

HAL 

všechny recenze uživatele

Zabíjení zvesela a hravě jak když si hrají děti na pískovišti. Rian Johnson dostal to nejdražší pískoviště a ty nejlepší hračky, tak si s nimi blbne s nezměrnou razancí, a je to všechno přehnaně jen jako, ale to ho vůbec nezajímá, hlavně že je zábava. A faktem je že mě to opravdu baví víc než ty smrtelně vážně se tvářící filmy z konkurenční detektivní série Kennetha Branagha, i když tady není tak slavná předloha. Nebo možná právě proto? ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Spokojenost. Není to taková detektivní pecka z čista jasna a nedá to divákovi doslova tečku jako první Na nože. Na vině je rozbouřený konec, kdy se z toho tak trochu stává anarchie. Na druhou stranu jsem letos málokdy byl do filmu tak ponořen, abych se mu pokoušel přijít na kloub - což jsem nepřišel, palec nahoru za některé zvraty. Glass Onion zkrátka stále funguje jako zcela vtahující "whodunnit" a bude vás bavit. A palec nahoru i za velmi nápadité a věcné cameo role, z nichž dvě vyznívají v současném kontextu velmi, velmi vzácně. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Překvapilo mě, že pokračování jedné z nejzábavnějších detektivek posledních let si Rian Johnson poslal rovnou na Netflix. Ale chápu, že když jde dnes o volbu mezi kino a VOD službu, penízky hrají velkou roli. Nicméně tenhle film je konečně kouskem, který Netflixu ostudu neudělá. Konečně! Je pravda, že kvalitou už mě tolik neuchvátil jako první díl, který dokázal detektivní kvalitou dost překvapit. Tady už divák nějaké to očekávání má a ví, že se na Daniela Craiga a jeho novou roli detektiva Benoit Blanca může vysloveně těšit. Ten totiž nezklame. Horší je to s očekávanou překombinovaností děje, jeho délkou a některými postavami. To je ale pořád zblo na skutečnosti, že jsem se bavil. Je na pět hvězd by to chtělo větší překvápko...něco jako u prvního dílu. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Nadprůměrný žánrový film od Netflixu. Klasicky britsky styl zahady vrazdy v atraktivnim prostredi reckeho ostrova. Rekl bych, ze ve filmu jde jen o zabavu, protoze je hluboky asi jako slupka cibule a dost hloupy. Postavy jsou na hraně karikatury a těžko se s nimi sžijete. Žena s kameným výrazem, osvalený Youtube inflůuencer s tetováním a výrazem křupana s pravicovými názory, típek s ambicemi vědce. Prostě nesourodá parta. Pak přijede na ostrov detektiv Blanc, je tu několik vražd... ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Po třech letech snad první film, během kterýho jsem neměl ani na zlomek vteřiny potřebu čumět do mobilu. Jenom jsem užasle civěl na všechen ten bizár a absurdno (I když to není zdaleka tak nepředvídatelný, jak by chtělo - komplexita scénáře není v ději, ale v drobných detailech). Pink Panther meets Murder by Death a potomkem je Glass Onion – rebel, co narušil systém! Snad se z toho Netflix do budoucna poučí. ()

Galerie (347)

Zajímavosti (28)

  • Pre fikčné filmy, ktoré vznikli počas COVIDu-19, je trochu nezvyčajné, že postavy v tomto filme občas skutočne vidno s rúškami na tvári. Na začiatku je odhalené, že film sa odohráva v máji 2020, na vrchole pandémie. (Arsenal83)
  • Název Glass Onion odkazuje na píseň skupiny Beatles z „Bílého alba“ („White Album“). (Claw)

Související novinky

Rian Johnson už pracuje na třetím Na nože

Rian Johnson už pracuje na třetím Na nože

16.10.2023

Režisér a scenárista Rian Johnson (Star Wars: Poslední z Jediů) zaznamenal se svou detektivkou Na nože takový úspěch, až to vedlo k akvizici práv Netflixem a objednání hned dvou pokračování. To první… (více)

Leden plný seriálů

Leden plný seriálů

04.01.2023

Nový rok znamená samozřejmě taky nálož nových seriálů a hned v lednu začneme zjevně zostra. Hollywood totiž odmítá zpomalit, a tak nás už zkraje roku čekají jedny z nejvýraznějších počinů… (více)

Reklama

Reklama