Reklama

Reklama

Byli tři bratři. Prvnímu se zocelily svaly těžkou prací, druhému to pálilo a třetímu svitnul miliónový nápad se zápasením... Tři italo-američtí bratři Carboniové žijí v poválečném New Yorku roku 1946 každý zcela po svém, ale nikdy na sebe nedají dopustit. Silný, ale ne zcela bystrý Victor (L. Canalito), který se živí roznášením ledu, má svůj dlouholetý sen koupit si hausbót. Lenny (A. Assante) je válečným veteránem a invalidou pracujícím v pohřebním ústavu, co se stále nepřenesl přes rozchod se svou láskou Annie (A. Archerová), o níž usiluje i třetí z bratrů Cosmo (S. Stallone). Ten je výmluvný poflakovač, který se nebojí nic riskovat, i kdyby měl do svých problémů zatáhnout i své bratry. Je už unaven životem ze dne na den a rozhodne se to změnit. Dostane nápad v podniku Rajská ulička, kde může každý vyzvat ostřílené borce na zápas o velké peníze. Sám se však do souboje s Velkým drtičem (F. McRae) nehrne, a proto přesvědčí Victora. Když Victor přece jen zvítězí, Cosmo jej přemluví, aby začal zápasit s tím, že by jej trénoval a Lenny by dělal manažera. Jejich pevné bratrské pouto je ale vzápětí vystaveno otřesům chamtivosti i žárlivosti… Sportovní drama z roku 1978 natočil jako svůj režijní debut Sylvester Stallone podle vlastního scénáře, který začal psát ještě před samotným snímkem Rocky. Po kolosálním triumfu příběhu slavného boxera dostal i projekt Cesta k ráji nakonec zelenou, ale podobného úspěchu se mu bohužel nepodařilo dosáhnout. Vedle režie, scénáře i hlavní role se Stallone zhostil také nazpívání titulní písně "Too Close To Paradise". (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (92)

dobytek 

všechny recenze uživatele

Na to, aby se jednalo o dobrý drama, by nesměla po každý vážný scéně následovat nějaká komická vsuvka na odlehčení, na dobrou komedii je tam těch opravdu vtipnejch situací zase moc málo a dobrej sportovní film to neni už vůbec. Zároveň to jako neni úplně nudný, ta atmosféra doby těsně po válce se taky docela povedla, Stallone si evidentně tu svou ukecanou postavu zahrál s velkou chutí, ale jako celek to prostě nějak nefunguje. Možná snad měl Stallone přenechat režii radši někomu jinýmu. 50% ()

A_FISH 

všechny recenze uživatele

Nejen bezchybně zvládnutou atmosférou chudinské čtvrti, je Cesta k ráji ne nepodobná Rockymu jedničce. Překvapí i režie, až teď vidím, kdo seděl na sesli. Některé scény (led vs schody, vánoční tah, závěrečný "vodní" zápas) jsou vyloženě dobré. Wrestlera sem neviděl, ale tohle se mi líbilo víc. Kde jinde najdete sázku o opici, Cosmostelouna, Viktora Saláma a začínajícího Toma Waitse... příjemnej film. ()

Reklama

Ravi 

všechny recenze uživatele

Svázaná opice ve špajzu? Tak tenhle film dokáže mile překvapit. Navodí neopakovatelnou atmosféru, ukáže divákům těžkosti protloukání se životem amerických přistěhovalců a zároveň dokáže vyprávět i zajímavý příběh. Nečekal jsem nic, dostal jsem mnoho. Stallone měl režijní talent odjakživa. Řekl bych, taková předehra k dalšímu Rockymu. Pan Salami vítězí opět a zase! 75% = 4/5 ()

Jizni Tlapa 

všechny recenze uživatele

Trochu jsem se bál zklamání, když jsem vkládal dvd do přehrávače. S.S. mě ale opět dostal. Vždy jsem byl zastáncem názoru, že Sly je hlavně akční hrdina,ale zde dokazuje, že umí prostě zahrát jakoukoliv roli. Hlavní hrdina ve mě chvilkama vyvolává pocity, že sleduji Rockyho a z úvodních titulků máte dojem , že Cosmo zde pojede hlavní roli. Tak nenápadně se ale schoval a integroval mezi ostatní postavy, že nechal vyniknout hlavně Viktora. Skvělý scénář a co mě doopravdy dostalo je hudba. Nezaměnitelný B.Conti Vám prostě dá vědět, že tady je a že přesně ví, kterou klávesu klavíru pohladit. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Slyův režisérský debut a vůbec ne špatný. Teda jestli čekáte Felliniho, tak se samozřejmě obraťte jinam, ale příběh bratrů ve vyhlášené Hell´s Kitchen má dobrou atmosféru, solidní herecké výkony a postrádá tisíckrát omleté klišé. Sice se, vzhledem k Rockymu, Sly trošku opakuje, ale to se dá přežít. Tak mně napadá, Stallone chtěl točit takovéto filmy a teprve kola komerce ho pořádně semlela. Otázka je, jestli to je pro diváka dobře, či špatně. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (8)

  • V čase 01:23:00, když Cosmo (Sylvester Stallone) s kamarádem narazí do budovy s nákladním autem, tak jim v záběru s nárazem upadne celý nákladní prostor. Když poté odtamtud odjíždějí, auto je opět v celku. (Lariiakqt)
  • Píseň "Too Close to Paradise" nazpíval bratr Sylvestera Frank Jr. Stallone, kterého Sly v tomto filmu obsadil do malé role kabaretního zpěváka. (Expendable2)
  • Victora Carboniho ztvárnil profesionální boxer v těžké váze Lee Canalito, který nebyl v letech 1977 - 1987 poražen a měl bilanci 21:0 (z toho 18 knockoutů). (PogoJoe)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno