Reklama

Reklama

VOD (1)

Australský specialista na špinavou práci Rake (Chris Hemsworth) jen tak tak přežil události z prvního filmu a teď dostane nový úkol, při kterém půjde o život: má zachránit zbědovanou rodinu nemilosrdného gruzínského gangstera z vězení, kde její členy drží. (Netflix)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (490)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Po jedničce mne zajímala i dvojka, obzvláště když ji leckdo hodnotí jako lepší. Gruzie v Čechách pobavila i vrtulník se znaky OK. Vrcholem pak byla jízda lokálkou. Chvilkami jsem měl dojem, že jsem tohle někdy už hrál jako počítačovou hru. Akce opět hromada a docela film svižně odsejpal. Nevím co se se mnou děje, Olga Kurylenko se mi vždycky líbila. Ale buď zestárla, nebo se mi hnusí jako většina ruSSů (nejspíš kombinace z každého trochu), zkrátka jsem si tak nějak uvědomil, že už moc hezká není. Ve filmu je zdevastováno nemalé množství Oktávek, tak doufám, že to všechno byly jen jedničky a nuly...! :-). Jako akčňák je to velmi zábavné a mozek můžete klidně nechat někde jinde, protože tady domýšlet pointu netřeba. * * * * ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že Hemsworth je v drsný Rambo poloze jako doma, že tu jsou k*rva dobrý a choreograficky působivý akční sekvence, taky je to velmi sympaticky krvavý a boduje i super záporácký gruzijský charisma. Nečekal jsem, že mě letos zklame (unudí) Wick 4 a naopak mile překvapí tady ta dvojka. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Chris Hemsworth morduje gruzínské hrdlořezy v rámci záchranné mise své bývalé švagrové a jejích dvou dětí. Herec se ke své roli vrátil podruhé. Dvojka nabízí přehledný a v podstatě jednoduchý příběh, který je cílený na přívaly akce. A ta vypadá zatraceně dobře. Rýpalové namítají její častou nereálnost, já jen podotýkám, že jsme v akčním filmu, kde se nehledí na maximální reálnost akce. Je to přece fantazijní svět. A rozhodně je dobré vidět efektní akční scény, včetně (z)ručně sestřelené helikoptéry. Pokud se takovým nespokojeným divákům takové postupy nezamlouvají, pak ještě je tady možnost dát si maraton se Ženou za pultem a zjišťovat, zda rohlíky na krámě byly atrapy. Sam Hargrave natočil teprve svůj druhý film a překonává i vyhlášené akční specialisty. Dokázal pokračování vtisknout pořádnou intenzitu napětí, jsou často fyzicky cítit střety protivníků a dvě hodiny, co film trvá, mají patřičný rytmus a dynamiku. Produkčně je film správně ošetřen bratry Russovými. Bylo také důležité dostat do filmu výrazné akční scény, které se budou dobře pamatovat. Scéna z výškové budovy v Rakousku, která má tendence přivodit divákům závratě, patří právě k těm pozoruhodně natočeným. Česká tvůrčí stopa je zastoupená v  závěrečných titulkách množstvím jmen, která na filmu spolupracovaly. Výsledkem je špičkový akční nářez v syrovějším rouchu, co se i napodruhé předvedl ve vynikající akční a herecké formě. 10/10 ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

U prvního dílu jsem měl problém s tím, že akce byla parádní, ale příběhově jak kdybych měl v hlavě po shlédnutí filmu totální duto. Druhý díl lákal na českou krajinu a investice Netflixu, které byly více než štědré. Na filmu to české prostředí pak je znát, ale pozná ho jenom Čech. Akce je opět fantastická. Ty průlety kokpitem auta na okolní krajinu plnou akce jsou neskutečný. Stejně tak i boje Chrise Hemswortha, které bez střihu působí jak kdyby do nich napumpovali dvojitou dávkou adrenalinu. Příběh je ale zase jedna velká černá díra. Postavy tu jsou ploché, bez emocí, nemůžete od nich čekat zázraky, natož pak emoce. Je potřeba si přiznat, že i když je v hlavní roli Chris, Vyproštění je ryzí béčko, byť technicky na fantastické úrovni. Pravda, chvíli mi to trvalo, než jsem si to přiznal. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Jop tak takhle by to šlo. Pořád platí, že Homothor Hemsworth nepatří mezi moje oblíbence, ale podobně jako někteří jiní herci s věkem dozrává a začíná být v poloze akčního hrdiny uvěřitelný. Na nějakou realističnost jsem rezignoval hned v úvodu, takže jestli tu chce někdo řešit jak moc mu vadí, že hlavní hrdina všechno přežije je neprůstřelný necítí bolest a je fakticky nesmrtelný tak já jsem to přestal řešit už jenom z titulu toho co hlavní hrdina zvládnul na konci prvního dílu takže tak. Nebudu ani řešit blbý scénář pravda je, že už jednička byla hlavně výplachová akce, ale občas se snažila být i něco víc a v téhle rovině to nefungovalo. Dvojka na to už totálně rezignuje, ale v rámci potřebného děje je ten příběh možná tupý, ale dostatečně funkční. Všichni víme, že akční filmy stojí hlavně na dobrý akci a tady si dosyta užijeme dostatečnou škálu neuvěřitelně pestrých a kreativních akčních scén dokonale přehledných díky vymazlený kameře. Je to přehnaný a uznávám, že CGI je poslabší, ale čert to vem. Chtěl jsem akční nářez dostal jsem ho. Trojka? Jsem pro.75% ()

Galerie (255)

Zajímavosti (17)

  • Natáčení probíhalo v prosinci 2021 v Mladé Boleslavi a následně v lednu 2022 v obcích Litoměřice a Terezín. V tomto období bylo pramálo sněhu, což některé scény zkomplikovalo. Dále se točilo také v Rakousku, Austrálii a 18 dní se točilo ve Vídni. (UncleMorty)
  • Netflix utratil v Česku za film během 75 natáčecích dnů dvě a půl miliardy korun. (chamonix)
  • Jedny z posledních dotáček probíhaly 24. března 2022 u obce Výsluní na Chomutovsku. Štáb měl povolení uzavírat celou silnici v krátkých intervalech pouze pro tento den a projíždějící vozidla se tak nevědomky stala součástí záběrů. (UncleMorty)

Související novinky

Spojí Chris Hemsworth G.I. Joe a Transformery?

Spojí Chris Hemsworth G.I. Joe a Transformery?

31.05.2024

Sympatický rodák z Austrálie se stále vehementně snaží vymanit se ze škatulky marveláckého Thora. Nejspíš si je velmi dobře vědom toho, že ze slávy boha hromu se věčně žít nedá, proto se snaží… (více)

Třetí Vyproštění na Netflixu potvrzeno

Třetí Vyproštění na Netflixu potvrzeno

18.06.2023

V pátek 16. června si na Netflixu odbylo premiéru dlouho očekávané pokračování akčního snímku Vyproštění z roku 2020 v režii zkušeného kaskadéra a akčního koordinátora Sama Hargrava. První film se na… (více)

Krásné Vánoce a PF 2023

Krásné Vánoce a PF 2023

24.12.2022

Tak dobrý filmový rok jako 2022 jsme tu dlouho neměli. “Dokonalé blockbustery” Top Gun: Maverick a Avatar: The Way of Water vrátily do kin davy diváků a náročnější obecenstvo zaplesalo u Elvise,… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno