Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Poté, co při automobilové nehodě ztratili svého jediného vnuka, unesou lékařka Audrey (Sheila McCarthy) a Henry (Julian Richings) těhotnou pacientku s úmyslem provést „obrácený exorcismus“ a Jacksona umístí do jejího nenarozeného dítěte. Netrvá dlouho a zjistí, že Jackson není jediným duchem, kterého prarodiče pozvali do svého domova. Nyní začíná závod s časem pro pár, stejně jako pro těhotnou ženu, aby zjistili, jak se dostat ze situace, kterou udělali. (Flekoun58)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (80)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Další ze záležitostí, která se zabývá tím, že zahrávat si s mocnostmi pekelnými se nevyplácí. V tomto případě se postarší pár snaží přivést zpět svého vnuka a dostat jeho ducha do nenarozeného dítěte unesené ženy. Jenže k vnoučkovi se cestou z druhé strany připojí parta bubáků, kteří se manželům začnou vzápětí potulovat po baráku. Malý horor, který si vystačí s minimem triků a přesto dokáže být dostatečně strašidelný. Dyck sází na atmosféru, která by sice mohla být trochu temnější, ale i tak působí dostatečně, samotná zjevení jsou solidní a v některých případech i efektní, takže zubní niť teď nechci nějakou chvilku vidět a vedle výborně hrajících veteránů Sheily McCarthy a Juliana Richingse zaujme neokoukaná Konstantina Mantelos. Mouchy se tu samozřejmě najdou, ale nejsou nijak zvlášť viditelné. Slušná práce. 75% ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Silent Hill v rodinném domě obstarožního manželského páru, který satanistické rituály drží v rukou stejně pevně jako Alenka Schillerová český státní rozpočet.. Samo si to škodí žánrovou nevyhraněností a pokulhávající návazností jednotlivých scén, nicméně kontrola sněhové frézy, přehnaná péče o dásně či pár posledních minut přijdou s požadovanou intenzitou a povedla se i castingová volba mužských představitelů, jejichž tváře nejsou zrovna ze žurnálu. Klobouk dolů, že to celé spíchli za 250 tisíc dolarů. To vypadá na smlouvu s ďáblem.. ()

Reklama

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Geniálne nápady. Kludne za ne hviezdu a pol pridám. Produkcia to musela byť lacná a filmografia režiséra je jeden veľký facepalm. V daných podmienkach to pravdepodobne lepšie nešlo. S kvalitnejšími hercami a v réžii Derricksona alebo Astera, s poriadnym rozpočtom, zapamätatelným hudobným motívom a fotogenickejšími filtrami, mohlo ísť o jeden z miľníkov žánru. Béčko roku a ak si nejaký tohtoročný film zaslúži mainstreamový remake, tak je to tento. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době horror, kterému nemám co vytknout, a který bych si dal nejradši hned ještě jednou znovu od začátku. Tedy horror... já se u něho často chlámal na celé kolo, z mého úhlu pohledu je to vytříbená horrorová komedie. Film je nabušený vtipnými i vizuálně atraktivními scénami. Má úžasně hravý a nápaditý scénář, typově bezchybné obsazení hlavních rolí (mile šílení staroušci a pobledlý satanistický zavilec Ian jsou k sežrání), zdobí ho kulervoucí zjevení z očistce (řezačka zubů, hadí muž s igeliťákem přes hlavu), nečekané a vtipné sebevraždy (Rory s frézou, policajtka), nebo vtipně absurdní, takřka Buñuelovský výjev setkání kroužku satanistů v obecní knihovně nebo kulturáku nebo v čem... Úplně vidím ten rozpis v přízemí na nástěnce: "3:00 p.m. - skautský oddíl 4:00 p.m. - zahrádkáři 5:00 p.m. - satanisté 6:00 p.m. - večerní kurz pletení košíků". K naprosté dokonalosti filmu schází snad jen dotáhnutí závěrečné magické evokace k nějakému hyperšílenému vyvrcholení... ale to není výtka, to mě teď jen tak napadlo. ()

raimi 

všechny recenze uživatele

Jako jo, je to dobrý. Povedenej malej film, kterej funguje jak má a nemá hluchý místa. Ale... Můžu ho mít rád? Nejspíš ne. Bohužel se jede mód, kterej vyžral mozek většině současných západních (nejen) tvůrců. A tím je (pro levičáky) zásadní téma současnosti: klasický rodinný model je toxický, nefunkční a přináší jen zmar. Největším neštěstím a zlem pak jsou pro děti jejich rodiče. A tak opět můžeme sledovat na chlup stejnej scénář jako u Color Out of Space, a to pozvolný rozklad (zbytků) rodiny. Opět jsou všechny (bělošské) mužské postavy vykresleny v negativním světle, buď jako slaboši, podivíni nebo hajzlové. Taky tu máme jednu symbolickou (ale absolutní) černošskou oběť (jo, tu s igelťákem přes hlavu). Opět tady je jedinou racionální a kladnou postavou, která chce do chaosu zavést pořádek, černošská postava (jediná to naděje zdegenerovaných bělochů), a opět neuspěje (bílým není pomoci). A opět vše končí absolutním zmarem. Je to furt dokola, ať už koukáte na věci od Mikea Flanagana, nebo prostě můžete naslepo hodit vidlema, a na druhým konci bude stejnej umrčenej marast. Moc se těším, až tahle generace politicky korektních cuckoldů odejde, a nastoupí nějaký obrozenecký hnutí. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (1)

  • Dům používaný po většinu filmu je ve skutečnosti dům scenáristy Keitha Coopera. Henryho a Audrey ložnice a Ianův sklep však byly natočeny v domě režiséra Justina G. Dycka. (Piercee)

Reklama

Reklama